Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sorin Grindeanu – ofițer acoperit sau doar colaborator?

Sorin Grindeanu – ofițer acoperit sau doar colaborator?

scris de D.P.
16 afisari
După scandalul ”Victor Ponta ofițer acoperit” se prefigurează încă un scandal în care este implicat actualul premier Sorin Grindeanu. Tot mai multe voci din PSD și nu numai vorbesc despre relațiile apropiate dintre Grindeanu și Hellvig, acuzându-l pe premier că face jocurile politice ale președintelui Iohannis tocmai la îndemnurile șefului SRI.
Istoria personală a lui Sorin Grindeanu
Începuturile carierei politice a lui Sorin Grineanu sunt strâns legate de Ilie Sârbu, acuzat că a fost ofițer acoperit al Direcției de Informații Externe a dictaturii comuniste. În 1999, Sorin Grindeanu a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în aceleși locuri în care opera Ilie Sârbu.
Tot Ilie Sârbu l-a propus și în guvernul Victor Ponta, unde a devenit ministrul Comunicațiilor. Din acest post, Sorin Grindeanu a fost un mare susținător al introducerii legii securitatii cibernetice, declarată neconstituțională  de CCR.
După ce a devenit premier, Sorin Grindeanu l-a numit consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al primului ministru pe generalul SRI în rezervă, Gabriel Stătescu. Acesta a fost unul dintre colaboratorii săi din SRI în perioada în care a deținut funcția de ministrul al Comunicațiilor.
Gurile rele spun că tocmai Slătescu a intermediat relația Grindeanu – Hellvig și că trecerea lui Slătescu în rezervă a fost doar o manevră pentru ca acesta să poate ocupa o funcție în aparatul primului ministru.
 În momentul de față este greu de dat un verdict clar în legătură cu apartenența lui Sorin Grindeanu de serviciile de informații, dar istoria sa personală este cel puțin suspectă. Se pare că România este condamnată să aibă premieri dacă nu ofițeri acoperiți măcar persoane sensibile la jocurile serviciilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult