Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj. Încrederea în liderii politici e la pământ

Sondaj. Încrederea în liderii politici e la pământ

scris de A.H.
4 afisari

Potrivit unui sondaj de opinie al IRES, 62% dintre cei chestionaţi au o părere bună şi foarte bună faţă de numirea premierului Ungureanu, 2% n-au nici o părere bună, nici părere proastă, iar 28% spun că au o părere proastă şi foarte proastă.

Mihai Razvan Ungureanu

Sondaj. Încrederea în liderii politici e la pământ

Pe de altă parte, doar 28% dintre respondenţi sunt de părere că el va reuşi să scoată ţara din criză, în timp ce 68% nu cred acest lucru. În privinţa încrederii în premier, 66% dintre subiecţii cercetării sociologice spun că au puţină şi foarte puţină încredere în Mihai Răzvan Ungureanu, iar 32% au multă şi foarte multă încredere. ”Aducerea unui nou guvern, cu un prim-ministru independent, cu o imagine neafectată de lupta politică din ultimii 2-3 ani, în care PDL şi-a sacrificat chiar şi miniştri cu o imagine mai bună, a reuşit să mai reducă din căderea politică a PDL, dar energia cea mai importantă s-a cheltuit aici. Nu a mai rămas destul capital de încredere pentru a propulsa premierul şi miniştrii săi la cote mai înalte de încredere. Dar chiar şi aşa, premierul Ungureanu şi miniştrii săi încep cu un nivel de încredere foarte bun”, a declarat, potrivit Agerpres, preşedintele IRES, sociologul Vasile Dâncu.
În acelaşi timp, 61% dintre respondenţi consideră că preşedintele Traian Băsescu a făcut bine când l-a numit pe Răzvan Mihai Ungureanu în funcţia de prim ministru al României în locul lui Emil Boc, în vreme ce 33% dintre respondenţi susţin că şeful statului ”a făcut rău”. Pe de altă parte, sondajul relevă că niciunul dintre principalii lideri politici nu se bucură de încredere din partea românilor.
Potrivit cercetării sociologice, 80% dintre cei chestionaţi au puţină şi foarte puţină încredere în Traian Băsescu, iar 20% au multă şi foarte multă încredere. Acelaşi sondaj arată că 71% dintre respondenţi au puţină şi foarte puţină încredere în preşedintele PNL, Crin Antonescu, în timp ce 29% au multă şi foarte multă încredere. În privinţa preşedintelui PSD, Victor Ponta, 68% dintre cei chestionaţi declară că au puţină şi foarte puţină încredere, iar 32% au multă şi foarte multă încredere.Sondajul IRES a fost realizat în 21 februarie, pe un eşantion reprezentativ de 929 de subiecţi. Marja de eroare este de plus/minus 3,2%.

19 comentarii

curiosu' 22-02-2012 - 19:06

O MINCIUNA SFRUNTATA!!!! PAI, CINE-L MAI CREDE PE ACEST PUPINCURIST DANCU, PUPINCURIST BASESCIAN? CA SA VEDETI CA AM DREPTATE, AMINTITI-VA DE SONDAJUL FACUT DE ACEASTA JAVRA ORDINARA IN REPUBLICA MOLDOVA!!!!!

suspiciosu' 22-02-2012 - 19:10

O MINCIUNA SFRUNTATA!!!!! CINE ESTE ACEST UNGUREANU? UN COMUNIST SI UN PUPINCURIST DE CUR BASESCIAN. ACEST DANCU,CINE ESTE. VA ADUCETI AMINTE DE SONDAJUL ACESTUI IMPOSTOR, FACUT IN REPUBLICA MOLDOVA? MAI TREBUIE SA SPUN CEVA?

urbos 22-02-2012 - 19:17

Scrie dreacu sub un singur nick, ce dreacu ai?

Ciu Huhu 22-02-2012 - 19:14

Dincu-i o lichea necinstita.

urbos 22-02-2012 - 19:15

Sondajele facute de taraturile basiste sint NULE.
Scarbele astea disperate vor scoate de acum inainte tot felul de astfel de mizerii pentru a-si legitima frauda pe care o au in plan.
Dementa Sa, Canalia Nationala, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, e ilegal in functia de presedinte, furand alegerile din 2009. Fiul de catea trebuie sa putrezeasca in puscarie alaturi de clica si familia lui.

Ar fi frumos sa-l urmeze in groapa si limbistii lui.

digital 22-02-2012 - 20:27

leprele astea au două scopuri clare:
-să-i susțină continuitatea kiorului până la sfârșitul,mandatului,prin influența serviciilor secrete care să controleze,acțiunile politice ale opoziției,în limitele unor acțiuni ineficiente și de discreditare a liderilor,ei
-să continue,procesul de delapidare al banului public,spolierea firmelor private concomitent cu asigurarea competitivității electorale

प्रिंस Parpanghel Carpathians 22-02-2012 - 20:55

Declari tu ,ceva ilegal ma’h gunoi de a. ploi.esti sobru/digitalmanual!?!

digital 22-02-2012 - 20:59

măi prostu dreq,nu mai fă spume că o să mori,făr de aer,avortonule…ogoiește-te nu vezi că te îneci!

urbos 22-02-2012 - 21:06

Apropo, IRES e al viermelui ticalos Dancu, lepra care scotea exitpolluri cu 16% marja de eroare.

BUCURA DACUL 22-02-2012 - 21:51

Limbajul folosit in comentariile anterioare , denota din punctul meu de vedere ,lipsa de caracter,scoala putina,si apartenenta biologica la populatiile din jurul Nepalului.Nu este o problema cu etnia ,insa nu-mi doresc ca cineva sa creada ca santeti romani(etnic),notiunea de rromi va defineste.Fiecare i-si poate exprima parerea oricare ar fi ea, insa cu decenta si bun simt.Nu doresc sa jignesc pe cineva, iar in cazul in care am ofensat ,i-mi cer iertare.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-02-2012 - 03:09

Dupa o perioada de 22 de ani, absolut nefasta pentru R O M A N I A, numirea in fruntea executivului a unui intelectual de certa valoare in persoana EXCELENTEI SALE ,DOMNUL MIHAI RAZVAN UNGUREANU reprezinta o speranta pentru incercatul nostru popor. Iar din pleiada de noi ministri, sant convins ca valori reale sant puse in slujba PATRIEI, si fara sa amintesc pe toti, as aminti doar pe domni Orban, Diaconescu , Preda ! As fi dorit sincer ca dl. Dacian Ciolos sa fie cooptat in noul executiv. Le doresc in mod sincer S U C C E S ! N.A : Resursele ROMANIEI sant VALORILE CERTE ,nu detractori si pizmasii , nu alde latraii…

milosul 23-02-2012 - 11:00

Toti acestia, enumerati de tine, ca fiind oameni de valoare, sti ce sunt? Sunt parte ai serviciilor secrete, sub acoperire. Asa ca, democratia din romania este originala, nu-i asa?. Se pare, ca si tu esti una dintre javrele ordinare……………!!!!????

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-02-2012 - 03:14

B I N E C U V A N T E A Z A S F I N T E D O A M N E D U M N E Z E U L N O S T R U P A T R I A N O A S T R A R O M A N I A , ACUM SI IN VECII – VECILOR – AMIN !

urbos 23-02-2012 - 04:21

Dumnezeul tau e ………………….
Iar Romania nu e tara ta ……………..

remi 23-02-2012 - 11:24

Cum ai zis,excelanta sa?Esti bolnav…Un lingau de-al chiorului.Vrea sa ne mai abureasca putin ,poate,poate reuseste sa se sparga USL-UL si sa aranjeze alegerile pt.PD.Partidul chiorului e aproape de dezintegrare,a luat-o pe urma PNT-ului…..Nu va intra in noul parlament,chiar cu ajutorul fraudei.Zic ca au 15 % in sondaje.Nu cunosc nici un roman care vrea sa voteze cu partidul chiorului…..Acum 3 ani erau 50-50 cunoscutii mei,azi sunt 100% impotriva chiorului !!!!Adevarat,unii vor sa voteze DD,altii prm,dar niciunul(!!!!!) nu spune ca va vota cu chiorul.Si va reamintesc,marea majoritate a cunoscutilor mei sunt persoane educate,cu studii superioare……Prostimea va vota in bloc impotriva chiorului,pt. ce ei au avut cel mai mult de suferit de pe urma scumpirilor….
Si voi acum vreti sa spuneti ca mru e noul Mesia?E o noua teapa trasa romanilor de majestatea sa ,basina.

neacsum 23-02-2012 - 12:55

Romanii se comporta copilareste. Le dai o jucarie noua, lasa totul si se joaca cu ea pana o strica, se plictisesc sau realizeaza ca nu e mai buna decat cea veche. Intrebarea e vor avea suficient timp sa se plictiiseasca, sau vor merge la vot cu ea in brate, apoi vor striga ca nu l e ce au vrut ei ?

NICOLAE.GHEORGHE 23-02-2012 - 19:32

AM INCREDERE IN DINCU. A FOST SINGURUL CARE LA DAT CISTIGATOR SI A CISTIGAT .ESTE UN P.S. D.-IST CARE STIE MESERIE

Ciu Huhu 24-02-2012 - 07:35

NICOLAE.GHEORGHE, e normal sa ai incredere-n escrocu asta pupincurist ca si tine, al dictatorului Basescu!

CIUCIUGAYA 24-02-2012 - 09:36

GAOZARII SI MUISTII LUI BASINA VODA SUNT TURBATI DE FRICA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult