Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj IMAS: câţi români vor vota la referendum pentru demiterea lui Băsescu

Sondaj IMAS: câţi români vor vota la referendum pentru demiterea lui Băsescu

scris de A.H.
8 afisari

Aproximativ 80% dintre cetăţenii cu drept de vot intenţionează să se prezinte la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, iar peste două treimi vor vota pentru demitere, arată datele unui sondaj de opinie IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Traian Basescu va fi demis la referendum

Potrivit sondajului, 79,8% dintre românii cu drept de vot intenţionează să se prezinte la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, 15,2% dintre respondenţi spun că nu vor merge la vot, iar 5% nu ştiu sau nu s-au decis.

Datele sondajului mai arată că 64,3% dintre participanţii la referendum vor vota pentru demiterea preşedintelui Băsescu, 27,4% dintre cei care vor merge la urne afirmă că vor vota împotriva demiterii, iar 8,3% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 7 iulie 2012. Au fost realizate o mie de interviuri prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), iar eroarea este de plus/ minus 3,0%. Populaţia ţintă – persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în România. Sociologul Alin Teodorescu a declarat, la Europa FM, că intenţia de prezentare la urne de aproximativ 80% arată că oamenii sunt foarte interesaţi şi că au aflat de problemă. ‘Oamenii au fost foarte informaţi şi nu au avut nicio problemă în a ne răspunde la o întrebare destul de complicată, referendum, demitere, sunt termeni destul de complicaţi. Nu au avut nicio problemă, ştiau de referendum, ştiau de demitere şi aveau deja o opinie formată. Asta nu înseamnă că vor veni la vot 80% din 17 milioane, că vor veni 14 milioane de persoane. Noi credem în momentul de faţă că vor veni la vot în jur de 8,5 milioane de persoane‘, a afirmat Teodorescu.

29 iulie, referendum pentru demiterea lui Băsescu

În opinia sociologului, raportul de 2 la 1 între susţinătorii demiterii şi susţinătorii păstrării în funcţie este normal după alegerile locale din 10 iunie. ‘Cifrele acestea se pot modifica în timpul campaniei, dar după părerea noastră preşedintele Băsescu este demis‘, a mai afirmat Teodorescu.

45 comentarii

spectator 08-07-2012 - 11:42

Enorma ipocrizie a taberei lui Basescu de a-si acuza adversarii de propriile vicii! Nu PDL a pus mana pe fraiele statuluui, nu pdl a avut presedinte, prim-ministru, presedinti de camere, televiziune, parchete, servicii secrete?
Dar, se pare, ca nici USL nu vrea ori nu stie sa raspunda cum se cuvine. Ar fi deajuns un panou in fiecare oras care sa contina zece intrebari privind faradelegile regimului Basescu! Ce a fost Basescu in decembrie 89? Cine a taiat salariile oamenilor? Cine le-a taiat pensiile? Cine nu le-a permis sa adauge la biata lor pensiu un venit suplimentar? Cine a desfiintat imm-urile, strivindu-le cu impozitul forfetar? Cine i-a trimis in concediu fortat? Cine le-a desfiintat scolile si spitalele? Cine le-a refuzat medicamentele? Cine a facut o lege a sanatatii impotriva bolnavilor? Cine a desfiintat statul de drept?

maria 08-07-2012 - 12:06

Corect si bine exprimat!Dar ce te faci cu romanii fanatizati si dusi de nas?

Zenovia-Zamfira 08-07-2012 - 18:31

Asa, asa, maica! Bine vazusi! Multi fura strasi de nas asa tare, ca le-a intrat putza pe jumatate inauntru. Ca sa-i salvezi ii tragi invers, si gata.

BULA 08-07-2012 - 13:01

Tot ce a facut rau PNL si Basescu, va fi continual de USL, pentru ca asa suna ordinul de la FMI si de la stapanii din SUA si Europa de Vest. Deci, „schimbarea imparatului e bucuria prostilor”. O sa mai vorbim noi peste un an sau doi, sa vedeti cata ura se va acumula contra USL si papagalilor Ponta si Antonescu.
Pana nu eliberam tara de jugul colonial impus dupa ’89, nu va incepe sa ne fie mai bine.

Dan IORGULESCU 09-07-2012 - 09:06

DA, pentru binele tarii basescu TREBUIE sa fie DEMIS!. A fost un sarlatan, un sef de haita inconjurat numai de servitori, slugi care l-au ascultat orbeste stiind ca astfel vor primi o halca din ROMANIA. Ca si in cazul lui ceausescu, alaturi de el nu a putut rezista nici un om INTELIGENT. Numai cei care l-au cunoscut personal si-au putut da seama ce caracter josnic are acest competent marinar. Sa se duca pe mare DUPA ce va iesi din PUSCARIE. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

IONELA 08-07-2012 - 11:47

FRAȚI ROMÂNI MOLDOVENI, ARDELENI, MOȚI, PRIETENI MAGHIARI, NEMȚI, POLONEZI RROMI, EVREI! Demiterea galopantă a Președintelui României de către USL este absolut anticonstituțională. De ce a trebuit atâta grabă? Nu v-ați întrebat? Chiar și cu riscul de a pierde alegerile din toamnă!!! Care bun român ii va mai vota pe niște criminali de USL?! Oare ce i-a determinat pe USL-iști să devină în totalitate niște criminali peste noapte prin încălcarea Legii fundamnetale-Constituția României, prin emiterea preventivă a unor ordonanțe anticonsituționale și să instaureze dictatura usl-istă?Așa e, vineri s-a instaurat dicatatura, sau mai bine zis mai devremE când Votul Curții CCR a fost transformat de către USL în Parlamenul României prin emiterea ordonanței care transformă Votul Decizional al Curții în Unul Consultativ, care înseamnă că Parlamentul usl-ist poate emite legi și ordonanțe de care le vine usl-istilor majoritari pe plac FĂRĂ SĂ FIE DEJA AZI ÎN ROMÂNIA VREO INSTITUȚIE DE STAT CARE SĂ POATĂ SĂ CONTESTEZE, Curtea CCR având doar drept de aviz consultativ deja!! În Constituția României se spune clar că nu se emit ordonanțe vizând legile din Constituție, ori USL a emis ordonanța prin care se limitează libertatea de acțiune a CCR (nu uitați că au revocat și Avocatul Poporului care la fel avea drept de revocare ale oricăror ordonanțe sau legi emise de Parlament) astfel, prin aceste gesturi anticonstituționale ale USL, Parlamentul României, în care majoritatea o deține forțele de stânga USL nu a făcut altceva decât Parlamentul să nu mai fie controlat de nici o instituție de stat, iar asta nu se definește altfel decât INSTAURAREA DICTATURII PARLAMENTULUI SAU A MAJORITATII USL-ISTE. FRAȚI ȘI PRIETENI, la referendum să DĂM RIPOSTĂ MAJORITĂȚII USL prin readucerea Președintelui T. Băsescu la Cotroceni. Nici o forță politică din această Țară dar și din afară nu are nici un drept Să ne sfideze libertățile și trăinicia Țării noastre, prin ordonanțe anticonstituționale!

Ciu Huhu 08-07-2012 - 13:01

Cu cit te plateste NEBUNUL dictator Basescu pentru postarile tale MINCINOASE

Timotei 08-07-2012 - 14:03

tu ciuciule, si cu urbos, luati ruble, ha?
asa-i ca te-am ghicit?

IONELA 08-07-2012 - 14:17

Prostul, nici macar nu-ti spun ca ai fi nebun-ul/a tu esti chiar si prin faptul ca mai mult decat ai spus nu ai avut ce, dar ai spus doar aruncaturi de 2 cuvinte de 2 bani. Mai ai și argumente sau la atât te limitezi?

/ 08-07-2012 - 13:14

Caragiale traieste prin tine, Ionelo, fiica a poporului !! :)))))
Nu te lasa intimidata ! Toate sistemele politice aberante au avut nevoie de astfel de fanatici . Nu esti singura pe lume. Fara cei ca voi n-ar fi existat dictaturi, fascism, rasism . Intelegi putin dar ai energie multa, asa ca esti personalitatea perfecta pentru astfel de misionari. Nu-i asculta pe cei care spun ca entuziasmul e apanajul prostiei 🙂

IONELA 08-07-2012 - 14:13

prin comentul tau ai aratat a fi cat o bara si aia inclinata. in fata cui te-ai inclinat, ai scos si caciula ?

ein deutscher 09-07-2012 - 23:07

Ionelo tata, uite ca CCR-ul asta de-l plangi cu lacrimi de crocodil tocmai a validat SUSPENDAREA lu’ nen-tu base (scuze, dar nu merita scris cu majuscule). Pana la DEMITERE mai e nevoie si de referendum! Ai zis ceva de criminali? De alocatia pentru copii care a ramasa batuta-n cuie, desi PRIMA PROMISIUNE a matrozului a fost ca o mareste ce parere ai? De cele mai scumpe autostrazi din Europa, care sunt evident in Romania, ce parere ai tanti? Asta daca tot vrei argumente… De viloiul lui base din Mihaileanu pe care si l-a atribuit singur, DE ALA CE MAI ZICI? Dar de casoiul din Primaverii pe care i l-a renovat RAPPS-ul pe un milion de euro, asta pe cand alde boc cioc poc taiau la pensii si salarii in prostie? Cine si-a trimis proasta la Bruxelles, de se baga aia din PE sub masa de ras cand citeste toanta discursurile scrise de altii? Mai vrei argumente? Uita-te-n portofel si-n frigider!

maria 08-07-2012 - 12:05

du-te si plangi pe umarul lui prostano! mai antidemocratic ca el nu a fost niciun presedinte! Tot statul in mainile lui! Cand s-au dat legi care sa ii convina persoanei lui nu ai mai „latrat”! Probabil esti din haita care a distrus valorile in aceasta tara!

d-usa-atlanta 08-07-2012 - 12:08

Parlamentul USL-ist ? Pai ungurii care au votat pro ce sunt ? Dar UNPR-istii ?Dar Minoritatile,altele decat ungurii ? Dar chiar unii PDL-isti ?Pentru ca rezultatul asta demonstreaza ! Asa ca Ionela draga,mai documenteaza-te si nu sarii parleazul pedelist si arunca pe piata povesti nemuritoare ! La fratii aa pe care-i chemi ai uitat pe rusi,ucrainieni,bulgari,turci,italieni,sarbi si putem continua cu toate natiile mapamondului.Jenant !

Ciu Huhu 08-07-2012 - 12:56

Doar demitere?
Porcul dictator Basescu trebuie ciuruit ca Ceausescu, la Tirgoviste!!!!

alexandra 08-07-2012 - 13:36

daca Basescu ar trebui impuscat ca Ceausescu, cu Iliescu si Nastase ce ar trebui sa facem? Criminalii astia doi ar trebui gazati, arsi de vii, omorati in chinuri!! Sunteti inconstienti si masochisti, dragi romani, daca va ganditi sa-l aduceti pe Antonescu in fruntea statului roman

Brazzaville 08-07-2012 - 13:51

Ma ce tare esti tu ascuns dupa un nume fictiv! Sa te vedem iesind la interval nepoate. Vai de steaua ta!

Ciu Huhu 08-07-2012 - 15:57

Brazzavile ia pe Basescu, Alexandra, timotei, Udrea, Anastase. PDL, si veniti in public, in popor, VA VOM LINSA, sfisia, VA URIM ENORM DE MULT!!!!!!

Ciu Huhu 09-07-2012 - 13:36

Sa iei cu tine si pe tiganul DD si tigania PP DD A cAMELIEI SI VENITI IN mijlocul nostru al po[porului, VA URIM ENORM,

camelia 09-07-2012 - 13:43

noi te urim pe tine, stirpitura scirboasa si nenorocita ce esti, blestematule imputit si troglodit, arda-te-ar focu de vierme

Ciu Huhu 09-07-2012 - 13:53

NOI POPORUL URIM TIGANIA PP DD si pe tiganul DD, daca aveti curaj veniti in mijlocul nostru sa va linsam boritilor !

camelia 09-07-2012 - 14:03

am sa te iau pe tine si am sa te jupoi si-ti voi arunca pielea aia imputita la ciinii comunitari, loaza ce esti

Timotei 08-07-2012 - 15:28

Huhule prostovane, vezi sa nu ajungi langa Nastase sa te alegi cu poponeatza ciuruita!
CU CAT VA PLATESTE BESTIA UZURPATOARE CRIZ ANTONESCU?

Timotei 08-07-2012 - 14:02

siiiiigur! 2 treimi…. mai vedem!

nelu 08-07-2012 - 15:02

Acest sondaj s-a facut in sediul psd sau pc?Numai asa se explica rezultatul.Sa stea linistiti uslinosii ca o vor lua in bot.Sluga la darluga,asta sunt postacii uslinosi,si mai sunt si inculti ,daca sustin hotii si fripturistii.

Timotei 08-07-2012 - 15:25

acesta este un sodaj adanc facut cu limba de insusi Crin in gaoaza lui Viktor, apoi a muiat penita pe limba si a scris.

urbos 08-07-2012 - 16:08

Iar se umple forumul e scarba pedelista care semneaza cu cinspe nickuri de femeie. Mori ordinarule.

IONELA 08-07-2012 - 16:49

chiar sunt fata, si inteleg ca nu-ti convine, te cam doare la ceafa ca sunt si eu, dar nu cum ai crede tu, ori tu crezi ca doar tu poti si ai dreptate sa comentezi? fiecare zice precum se pricepe mai bine, asa faci si tu, ramane de vazut cine mai are dreptate si pentru asta nu e nevoie sa-ti versi veninul , ci sa-ti pastrezi calmul, doar toti vrem ca Tara ROMÂNILOR să prospere și atunci de ce să ne dușmănim?

urbos 08-07-2012 - 16:54

N-ai vazut destul? Ce sa ramana de vazut? 8 ani de jeg basist. Gata. Tot voi vorbiti de ura, lingeti in cur cea mai mare canalie care a existat vreodata in tara asta. O bestie criminala. La moarte!

Zenovia-Zamfira 08-07-2012 - 17:23

Da ia zii maica, omule urbos, se retrage Viky au nu se retragelea? Dace se sinucide s-asta, ca se poata, se cam poarta pe la ei?

asas 08-07-2012 - 18:34

Ionela draga, vezi ca ti-au spalat CREIERUL Basescu si PDL_UL.Fugi si te culca!

camelia 08-07-2012 - 21:00

Socotelile sunt simple: Basescu va cistiga la referendum, Crin isi da demisia, Ponta isi va da demisia pt. furt academic, si inapoi la popor, usl-ul si pdl-ul moare in dizgratie iar ppdd-ul ia totul. Cine nu crede, sa faca plici

Ciu Huhu 09-07-2012 - 13:25

Jos tiganul DD, jos tigania PP DD!!!!!!!!!!!

camelia 09-07-2012 - 13:43

jos cu tine stirpitura scirboasa si nenorocita, arda-te-ar focu de vierme

ValVerde 09-07-2012 - 15:03

Plici !

spectator 08-07-2012 - 23:11

Otrava Securitatii la 22 de ani de la preluarea puterii in stat! Si teama de a-si pierde liderul cu chip animalic! Basescu! Mai postacilor pdl, voi mai aveti curajul sa va priviti in oglinda?

Capricorn 09-07-2012 - 06:30

Sa ne invete Wikipedia cine este acest domn Teodorescu , care da sondajul IMAS :

George Alin Teodorescu (n. 30 martie 1951, la Brăila) este un sociolog român. Date biografice: • Data si locul nasterii: 30 martie 1951, Brãila; • Stare civilã: cãsãtorit, 4 copii.

Studii si specializãri: • 1970 – 1974 – Facultatea de filosofie, Universitatea Bucuresti; • 1977 – 1978 – Curs universitar CEDOR-UN „Population and Development”.

Activitate profesionalã: Din 2008 Presedinte IMAS 2004 – 2008 – Deputat PSD de Braila • din mar.2004 -• 1992 – 2004 – Fondator si general manager I.M.A.S.; • 1990 – 1992 – Director de marketing DANTE HD; • 1990 – 1996 – Presedinte al Consiliului Fundatiei SOROS;
Functii, activitãti într-un partid politic: • 1989 – Partidul Comunist Român; • 2004 – Partidul Social Democrat.

NICOLAE CEAUSESCU 09-07-2012 - 09:17

Traiasca Romania libera de hoti si tradatori ! JOS PONTA PLAGIATOR.Crin Antonescu repetent de doue ori in Facultate! VOTATI PRO BASESCU , LE E FRICA CA O SA AJUNGA CU TOTI LA PUSCARIE .. Deci, să spargem USL-ul! Salvati Romania PPDD distruge USL +PDL+UDMR+UNPR

Ciu Huhu 09-07-2012 - 13:05

De la suspendare Basescu si DD pleaca la racoare, jos tigania PP DD!!!!

camelia 09-07-2012 - 14:02

Tu esti tigan, mah, nenorocitule, du-te si te arunca in cap de la etajul 9 ca traiesti degeaba pe pamintula sta.

luappaul 09-07-2012 - 11:56

DOAMNE cat de prosti suntem , cum sa nu vezi ce se intampla in tara asta ,chiar asa de chiori suntem? Am prevazut treaba asta de la inceput ,am batut pariu ca in maxim 2 luni USL va baga mana in JUSTITIE ,nici acum nu va dati seama ca asa este PSD si PNL ? chiar asa de prosti suntem? Ce trebuie sa ne mai faca astia sa ne dam seama? sa ne omoare ? ASA NE TREBUIE —NE MERITAM SOARTA ps. nu mai tineti minte ca la sfarsitul mandatului PSD plangea lumea ca le lua casele cu japca cei de la psd (legal cica , cu acte false binetles ) am ajuns la concluzia ca noi romanii suntem cei mai inapoiati mintal si credetima ca asa este

cosmin 09-07-2012 - 13:33

din raul cel mai mare eu il aleg pe cel mai mic…adica NU suspendare

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult