Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj IRES: Un sfert dintre români îl consideră vinovat pe Iliescu pentru executia lui Ceauşescu

Sondaj IRES: Un sfert dintre români îl consideră vinovat pe Iliescu pentru executia lui Ceauşescu

scris de D.P.
98 Afisari

Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) relevă faptul că 23% din români cred că fostul preşedinte Ion Iliescu este principalul vinovat pentru execuţia lui Nicolae Ceauşescu din 25 decembrie 1989.

Pe locul doi se clasează “cei care conduceau România la acea dată” – Guvernul, FSN, Parlamentul – , iar pe locul 3, completul de judecată.

În privinţa evenimentelor din decembrie 1989, părerile românilor sunt împărţite: 45% susţin că a fost o revoluţie, 45% cred că a fost vorba de o lovitură de stat. De asemenea, 64% din populaţie crede că au existat forţe externe implicate în acele momente, iar 51% susţine că a fost vorba de Rusia.

Studiul, citat de realitatea.net, a fost realizat de IRES în perioada 19-21 decembrie 2010, pe un eşantion de 1.476 persoane de peste 18 ani, iar eroarea maximă tolerată este de ± 2,7%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult