Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Steag secuiesc. Ponta cere reacţii la obrăzniciile Ungariei

UPDATE Steag secuiesc. Ponta cere reacţii la obrăzniciile Ungariei

scris de M.A.
32 afisari

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri, în timpul şedinţei de Guvern, ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să ia atitudine faţă de obrăzniciile Ungariei.


Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei

Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei (foto: index.hu)


Victor Ponta a spus că nu mai acceptăm obrăzniciile externe şi că nu acceptăm lecţii de peste frontieră despre aplicarea legilor în România şi ce steaguri avem dreptul să arborăm. De asemenea, i-a transmis lui Titus Corlăţean că, deşi nu trebuie să ne lăsăm provocaţi, a ajuns de câte ori am întors obrazul.

Ministrul Afacerilor Externe a spus că deja se află în lucru o poziţie oficială, care urmează să fie făcută public.

UPDATE 13.15: „Vreau să vă rog, domnule ministru de Externe, înainte să plecaţi la Bruxelles – nu dumneavoastră, MAE – să daţi un răspuns foarte ferm şi foarte clar că nu acceptăm niciun fel de – eu nu vreau să folosim un termen nediplomatic, aş fi spus în mod normal obrăznicii -, dar nu acceptăm niciun fel de lecţii de la nimeni despre cum se aplică în România legile, inclusiv cele privind funcţionarea autorităţilor locale. Cred că avem cele mai înalte standarde din Europa de reprezentare a minorităţilor, de autonomie a structurilor locale. Cred că, dacă cineva vrea să-şi facă campanie electorală în România, vreau să aveţi o atitudine foarte fermă, fără să ne lăsăm prinşi în capcane pe această temă. Nu cred că cineva ne poate spune ce steaguri afişăm pe aici şi cum să afişăm steagurile. O să rog şi domnul ministru de Interne, prefecţii, toate autorităţile statului să-şi facă datoria conform legii. Nu vreau să cădem în capcana de a fi provocaţi, dar nici nu vreau să pară că cineva ne dă lecţii de peste frontieră”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern (…) E foarte importantant acest lucru, ca să nu-şi închipuie totuşi cineva că putem să întoarcem de prea multe ori obrazul şi cred că sunt nişte lucruri pe care trebuie să le punem la punct foarte clar”, a declarat Victor Ponta.

Consiliile locale ungare au fost îndemnate marţi de către secretarul de stat din MAE de la Budapesta Zsolt Nemeth să arboreze “steagul secuiesc, în sprijinul autonomiei. El a acuzat România că a pornit un război al steagurilor şi a afirmat că guvernul de la Budapesta aşteaptă cu fermitate ca România să oprească “agresiunea asupra simbolurilor”.


Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei

Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei

15 comentarii

misu 06-02-2013 - 14:00

Imi place de maghiari si unguri ca sunt adevarati patrioti care nu canta si vorbesc mereu in alte limbi straine cum fac romani. In media maghiara nu vezi filme straine decat in limba maghiara, la televiziunile din Ungaria arata de unguri din tarile vecine (in Romania sunt uitati romani din diaspora si tarile vecine).

briel 06-02-2013 - 20:36

Mda, am vizionat si eu odata un film japonez cu samurai dublat in maghiara … a fost extrem. O fi si muzica straina tradusa in dulcea maghiara ?
Auzindu-si numai propria limba, ma intreb daca cetatenii unguri pot face deosebire intre italiana si portugheza, intre poloneza si rusa, intre albaneza si greaca.

digital 06-02-2013 - 21:34

ăla ce zici tu nu e patriotism ci un semn clar de reduși mintal,care au rămas la concepțiile de pe vremea lui attila,și care care nu pot să treacă de un minim standard de conviețuire,înseamnă primitivsm în cel mai pur sens al cuvântului!

Tache 06-02-2013 - 18:21

Premierul Ponta m-a făcut ieri mândru că sunt român. În fața unei provocări venite de la Budapesta, dl. Ponta a fost ferm în fața camerelor de luat vederi, prezente la ședința de Guvern. “ Vă cer, domnule ministru de Externe, un răspuns foarte clar că nu acceptăm niciun fel de lecții, ca să nu folosesc un termen nediplomatic – obrăznicii – de la nimeni, despre aplicarea legilor privind funcționarea autorităților locale.(…) Nu trebuie să cădem în capcana unor provocări, dar nici nu vreau să cred că ne dă cineva lecții peste frontieră”, a spus dl. Ponta.

Aici, profesionalismul tuturor televiziunilor de știri s-a oprit. Fiindcă sunt convins că dl. Ponta a mai spus : “cu excepția d-lui Barroso”. De acolo acceptăm orice: și lista cu cele 11 porunci, și MCV-ul foarte bun, și chiar, dacă ne spune dumnealui, arborarea steagului piraților.

Dupa arborarea steagului secuiesc in parlamentul romaniei, este normal sa fie arborat si steagul piratilor (din domeniul informatic). A sosit timpul sa inceteze persecutiile si discriminarea la care sunt supusi piratii.

Tache 06-02-2013 - 18:58

Piratii informatici sunt tiganii internetului. Iti intra in calculator, iti ” intra ” in casa si fac un mic transfer de proprietate. Si asta fara violenta la care se dedau tiganii.

Zero toleranta (adica jihad) impotriva discriminarii !!!

Camelian Propinatiu 06-02-2013 - 22:17

Suspiciunea este alimentata de postromânism. Oamenii seriosi n-ar acorda atentie unor cârpe, dar când sfidarea e precedata de o sistematica maculare de catre publicistii nostri a valorilor istorice si culturale românesti, creste si frica de un scenariu Kosovo.

Virgiliu Soare 07-02-2013 - 03:17

Declaratiile din ultimul timp ale ambasadorului Ungariei la Bucuresti la diferitele televiziuni romanesti dezvaluie cu fermitate si fara ocolisuri pretentiile actualei conduceri a statului vecin privind fortarea modificarii Costitutiei Romaniei si autonomia teritoriala a celor doua judete din centrul Romaniei. E o depasire flagranta a rolului european al acestui stat, dar si recunoasterea amestecului direct in treburile interne ale Romaniei (sub pretextul sprijinului de la Budapesta a nationalitatii secuiesti din tara noastra), intr-un cuvant o declaratie de razboi mascata.
Pana la declansarea ostilitatilor directe ar mai fi un pas pe care nu stiu daca Romania il va realiza cu succes. Punerea cu hotarare pe tapet a problemei depasirii atributiilor de stat european din partea Ungariei, in cadrul Comunitatii Europene si stoparea pe aceasta cale a actiunilor precipitate declansate cu atata dezinvoltura de actualii conducatori ai statului vecin. Aici e nevoie de diplomati de cariera, de patrioti cu coloana vertebrala si mai ales de oameni cu inima romaneasca. Capitol la care suntem foarte deficitari datorita promovarii pe alte criterii decat cele ale valorilor adevarate in ierarhia politica romaneasca. Dar e nevoie de acest pas, pana la declansarea razboiului cald care poate veni oricand din partea vecinilor infierbantati. Atu-ul dumnealor este debilitatea economica si politica a Comunitatii Europene in care nu mai cred si increderea in revenirea mai apoi la ideea unei Ungarii „istorice”. Ar fi prima provocare la o confruntare directa dintre doua tari membre NATO. Pretul acestor fapte este inconmensurabil. Insa cred ca este cazul sa fim pregatiti pentru orice se poate declansa din partea acestor aventurieri politici ungari.

BULA 07-02-2013 - 04:37

Ponta reduce din capacitatea de aparare a Romaniei, prin vanzarea (oferirea cadou) catre straini a tot ce produce bani. Tara a fost distrusa in anii de dupa lovitura de stat din ’89, iar ungurii baga mare cu pretentiile teritoriale pentru ca acum e momemtul de slabiciune, cand pot sa rupa o parte din Romania.

Tache 07-02-2013 - 04:57

Romania este stat ilegal

Nimic nu e mai important azi decat iesirea Romaniei din starea de neconstitutionalitate. Basescu este ilegal la Cotroceni caci a fost demis, legal, de popor. Rezultatul referendumului a fost fraudat chiar de catre conducatorii Romaniei, Primul Ministru si institutiile aferente: Parlamentul, CCR, BEC,AEP si crima ascunsa de PICCJ, DIICOT, DNA ETC. Romania nu poate pleca mai departe fara a iesi din aceasta stare de neconstitutionalitate. Toate actele emise si semnate de Basescu sunt nule de drept, caci el este ilegal in functie, lucru care trebuie constatat de Parlament sau, la sesizarea unui procuror cu competenta necesara, de catre un judecator. Nu-i gluma, nu-i propaganda, e adevarul gol golut, pe care trebuie sa-l intelegem, noi toti romanii, nu si neromanii si antiromanii.

jan dinu 07-02-2013 - 07:04

– TACHE – te rid curcile ….cine zici ca este sheful statului roman oficial
azi shi pina in 2014 ??? Te pomenesti ca tandemul – CrinA & Voiculescu …
Halal sa-ti fie … !
PS – Stiu ca esti mindru de dottore POnta , POnta CaLLabrese …
latin ca tine …shi poate shi Naum dupa mama ..-:)))
JD-USA

urbos 07-02-2013 - 07:19

Sefu statului e boratura de ma-ta, blestemata sa fie in mormant.

jan dinu 07-02-2013 - 07:46

Functionezi in parametrii ireproshabili …dupa schema ,
cind sunt implozii cazi dinnaintru incet ..incet …!
JD-USA (SIR )

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-02-2013 - 12:27

>>Dear, my LORD off PartzLAND,OREYgooN>>
Cu deosebita incantarwe, constat ca santetzi
Genial com Habitude, si cu FLATULENTELE de
Rigoare i-mi permit sa va aplecatzi peste Tache,
Care se pare ca a fost etichetat gresit la morga,
Cu un alt cadavru in descompunere menthala !
Desigur ,gura kada vericului a scapat si o fleg
-Ma : ROMANIA este STAT ILEGAL !
PORKII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BULA 07-02-2013 - 09:50

Stimati forumisti, sunt un biet ungur din Covasna si sufar de boala specifica ungurimii, de insatisfactie permanenta si totala. Nu mai suport sa stau in Romania si nu stiu ce vreau. De la anhedonia asta imi vine sa ma spanzur, cum a facut si tata si bunicul meu. Ajutati-ma sa-mi revin, ca sunt cu nervii la pamant si as vrea sa ma mut in Ungaria Mare.

http://www.youtube.com/watch?v=SSGdUT985P0

moldoveanu 07-02-2013 - 11:55

Datorita partidelor care au fost la putere de dupa 90 incoace, care au tinut ungurii la guvernare,sa ajuns aici.Imaginati-va,primesti pe cineva la tine in casa,ca mai tarziu acea persoana sa ceara o camera din casa ta.Nu-ti mai place la mine,esti liber sa toooooot te duci.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult