Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sulfina Barbu: PDL vrea vot uninominal şi prag de 5%

Sulfina Barbu: PDL vrea vot uninominal şi prag de 5%

scris de A.B.
4 afisari

Sulfina Barbu a anunţat că principiile PDL care stau la baza legii electorale se referă la reducerea numărului de parlamentari, votul uninominal şi menţinerea pragului electoral de 5%.

sulfina barbu

radiovacanta.ro

Sulfina Barbu

, preşedintele Comisiei de Cod electoral, a precizat, înaintea şedinţei de miercuri a comisiei, că fiecare grup parlamentar va prezenta principiile pe care le susţine pentru Legea electorală şi opiniile pentru legile electorale care sunt deja depuse în Parlament.

„Sper ca astăzi, după această şedinţă, să ştim exact pe ce mergem, ca într-o săptămână să putem veni cu propuneri concrete şi să găsim un consens în Comisia electorală formată din 13 persoane, cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, astfel încât să ne încadrăm în mandatul pe care l-am primit, ca până la 30 aprilie să putem întocmi un raport şi înainta plenului o propunere legislativă”, a explicat, pentru Mediafax, Sulfina Barbu.

 Ea a adăugat că PDL susţine ca votul uninominal să fie cel care este dat de către cetăţeni.

„Foarte important este ca voturile date să fie transformate foarte fidel şi corect în mandate parlamentare”, a declarat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că PDL propune vot uninominal într-un tur de scrutin, după modelul alegerilor locale, dar că aşteaptă propunerile celorlalte partide parlamentare, urmând să prezinte concluziile după şedinţă.

 

1 comentariu

digital 11-04-2012 - 12:31

cum se nasc principiile la ăștia,peste noapte,de zici că au un incubator cu ouă clocite în modrogan!!
ce mai vrei păpușă gomflabilă,nu vezi că ți-a ajuns funia la par?!
ce mai vrei,5% din PIB?!gata s-a terminat!pa,pa,pa!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult