Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sorin Ilieşiu: Partidul Reformator Liberal, un „miracol”

Sorin Ilieşiu: Partidul Reformator Liberal, un „miracol”

scris de S. P.
15 afisari

Sorin Ilieşiu salută apariţia Partidului Reformator Liberal şi propune desemnarea, din partea USL, a lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale.

Sorin Ilieşiu vrea sprijinirea lui Tăriceanu la prezidenţiale

(Foto: www.tion.ro)

„Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană – Călin Popescu Tăriceanu. (…) Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale. (…) Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal, vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României”, propune Ilieşiu potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Sorin Ilieşiu este încrezător în şansele lui Călin Popescu-Tăriceanu de a deveni viitorul preşedinte al României, susţinând că proiectul politic al acestuia vizează unitatea românilor în jurul obiectivului de a deveni o putere economică în Europa.

„Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel ‘proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv’: ‘Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică’. Cu un asemenea proiect naţional şi cu un prim-ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă, dar şi competenţa, tandemul ‘Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier’ va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată!”, este de părere senatorul.

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, demisionat din Partidul Naţional Liberal, a anunţat miercuri seară că va înfiinţa un nou partid liberal, care se va numi Partidului Reformator Liberal, după ce a ajuns la concluzia că USL are nevoie de o componentă liberală.

Premierul Victor Ponta a declarat că este dispus să le ofere posturi în Guvern lui Călin Popescu-Tăriceanu şi unora dintre membrii noului său partid. El a mai spus că îl vede pe Tăriceanu ca un candidat puternic la prezidenţiale şi că potrivit sondajelor de opinie există cel mult patru persoane care sunt preferate de români pentru funcţia de preşedinte, printre care şi Călin Popescu-Tăriceanu.

3 comentarii

urbos 27-02-2014 - 10:31

Daca Antonescu s-a dat cu Bashina, e terminat, iar Tariceanu are o sansa.

UnUL 27-02-2014 - 10:47

Mda, o șansă s-o ia peste bot.

MI-5 27-02-2014 - 11:23

sansa de a dispare definitiv din politica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult