Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj INSCOP –  Cine va cȃștiga alegerile prezidențiale ?

Sondaj INSCOP –  Cine va cȃștiga alegerile prezidențiale ?

scris de Z.V.
11 afisari

Mai mult de  jumǎtate dintre respondenții unui sondaj INSCOP ȋl vǎd pe Victor Ponta drept cȃștigǎtor al alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Sondaj INSCOP –  Cine va cȃștiga alegerile prezidențiale ? (foto:giurgiuveanul.ro)

Sondaj INSCOP –  Cine va cȃștiga alegerile prezidențiale ? (foto:giurgiuveanul.ro)

„La întrebarea „Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale din acest an, 57,2% dintre votanții care au indicat un nume (dintre cei care declară că vin în mod sigur la vot în turul I, fără non-răspunsuri) cred că Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale. Pe poziția secundă, urmează Klaus Iohannis, despre care 33,5% dintre votanții care indică un nume cred că va câștiga alegerile prezidențiale„, precizează INSCOP, într-un comunicat remis marți, 20 octombrie, de Agerpres. Urmează Călin Popescu-Tăriceanu, despre care 4,1% dintre votanții care indică un nume spun că va câștiga alegerile prezidențiale, Elena Udrea, cu 2,6% dintre opțiuni, Monica Macovei — 0,7%, Teodor Meleșcanu — 0,7%, Dan Diaconescu — 0,7%, Corneliu Vadim Tudor — 0,3%, Gheorghe Funar — 0,2%. Kelemen Hunor, Zsolt Szilagyi, Wiliam Brînză, Constantin Rotaru, Mircea Mirel Amariței nu au fost menționați deloc drept posibili câștigători ai alegerilor prezidențiale.

Pe de altă parte, institutul de cercetare relevă că la întrebarea „Dincolo de preferințele dvs. personale, care dintre următorii candidați la alegerile prezidențiale credeți că se potrivește cel mai bine cu cerințele funcției de președinte?”, 41,8% dintre votanții care indică un nume (dintre cei care votează în mod sigur în turul I, fără non-răspunsuri și fără varianta ‘niciunul’) consideră că Victor Ponta se potrivește cel mai bine cu cerințele funcției de președinte. Ponta este urmat de Klaus Iohannis, cu 29,7% dintre opțiuni. Pe locurile următoare se situează Teodor Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu (ambii cu 7,8%), Elena Udrea (5,3%), Monica Macovei (4%), Dan Diaconescu (1,7%). Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor, Gheorghe Funar, Szilagyi Zsolt, William Brânză cumulează 1,9% dintre răspunsuri. Constantin Rotaru, Mircea Mirel Amariței nu au primit niciun răspuns favorabil.

„Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul” în perioada 2-8 octombrie 2014. Volumul eșantionului a fost de 1.095 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult