Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Statul nu mai da bani pentru casele luate de ape

Statul nu mai da bani pentru casele luate de ape

scris de Ziua Veche
3 afisari

”Statul nu va mai plati reconstructia de locuinte in albiile raurilor (…), adica in acele zone unde din nou vom avea fie in septembrie, fie anul viitor inundatii, acolo unde nu sunt autorizatii date, acolo unde s-au facut fara respectarea documentatiilor legale, pentru ca erau zone inundabile, nu ne vom implica in reconstructia caselor”, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei Comitetului pentru situatii de urgenta convocat la Prefectura Botosani, citat de NewsIn.

Primele materiale necesare reconstructiei caselor afectate de inundatii vor ajunge marti in judetul Suceava, iar in zilele urmatoare vor primi si celelalte judete, a mai precizat Boc, adaugand ca banii destinati infrastructurii rutiere vor fi alocati de Guvern cu prioritate judetelor afectate de inundatii.

In privinta accesarii ajutoarelor din Fondul de Solidaritate al UE, seful Executivului a amintit ca data de 15 iulie este termenul pana la care prefecturile trebuie sa inventarieze pagubele de la inundatii, astfel incat centralizarea sa fie trimisa institutiilor europene. ”Numai ca, se stie ca prima data noi cheltuim banii, ii punem la dispozitie, dupa care ni se ramburseaza o parte, daca ele (cheltuielile n.r.) sunt facute legal”, a subliniat Boc.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult