Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Strategii la moţiune: votezi zbori, nu votezi zbori

Strategii la moţiune: votezi zbori, nu votezi zbori

scris de Ziua Veche
1 afisari

La mitingul organizat miercuri opoziţia va aduce în Bucureşti membri de partid, a susţinut luni secretarul general al PDL Vasile Blaga. “Că vin membri de partid (la mitingul de miercuri – n.r.) este clar. Au şi o normă – 25 de oameni de primar. Nu facem nimic, eu nu ştiu ce este ilegal. Dacă lumea vrea să demonstreze, demonstrează”, a precizat Blaga.


Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a susţinut că PDL are informaţii “consistente şi concrete” cu privire la instigarea la violenţă în ziua moţiunii pregătită de PSD. “Organizaţiile judeţene ale PSD pregătesc autocare şi garnituri de tren pe care să le trimită la Bucureşti. Este regretabil că probabil vor recurge la trimiterea acestor delegaţii pe care să îi prezinte drept cetăţeni indignaţi împotriva Guvernului. Liderii PSD ştiu că moţiunea nu are şanse să treacă, dar doresc să o mute în stradă. Este o problemă regretabilă pentru un partid care se pretinde a fi european, dar care recurge la mijloacele anilor ’90. Atenţionăm opinia publică să nu se lase înşelată de violenţele şi manipulările pe care PSD le pregăteşte pentru data de 27 octombrie, atenţionăm sindicatele să nu se lase antrenate în această regie a violenţei”, a afirmat Flutur, citat de Mediafax. El i-a întrebat pe pesedişti: “Din ce bani se plăteşte furnicarul de autocare şi cheltuielile mari pe care PSD le face pentru a trimite la Bucureşti atâţia oameni în ziua moţiunii?

Ministrul Elena Udrea a declarat, duminică seară, că liderii PDL vor analiza dacă acţiunile de stradă din ziua moţiunii de cenzură pot fi stopate prin mijloace legale. Dacă nu, oamenii să ştie că majoritatea celor care vor ieşi în stradă sunt membri de partid”, a spus Udrea. Ea a susţinut că PSD ar organiza deplasări spre Bucureşti în ziua moţiunii de cenzură. “Înţeleg că încearcă să închirieze garnituri de tren, microbuze, autocare, cu care să-si aducă membrii să protesteze”, a afirmat Udrea.

Ponta: “Cel mai ticălos gest din 20 de ani de politică”

Decizia PDL de a nu îşi exprima votul la moţiunea de cenzură este “cel mai ticălos gest din 20 de ani de politică”, a susţinut preşedintele PSD Victor Ponta. “Înţeleg că o să blocheze manifestaţii doamna Udrea, probabil se va aşeza în faţa autobuzelor. Înţeleg că sunt foarte curajoşi şi au foarte multă încredere în propriii parlamentari şi nu-i lasă să voteze. O să îi apelăm cu cuvântul atât de drag doamnei Anastase: chiulangiii Parlamentului. Ei sunt plătiţi să vină în Parlament şi să nu voteze, să stea în bănci. Probabil oamenii vor trebui să-i forţeze să voteze sau să-şi dea demisia din Parlament”, a mai declarat Ponta, citat de Mediafax. El a anunţat că va participa la marşul organizat de sindicate miercuri şi a spus că orice membru PSD este binevenit, el menţionând că nu ştie dacă le vor fi puse la dispoziţie mijloace de transport.

Liberalii care nu votează zboară din partid

“Toţi parlamentarii liberali vor fi prezenţi la dezbateri, vor vota în favoarea moţiunii (…) Prezenţa este obligatorie. Nu există niciun fel de justificare decât situaţii extrem de grave de sănătate. Votul, care va fi deschis, pentru dumneavoastră (presa – n.r.) şi opinia publică, este în favoarea moţiunii. Orice alt fel de vot sau orice absenţă se sancţionează direct şi imediat cu excluderea din PNL”, a anunţat luni şeful PNL Crin Antonescu, precizând că aceia care nu vor proceda astfel riscă “despărţirea forţată de PNL”.

0 comentariu

Olaru/Olteanu Adina 22-03-2010 - 09:17

Ii dorim d-lui Iulian Urban,succes si felicitari ca se implica pentru a promulga o astfel de lege care va ajuta multi dintre romanii necajiti.

da de ce 23-03-2010 - 22:33

Oricum, bancherii castiga enorm si nici macar nu ar pierde mare lucru! Ceva in jur de 0,1-0,2% din castig, mult sub rata inflatiei sau a dobanzilor aplicate! De altfel, falimentul personal functioneaza in toate tarile civilizate si n-am auzit sa sufere bancherii!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult