Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj INSCOP: Ce partide ar vota romȃnii la alegerile parlamentare

Sondaj INSCOP: Ce partide ar vota romȃnii la alegerile parlamentare

scris de Z.V.
17 afisari

Un nou sondaj INSCOP aratǎ cǎ ȋn cazul unor alegeri parlamentare ȋn acest weekend, Alianța PSD-UNPR-PC ar fi votat de peste 40% dintre romȃni.

Sondaj INSCOP: Ce partide ar vota romȃnii la alegerile parlamentare (foto:maramedia.ro)

Sondaj INSCOP: Ce partide ar vota romȃnii la alegerile parlamentare (foto:maramedia.ro)

Astfel, conform sondajului dat publicitǎții miercuri, 17 septembrie, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenți ar vota Alianța PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianța Creștin-Liberală (PNL-PDL) cu 31,5%. Acestea ar fi urmate de PMP (7,1%), UDMR (5,8%), PLR (4,4%), PP-DD (3,4%), PRM (3,3%), PNȚCD (0,8%), 1,1% preferȃnd alte partide.

Conform Agerpres, cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opțiune. Raportat la totalul populației, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot iar 3,2% că nu știu/nu răspund. În ceea ce privește gradul de notorietate al nou-înființatei Alianțe Creștin-Liberale (ACL), 61,9% dintre respondenți afirmă că au auzit de această alianță politică, 33,6% — că nu au auzit iar 4,5% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul, realizat în perioada 30 august — 4 septembrie, la comanda cotidianului „Adevǎrul”, are o eroare maximă de ą 3%, la un grad de încredere de 95% și a fost realizat pe un eșantion de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS