Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj INSCOP: Cȃți romȃni ȋși doresc o femeie președinte

Sondaj INSCOP: Cȃți romȃni ȋși doresc o femeie președinte

scris de Z.V.
7 afisari

Un nou sondaj INSCOP priving alegerile prezidențiale din 2014 aratǎ cǎ cel puțin 47,5 % dinre romȃni ar fi dispuși sǎ voteze  o femeie președinte.

Sondaj INSCOP: Cȃți romȃni ȋși doresc o femeie președinte (foto:rompress.info)

Sondaj INSCOP: Cȃți romȃni ȋși doresc o femeie președinte (foto:rompress.info)

Barometrul de opinie realizat de INSCOP aratǎ cǎ doar 40,8% dintre cetǎțeni nu ar fi de acord sǎ voteze o femeie în funcția de președinte al României. Cercetarea relevǎ ȋnsǎ și cǎ, 42,9% dintre români consideră că este mai puțin important dacă președintele este bărbat sau femeie.

Cu toate acestea, ȋn același timp, 38,1% spun că o femeie nu ar fi potrivită pentru funcția de președinte, în timp ce 11,9% dintre respondenți afirmă că o femeie e mai potrivită pentru funcția de președinte decât un bărbat. Alegerea unei femei în funcția de președinte al României nu ar schimba nimic, apreciază 39,9% dintre cei care au participat la sondaj. Totodată, 23,1% cred că ar schimba lucrurile în bine, 15,4% spun că ar fi mai rău cu o femeie-președinte.

Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul” în perioada 30 august — 4 septembrie 2014. Potrivit Agerpres, volumul eșantionului a fost de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

 

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult