Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Surse: Atacuri dure în ședința PNL. Ludovic Orban, comparat cu Ceaușescu și Dragnea.

Surse: Atacuri dure în ședința PNL. Ludovic Orban, comparat cu Ceaușescu și Dragnea.

scris de Misu Andrei
93 afisari

Continuă războiul în interiorul Partidului Național Liberal între cele două tabere care se confruntă la Congresul din septembrie. După ce Ludovic Orban a declarat, în timpul vizitelor în teritoriu, că le-a dat funcții celor care acum îl susțin pe Florin Cîțu la Congres și că la negocierile pentru Guvern a fost „părăsit” de Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, tabăra lui Florin Cîțu a reacționat. În ședința Biroului Executiv Național, Ludovic Orban a fost atacat de secretarul general al partidului Robert Sighiartău care i-a reproșat că a ales să trădeze partidul și că „interesul” lui Orban a fost „mai presus de interesul PNL”. De asemenea, Ludovic Orban a fost acuzat că amenință cu plângeri penale.

„Am ales sa nu fiu în echipa atunci când dvs. ați ales sa trădați partidul. Ați cedat trei ministere competitorilor de la USR ca să obțineți poziția de la Camera Deputaților, dar mai mult ca să vulnerabilizați poziția PNL cu Cîțu premier”, i-a reproșat Sighiartău lui Orban, potrivit unor surse participante la discuții.

Înaintea ședinței PNL, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a declarat și el că Ludovic Orban a „sacrificat” trei ministere. Rareş Bogdan i-a transmis și zilele trecute lui Ludovic Orban să înceteze să ducă „o campanie murdară” şi a spus că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului.

În ședința BEX lui Orban i s-a reproșat că nu este normal să îi numească trădători pe cei care nu sunt în tabăra sa.

„Partidul Național Liberal, din cauza dumneavoastră, e văzut ca un partid de trădători. Din momentul în care celălalt candidat și-a anunțat moțiunea, au început niște atacuri mizerabile. Nu mi se pare normal să îi numiți trădători pe toți cei care nu sunt cu dvs. Nu mi se pare normal să mergeți în teritoriu să spuneți colegilor noștri minciuni”, i-ar fi spus secretarul general.

Atacul lui Robert Sighiartău a fost unul dur, spun sursele citate, acesta comparându-l pe Orban cu Liviu Dragnea sau cu Ceaușescu.

„Ăsta e sindrom ceaușist. Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el. În loc de democrație liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.  Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, a mai spus Sighiartău, în ședința liberalilor.

Secretarul General al PNL i-a mai transmis lui Ludovic Orban că ar trebui să „ieșiți din politică cu fruntea sus”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult