Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Codrin Ştefănescu: PSD pregăteşte suspendarea preşedintelui

Codrin Ştefănescu: PSD pregăteşte suspendarea preşedintelui

scris de A.B.
8 afisari

PSD s-a pus pe treabă. Membrii Consiliului Naţional caută motivele principale care ar putea sta la baza suspendării preşedintelui Traian Băsescu, în vederea întocmirii unui document ce va fi pus dezbaterii publice.

stefanescu

foto: inpolitics.ro

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că membri CN vor realiza un document ce va conţine opiniile unor specialişti din domeniu, jurnalişti profesionişti şi urmează să fie supus dezbaterii publice cu experţi din domeniu şi parlamentari, privind suspendarea preşedintelui. “Aşa cum am anunţat săptămâna trecută, specialiştii Departamentului juridic vor să finalizeze un document privind motivele pentru care Traian Băsescu poate fi suspendat”, a declarat pentru Agerpres Ştefănescu. El a precizat însă că documentul nu este finalizat. “Specialiştii Departamentului juridic au anunţat astăzi că există motive excepţionale de care trebuie ţinut cont şi care vin din rândul profesioniştilor, jurnaliştilor din domeniul juridic şi din partea unor experţi cum ar fi cei ai Asociaţiei Juriştilor din România. După ce materialul va fi gata, acesta va fi înaintat preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi vom avea o opinie a specialiştilor din comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat”, a explicat Ştefănescu. În mod special, la prima întâlnire va fi invitat senatorul PSD Dan Şova, a precizat Codrin Ştefănescu.

2 comentarii

un crestin 29-06-2012 - 17:15

Daca primul invitat a fost Dan Sova, documentul privind motivele pentru care Traian Băsescu poate fi suspendat va fi finalizat intr- zi doua si vom asista la un nou proces ala Mircea Geoana.

Mishu 29-06-2012 - 18:02

In primul rind partenerii externi (europeni si americani) trebuiesc convinsi ca demersul unei demiteri va fi unul „perfect democratic” fara de care Romania nu poate functiona. Dupa venirea USL la guvernare, partenerii Romaniei au recomandat sa se incerce o coabitare cu presedintele Basescu. Cel tarziu acum insa este evident pentru toata lumea ca presedintele Basescu saboteaza eforturile guvernului de gestionare a crizei. Basescu nu este pregatit sa faca „compromise” in privinta controlului puterii (va incerca sa reziste cat mai mult prin folosirea structurilor si a oamenilor plasati in posturi cheie).

http://www.rtv.net/catalin-ivan-domnule-daul-unde-ati-fost-cand-berlusconi-si-basescu-bagau-pumnul-in-gura-presei_34311.html

In momentul de fata USL se bazeaza pe o majoritate simpla, dar a negociat deja si cu UDMR (care a confirmat ca vor vota si ei pentru suspendarea lui Basescu). In termen de 30 de zile de la suspendare, va avea loc referendumul. Daca majoritatea sustine demiterea lui Basescu, in termen de trei luni trebuie organizate alegeri prezidențiale.

Imediat dupa votul Parlamentului,foarte probabil ca presedintele senatului, dl Vasile Blaga (caporalul;) va ajunge presedinte interimar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult