Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sorin Câmpeanu este oficial noul ministru al Educaţiei

Sorin Câmpeanu este oficial noul ministru al Educaţiei

scris de A.H.
1 afisari

Sorin Câmpeanu a primit avizul favorabil pentru ocuparea postului de Ministru al Educaţiei, în comisiile de învăţământ.

Sorin Câmpeanu, noul ministru al Educaţiei.

Sorin Câmpeanu, noul ministru al Educaţiei.

În momentul votului, parlamentarii au fost puşi în situaţia de a ridica mâna la vot de mai multe ori deoarece nu s-a reuşit numărarea voturilor, mai mulţi deputaţi şi senatori încercând să numere, dar obţinând de fiecare dată rezultate diferite.

Senatorul PC Ilie Năstase a propus chiar ca parlamentarii să se ridice în picioare când votează, pentru a fi cât mai vizibili.

Preşedintele comisiei senatoriale de educaţie, Ecaterina Andronescu a conchis în final că sunt 22 voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”, ceea ce i-a făcut pe reprezentanţii opoziţiei să spună că sunt mai multe voturi decât membrii comisiilor.

“La nivel preuniversitar este vorba de accesul la educaţie, este vorba de şanse egale pentru o educaţie de calitate, de reducerea abandonului şcolar, de revizuirea curriculei în sensul simplificării acesteia, procesul de modernizare a evaluării, iar la nivel universitar, internaţionalizarea universităţilor”, a afirmat Câmpeanu.

El a mai arătat că este necesară o accelerare a revizuirii curriculei, nu prin reducerea numărului de ore, ci în sensul simplificării conţinutului.

Câmpeanu a spus că în cazul în care cele mai multe universităţi consideră că trebuie organizat un examen de admitere, atunci susţine să fie un examen de admitere generalizat şi pentru univeristăţi publice şi privare.

“Concursul de admitere, înseamnă că încurajăm calitatea, în măsura în care cele mai multe universităţi vor dori organizarea unui examen de admitere, acesta trebuie să fie generalizat la nivel naţional.

Toate tipurile de universităţi, mici sau mari, publice sau private să dea un examen de admitere. În acest context, susţinem organizarea unui examen de admitere, dacă această solicitare va veni din partea cea mai mare a universităţilor. Un prim pas este ca să fie un examen scris”, a explicat Câmpeanu.

El a mai arătat că este mulţumit de bugetul alocat educaţiei, deoarece presupune o creştere cu 7,9% faţă de anul precedent.

În privinţa situaţiei lipsei manualelor din clasa întâi, Câmpeanu a spus că regretă întârzierile şi că va face tot ceea ce depinde de el să nu se mai repete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult