Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Subsecretarul de stat american Victoria Nuland, în vizită oficială la București

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland, în vizită oficială la București

scris de C.S.
0 afisari

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland s-a întâlnit, la București, cu mai mulți oficiali români, printre care președintele Traian Băsescu și ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean. Nuland s-a declarat mulțumită de discuțiile avute în legătură cu îngrijorările SUA primind „niște asigurări foarte importante” din partea Guvernului.

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland s-a întâlnit cu mai mulți oficiali români, în cadrul vizitei oficiale la București. (foto: Agerpres)

SUA se concentrează, alături de partenerii săi europeni, pentru întărirea relațiilor economice și ne vom întări și relațiile de securitate mai mult, la următorul summit NATO. Dar, în centrul acestora este să întărim principiile democratice care ne fac să fim o națiune. Asta înseamnă statul de drept, să luptăm împotriva corupției, înseamnă transparență, predictibilitate, care sunt esențiale pentru economie și pentru securitate”, a declarat Victoria Nuland.

Întrebată ce consecințe vor fi în cazul adoptării unor inițiative legislative, cum ar fi cele referitoare la „o imunitate sporită” a parlamentarilor, Nuland a spus: „Ambasada SUA a fost foarte clară la acea vreme privind îngrijorările noastre și, cum am spus, am avut discuții foarte importante pe toate subiectele vitale Parteneriatului nostru strategic: securitate, economie, democrație sau statul de drept. Am primit niște asigurări foarte importante astăzi, din nou, din partea Guvernului român în ceea ce privește înțelegerea față de reacția internațională vizavi de acele evenimente, dar vreau să spun din nou că cetățenii din România trebuie să insiste pe statul de drept și pe transparența guvernării”.

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a fost întrebată și cu privire la legea amnistiei, ea subliniind că nu dorește să intre în „problemele interne” ale României și că SUA și-au exprimat punctul de vedere la vremea respectivă.

„Sper că va fi o dezbatere deschisă și onestă aici despre importanța transparenței și a statului de drept”, a conchis oficialul american.

51 comentarii

digital 12-01-2014 - 19:34

un pork băsist mă șuntează și am să-i fut găozul mamei lui !

ancuta 12-01-2014 - 19:39

scarna copy paste stie ce-i ala sunt!
cica-l sunteaza!
puroiul hemoroiDAN+VIOREL cade greu la stomacul tau dorobantesc?

digital 12-01-2014 - 19:43

scrie-n românește scroafo!!!
nu te-nvăță, Rozica să scurmi în românește?!
baragladino!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult