Sondaj IRES: Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Ponta premier | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj IRES: Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Ponta premier dacă USL va câştiga alegerile

Sondaj IRES: Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Ponta premier dacă USL va câştiga alegerile

scris de Ziua Veche
2 afisari

Uniunea Social Liberală va rezista, iar Crin Antonescu va rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale, relevă o cercetare sociologică realizată, pe 10 septembrie, de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

La întrebarea ‘credeţi că USL va rezista sau se va rupe în această toamnă’, 61% dintre persoanele intervievate au susţinut că Uniunea va rezista, 31% că nu va rezista, iar 8% nu ştiu. În opinia a 54% dintre subiecţi, Crin Antonescu va rămâne candidatul Uniunii Social Liberale pentru alegerile prezidenţiale. 31% dintre respondenţi au spus că nu, 11% – este posibil, 4% – nu ştiu.

De asemenea, 58% dintre subiecţii cercetării au afirmat că Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Victor Ponta premier dacă USL va câştiga alegerile, 35% au susţinut că da, iar 7% – nu ştiu. 45% dintre respondenţi spun că USL nu va mai încerca o suspendare a preşedintelui ţării în această toamnă, 39% – da, iar 16% afirmă că acest lucru este posibil.

Întrebaţi dacă cred că Sorin Oprescu are şanse să candideze la Preşedinţie în 2014, 66% dintre persoanele intervievate au răspuns că da, 30% – nu, 4% – nu ştiu. 66% dintre intervievaţi cred că Mihai-Răzvan Ungureanu va fi nominalizat candidat al PDL şi coaliţiei de dreapta la alegerile prezidenţiale, 25% au susţinut că nu, în timp ce 8% – nu ştiu şi 1% – nu răspund. 30% dintre subiecţi au susţinut că se vor face alegeri pentru Preşedinţie înainte de termenul din 2014, 18% că acest lucru este posibil, iar 46% au spus că nu şi 6% – nu ştiu.

Totodată, 75% dintre intervievaţi au susţinut că ‘vor continua scandalurile‘ şi doar 21% au afirmat că Traian Băsescu va coabita cu Guvernul Ponta. 3% – nu ştiu, 1% – nu răspund. În altă ordine de idei, 65% dintre subiecţi cred că se va amâna intrarea României în spaţiul Schengen, 14% – că este posibil acest lucru, în timp ce 17% au susţinut că nu se va amâna, iar 4% – nu ştiu.

Cercetarea sociologică a fost realizată pe 10 septembrie, pe un eşantion multi-stratificat, probabilist şi reprezentativ la nivel naţional de 1.312 persoane de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind de plus/ minus 2,8%.

Vezi aici rezultatele complete ale sondajului de opinie

4 comentarii

jojo2 18-09-2012 - 18:34

Crin Antonescu este primul presedinte ce ne-a reprezentat cu demnitate, iar in ultimii 20 ani a fost un om politc veritabil. La alegerile din 2014, va castiga mandatul pentru presedintie si va salva ceea ce a distrus T. Basescu!

nico 18-09-2012 - 20:48

Prea mult am fost furati de mafia pedelista, nu mai au nicio sansa acestia la parlamentare.

mircea 19-09-2012 - 07:24

a zbierat EBA ca a fost furara tara lu fagmila ei,care a furat la greu sa o faca parlamentar european,si BAROSO ESTE un comunist care a furat EUROPA pentru PORTUGALIA,BASESCU a furat ROMANIA pentru el si FAGMILIA

Ionel Stan 19-09-2012 - 15:09

Cum vine asta cu Sorin Oprescu si sansele de a candida?Daca va fi sa candideze, va hotari singur,nu trebuie sa fie nominalizat de cineva!Cred ca e prea devreme pentru o asemenea intrebare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult