Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Stimulentele bugetarilor au fost incluse în salariile de bază

Stimulentele bugetarilor au fost incluse în salariile de bază

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ordonanţa de Urgenţă prin care se reglementează acordarea stimulentelor către bugetari a fost adoptată marţi de deputaţi, social-democraţii abţinându-se de la vot. În esenţă, stimulentele au fost incluse în salariile de bază, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale şi pentru fiecare funcţie contractuală. Această prevedere schimbă radical salarizarea angajaţilor Ministerului de Finanţe, dar şi a altor categorii de bugetari ale căror venituri erau compuse până în prezent din salariul de bază plus stimulente.

 

“Pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurări sociale, care beneficiază lunar de drepturi băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază se calculează prin includerea în acestea a valorii medii a acestor drepturi băneşti acordate în cursul anului 2009 pentru fiecare funcţie publică pe categorii, clase şi grade profesionale respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale”, spune actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional. Actul normativ precizează că prevederile acestui amendament se aplică de la data intrării în vigoare a Ordonanţei.

“Valoarea medie prevăzută la alin.(1) se calculează pentru funcţiile identice, echivalente sau asimilate din punct de vedere al salarizării, distinct la nivelul aparatului propriu al ministerelor cumulat cu aparatul propriu al celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, ordonatori secundari de credite, aflate în subordinea ordonatorului principal de credite, respectiv cumulat la nivelul tuturor ordonatorilor secundari de credite, alţii decât organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, din subordinea unui ordonator principal de credite şi cumulat la nivelul tuturor ordonatorilor terţiari de credite din subordinea unui ordonator principal sau, după caz, secundar de credite”, mai prevede actul normativ. În acesta se stipulează şi: “Valorile medii ale drepturilor băneşti acordate în cursul anului 2009 care se includ în salariile de bază ale personalului prevăzut la alin.(1) nu pot depăşi la nivelul ordonatorului de credite ierarhic inferior valorile medii stabilite pentru funcţiile echivalente de la nivelul ordonatorului de credite ierarhic superior”.

Acest sistem a dăinuit timp de 20 de ani. S-a făcut o dreptate, Toţi miniştrii Finanţelor au produs un sistem care nu a fost corect, nu a fost eficient. Oamenii din Finanţe care muncesc nu erau răsplătiţi”, a declarat Ialomiţianu, în plenul Camerei, citat de Mediafax, insistând că cei 30.000 de oameni din Ministerul Finanţelor “pot sta liniştiţi că nu vor fi şantajaţi de şefii lor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS