Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Steagurile secuiești flutură oficial în Covasna

Steagurile secuiești flutură oficial în Covasna

scris de D.P.
1 afisari

Autoritățile locale din municipiul Târgu Secuiesc au arborat sâmbătă seară două steaguri secuiești de mari dimensiuni în fața unei foste cazărmi militare din localitate.

27 octombrie. Marş (al) secuilor, în lanţ!

Staeguri secuiesti flutura oficial in Covasna

Ceremonia a avut loc în prezența câtorva sute de localnici, a primarului municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a parlamentarului UDMR Fejer Laszlo Odon, a vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt și consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

Cele două steaguri arborate pe catargele din fața fostei cazărmi au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociații păstrătoare de tradiții și au fost ridicate în aplauzele și uralele celor prezenți, care au scandat „Trăiască poporul secuiesc”.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat de la tribuna oficială că drapelele au fost arborate cu scopul de „a arăta lumii că secuii trăiesc, muncesc, sărbătoresc și nu în ultimul rând își apără drepturile”.

„Mulțimea prezentă aici are un singur mesaj — noi am fost învățați că lupta pentru drepturile, pentru simbolurile proprii, lupta pentru națiune nu este sarcina altora, ci datoria noastră. Evenimentele ultimelor luni au dovedit că, dacă ne lăsăm asupriți și batjocoriți pe tema simbolurilor și valorilor noastre tradiționale, în curând nu vor mai fi suflete care să se identifice ca maghiari sau secui (…) Suntem nevoiți să înălțăm drapele secuiești arătând lumii că aceste meleaguri ne aparțin, că trăim, muncim și gândim ca secui și le vom înălța ori de câte ori va fi nevoie ca să ne facem înțeleși. Ne-am născut aici, dorim să trăim aici împreună cu drepturile, simbolurile și valorile noastre”, a afirmat primarul UDMR Bokor Tibor, care și-a încheiat discursul cu un citat al scriitorului maghiar Wass Albert.

Festivitatea, la care au participat și membrii Mișcării tinerilor din cele 64 de comitate, s-a încheiat cu intonarea imnului Ungariei și a celui secuiesc.

Prefectura Covasna a atacat vineri în instanță, pe temei de nelegalitate, avizul dat de autoritățile locale din municipiul Târgu Secuiesc pentru organizarea festivității de arborare pe domeniul public a celor două steaguri secuiești.

10 comentarii

ionisus 27-07-2014 - 11:27

„Cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa”! Iata un proverb plin de intelepciune, care reflecta exact ce se petrece in Romania, „condusa” de impostorii tembeli si tradatori de neam. In loc sa se ocupe de multele si gravele probleme cu care se confrunta Romania de ani de zile, tembelii se cearta intre ei si isi dau la gioale, pe la toate televiziunile si intrunirile la care participa, pentru a face impresie fripturistilor votanti, aduc ungurii la guvernare si le dau puterea de a da de pamant cu Romania si cu tot neamul romanesc. „Dusmanii” politicienilor tembeli care (nu)guverneaza Romania sunt celelalte partide politice, cu care se confrunta permanent de 25 de ani si cu care, tot de atunci se bat pe ciolan, in timp ce „ciolanul”, adica Romania, moare rapid, la propriu si la figurat, fara ca tembelii (i)responsabili de destinele Romaniei sa aiba cea mai mica reactie. Sa nu-mi spuna cineva, pe aici, ca trebuie sa avem grija pe cine votam, aceasta tampenie chiar ma irita. Ca sa votam, trebuie mai intai sa avem pe cine sa votam. Ori pe listele de votare se afla de 25 de ani aceiasi fripturisti nesimtiti si iresponsabili care cumpara voturi cu o galeata de plastic si un litru de ulei si apoi patru ani ne indoaie cu taxe si impozite si ne jefuiesc de tot ce avem.

Antibasistul 27-07-2014 - 20:26

Erai basist-pedelist infocat, te pregatesti sa parasesti vaporul lui Basescu?

MI-5 27-07-2014 - 13:16

Cine conduce Romania?
basescu prietenul extremistului si tradatorului tokes.
ponta (naumovici) aliat la guvernare cu udemeristii.

cine sa faca ordine?

Pkly 27-07-2014 - 13:43

,,Steagu secuiesc(actual) este un FALS si e luat dintr-un model de BRODERIE PE PERNA”…o asemenea declaratie era data cu ceva timp in urma un valoros heraldist din secuime,Szekeres Attila Istvan,membru prin Comisiile heraldice de la Bucuresti si Budapesta !

Pribeagul 27-07-2014 - 18:24

Astia sunt secui, maghiari, unguri, separatisti, teroristi, ce sula calului sunt?
…..

„noi am fost învățați că lupta”

Ati lupat atit incit nici chiar voi nu mai stiti ce sunteti! Oti fi secui, maghiari, unguri?; ce-oti fi fiind?

…..

„aceste meleaguri ne aparțin”

Va apartin atita vreme cit sunteti cetateni loiali statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil roman. Daca nu intelegeti acest lucru simplu, atunci grabiti-va, poate mai prindeti ceva meleaguri libere prin Mongolia rasariteana,… in/la origini!
……

Albert Wass? Cine-o fi Albert Wass?

„Acesta, fost nobil transilvan, a fost condamnat la moarte în 1946 de Tribunalul Poporului de la Cluj, pentru crimele săvârşite pe timpul ocupaţiei horthyste din Ardealul de Nord-Vest. Oamenii încă mai plâng când îşi aduc aminte de măcelul din septembrie 1940.”

„Din documentele pastrate in arhiva Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington rezulta ca contele Albert Wass si tatal sau, Andrei, i-ar fi instigat in septembrie 1940 pe militarii unguri sa ucida patru persoane din satul Scutard, doi tarani romani si doua tinere evreice (24 si 18 ani), cadavrele fiind aruncate intr-o groapa comuna. Wass Albert s-a sinucis in februarie 1998.”

Auleo! Pai ce facem aici, citam din operele cremenalilor de razboi?

Alo, Ponta, n-ati uitat sa restituiti urmasilor mosiile cremenalului de razboi, sinucisul Wass Albert?

Guvernantilor, dati si voi dovada de… umanism!

salut 27-07-2014 - 18:56

Pribeagul
27-07-2014 at 18:24
Astia sunt secui, maghiari, unguri, separatisti, teroristi, ce sula calului sunt?
=================================

Mon ami, astia pot fi pretextul pentru ca Basescu sa nu renunte la putere. Nu sari sa-mi dai lectii cu Constitutia, ca Constitutia nu-i asa cum crezi tu sau orice om normal. Constitutia e dupa cum spun sase dulgheri pusi de Basescu si camarila lui la CCR. In Romania, democratia e ca 6 (sase) bate 7,4 milioane.

tomi 27-07-2014 - 20:04

VINE, VINE PRIMAVARA ungureasca. Mai urboase pute deja fumul de cum vei arde la furnal bestie. De fapt tu tot esti bozgor dar asta nu te va scapa de ghearele ungurilor.

Ionel 27-07-2014 - 20:08

@tomi: De fapt tu esti din Hamas si te dai evreu .

digital 27-07-2014 - 20:16

cum dreq se poate da cocălaru evreu!?
împuțitu dreq de tomi, e doar cu srâmbele p-aici, în rest e cel mai înverșunat antipizdraieluț!
kk-m-aș în adeneul lor de jizi!

tomi 29-07-2014 - 22:51

digital, ai crampe?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS