Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sorin Grindeanu: Mă întorc în Parlament pentru că sunt deputat

Sorin Grindeanu: Mă întorc în Parlament pentru că sunt deputat

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Sorin Grindeanu susține că nu va face parte din viitorul Guvern deoarece protocolul prevede că ministerul Transporturilor revine PNL după rotativă, precizând că nu va conduce nici alt minister. Actualul ministru al Transporturilor a afirmat că se va întoarce deputat în Parlament.

 

 

„Dacă vorbim astăzi, nu, pentru că avem un protocol care este în vigoare şi care spune că prim-ministru va fi de la PSD, şi anume Marcel Ciolacu, după care anumite schimburi între PSD şi PNL. Nu merg la niciun alt portofoliu şi mă întorc în Parlament pentru că sunt deputat de Timiş. Să ştiţi că e o funcţie foarte bună, mă mândresc să fiu deputat de Timiş. Nu merge pe alte funcţii în Guvern, exclus aşa ceva”, a precizat Sorin Grindeanu, întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern, potrivit News.ro.

Sorin Grindeanu a punctat că dacă PSD, PNL, UDMR și minoritățile vor decide că protocolul din Coaliție trebuie îmbunătățit, atunci acest lucru se va realiza. În caz contrar se va proceda după prevederile celui în vigoare.

În spatele ușilor închise, potrivit surselor „Adevărul”, înțelegerea este ca PNL să păstreze Ministerul Fondurilor Europene și PSD să rămână cu Transporturile.

Protocolul agreat în Coaliție prevede ca la rotativa care va avea loc în luna mai PNL să preia ministerul Transporturilor, iar PSD Ministerul Fondurilor Europene. Însă liderii celor trei partide sunt în negociere pentru modificarea anumitor aspecte.

„Adevărul” a scris din urmă cu două săptămâni că la nivel de lideri PSD și PNL deja s-a bătut palma ca MIPE să rămână la PNL, iar Transporturile la PSD. Pentru acest lucru, PSD e dispus să cedeze ambele ministere avizatoare – Finanțe și Justiție -, liberalii având în prezent doar Justiția. Potrivit informațiilor „Adevărul”, PSD nu vrea să primească un carfof fierbinte reprezentat de legislația penală, care face parte din reformele din PNRR, iar acum ambele proiecte de lege sunt atacate la Curtea Constituțională, termenul fiind 17 mai”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult