Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj: Klaus Iohannis nu mai este prima opţiune a electoratului anti-PSD

Sondaj: Klaus Iohannis nu mai este prima opţiune a electoratului anti-PSD

scris de B.C.R
24 afisari

Klaus Iohannis nu mai este prima opţiune a votanţilor anti-PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2019, conform unui sondaj Sociopol.

Iohannis este înlocuit în simpatiile publicului anti-PSD de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a adunat 28% dintre preferinţele lor şi l-a detronat astfel pe Klaus Iohannis. Preşedintele adună doar 20% dintre voturile anti-PSD. Clasamentul este completat de fostul premier Dacian Cioloş cu 10% şi de Nicuşor Dan cu 2%. 40% sunt nehotărâţi cu privire la o alternativă pentru candidatul PSD, se mai arată în somdajul citat de Gândul.

În tabăra PSD, favorită este Gabriela Firea, cu 32%, urmată de Victor Ponta – 18% şi Liviu Dragnea cu 10%. 40% dintre suporterii pesedişti nu au oferit un răspuns.

Strict în privinţa candidatului PNL, favorit este Iohannis cu 37%, urmat la mare distanţă de Cristian Buşoi şi Cătălin Predoiu.

Din tabăra neafiliaţilor politic, Laura Codruţa Kovesi este văzută drept varianta cea mai bună cu mai mult de o treime din voturi, urmată de Dacian Cioloş cu 17% şi Mihai Răzvan Ungureanu cu 8%.

Dacă duminica viitoare are avea loc alegeri parlamentare, situaţia nu ar fi fundamental diferită de cea de pe 11 decembrie. Principala deosebire ar fi scăderea PMP sub pragul electoral şi creşterea USR la 12%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1007 persoane. Eroarea maximă admisă este de 3.2%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult