Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Statutul minorităţilor: PC ameninţă cu proteste de amploare

Statutul minorităţilor: PC ameninţă cu proteste de amploare

scris de M.A.
25 afisari

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu anunţă printr-un comunicat de presă că Partidul Conservator este pregătit să declanşeze proteste de amploare, dacă „Puterea îşi asumă răspunderea pe statutul minorităţilor naţionale”.

Steagul Romaniei

„Niciun Guvern din România nu are dreptul istoric şi moral sau legitimitatea de a oferi autonomie teritorială în Harghita, Covasna şi Mureş, distrugând în felul acesta teritoriul naţional, unitar şi indivizibil. Dacă Puterea îşi asumă răspunderea pe statul minorităţilor, prin care se oferă o autonomie de facto după placul UDMR, suntem pregătiţi să declanşăm proteste de amploare„, declară Bogdan Diaconu în comunicatul citat de Agerpres.

Acesta cere cetăţenilor români şi organizaţiilor civice româneşti „să se pregătească pentru a spune un ‘NU‘ hotărât trădării interesului naţional şi destrămării României„.

„Protestul nu va fi unul politic, ci unul civic, aşa încât îi chem pe toţi cei care mai cred în România şi în valorile acestei ţări să ni se alăture pentru a împiedica cel mai grav act de trădare naţională pe care este gata să-l producă Guvernul PDLUDMRUNPR„, susţine vicepreşedintele PC. Acesta arată că România este un model european de respectare a identităţilor etnice şi că „orice alte pretenţii sunt exagerări şi nu servesc unui trai mai bun al minorităţii maghiare, ci numai ambiţiilor politice extremiste”.

„Nu putem asista indiferenţi la destrămarea graniţelor ţării şi la vasalitatea faţă de Ungaria, făcută în unicul scop de a prelungi şederea la guvernare a unor trădători de ţară. Cei care se alătură şi sprijină acest demers se fac vinovaţi de cel mai cumplit act de vânzare a ţării, lucru pe care nu-l putem permite cu niciun chip”, mai susţine Bogdan Diaconu în cadrul aceluiaşi comunicat.

8 comentarii

Spartacus 12-06-2011 - 16:58

DESTEAPTA-TE ROMANE !

urbos 12-06-2011 - 19:01

Protestele lu peste. Japitele din opozitie trebuie sa organieze arestarea criminalului Basescu si a clicii lui. Opozitia trebuie sa paraseasca actualul Parlament, sa-l declare nereprezentativ, sa declare regimul Basescu ilegitim si criminal. Opozitia sa se mute in alt loc unde sa se constituie ca organism de organizare a alegerilor libere si corecte. Opozitia trebuie sa ceara ajutorul Armatei care sa-si respecte juramantul fata de tara, nu fata de canalia securista Basescu. Se va cere ajutorul Politiei, iar institutiilor statului li se va cere sa asculte de organul provizoriu care va fi constituit pana la alegeri. Abia atunci vor avea si sprijinul populatiei.

urbos 12-06-2011 - 19:02

Protestele lu peste. Japitele din opozitie trebuie sa organieze arestarea criminalului Basescu si a clicii lui. Opozitia trebuie sa paraseasca actualul Parlament, sa-l declare nereprezentativ, sa declare regimul Basescu ilegitim si criminal. Opozitia sa se mute in alt loc unde sa se constituie ca organism de organizare a alegerilor libere si corecte. Opozitia trebuie sa ceara ajutorul Armatei care sa-si respecte juramantul fata de tara, nu fata de canalia securista Basescu. Se va cere ajutorul Politiei, iar institutiilor statului li se va cere sa asculte de organul provizoriu care va fi constituit pana la alegeri. Abia atunci vor avea si sprijinul po pulatiei.

urbos 12-06-2011 - 19:02

Protestele lu peste. Japitele din opozitie trebuie sa organieze arestarea criminalului Basescu si a clicii lui. Opozitia trebuie sa paraseasca actualul Parlament, sa-l declare nereprezentativ, sa declare regimul Basescu ilegitim si criminal. Opozitia sa se mute in alt loc unde sa se constituie ca organism de organizare a alegerilor libere si corecte. Opozitia trebuie sa ceara ajutorul Armatei care sa-si respecte juramantul fata de tara, nu fata de canalia securista Basescu. Se va cere ajutorul Politiei, iar institutiilor statului li se va cere sa asculte de organul provizoriu care va fi constituit pana la alegeri. Abia atunci vor avea si sprijinul popu latiei.

CODUL X 12-06-2011 - 19:34

URBOS ASTA e frate vitreg cu ilieskovici- ca prea le are cu rasturnarea sefului.Este o fosta carpa kgb-ista care mai vrea o lovitura de stat? Mars la maskwa derbedeule.De unde scrii ,din KALININGRAD?

urbos 12-06-2011 - 19:35

Vierme, din uterul comunist al lui Ilici a iesit scarnavia securista Basescu. Mori ma animalule. O sa-ti manaci ochii si matele puturoase.

citizen 13-06-2011 - 09:39

il urasc pe iliescu & co din toti ficatii si am sperat (degeaba) ca „ceilalti” vor fi altfel… da, au fost „altfel”… doar ca mult.. mult… mai rau.

cred ca urbos nici nu vrea o chestie absurda… nu numai ca isi bat joc, dar seamana deja a experiment, genu: „sa vedem pana unde rabda prostii astia”

adevarul e trist.. romanul rabda muuult prea mullllt!!

Banatanul 13-06-2011 - 04:00

Domnilor, Ideologia politica Conservatoare nu este cladita pe un fundament National sau nationalist si nici nu isi propune sa militeze pentru asa ceva.
Ideologia Conservatoare isi are ca fundament invataura Crestina si institutia Monarhica.
Ideologia Conservatoare reprezinta si apara morala si etica crestineasca si sustine Monarhia ca singura forma de Guvernare. Adica se afla in opozitie cu ideile de Nationalism. Caracterul conservatorului este unul universalist Monarhist si nu Nationalist.
Tragedia in Romania este ca Securitatea in dorinta ei de a monopoliza toate curentele politice existente si-au asumat si ideologia Conservatoare in aparenta prin infiintarea PC de catre Securistul Comunist Nationalist Voiculescu iar acum se prostitueaza in stilul sau caracteristic.
In mod firesc si logic PC nu ar trebuii sa participe la discutii cu teme nationaliste, ci numai crestin universaliste.
Dar in Ro totul este pingarit si devalorizat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult