Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Surse: Candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3:Posibile alianțe cu ALDE, PPUSL și PER în Capitală

Surse: Candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3:Posibile alianțe cu ALDE, PPUSL și PER în Capitală

scris de Misu Andrei
71 afisari

Social democrații validează joi, în ședința CexN, candidaturile partidului pentru sectoarele din București. La sectoarele 1,4,5 și 6 vor candida primarii PSD în funcție, iar la sectoarele 2 și 3 candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Auerlian Bădulescu, au declarat surse din conducerea PSD.

Neculai Onțanu este fostul primar al sectorului 2, fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și PPUSL.

Conform unor sondaje comandate de PSD, Onțanu are un scor asemnănător cu cel al actualului viceprimar, Dan Cristian Popescu, care va candida, cel mai probabil, independent. PSD mizează însă pe voturile pe care le-ar putea câștiga Onțanu de la electoratul social democrat.

La votul politic, PNL conduce în sondaje, la distanță mică de PSD. Liberalii nu vor avea însă candidat la sectorul 2, unde îl vor susține pe candiatul USR, Radu Mihaiu.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic, cu un candidat cât mai vocal, în Robert Negoiță, devenit marele dușman al PSD.

Deja Bădulescu a intrat în pielea contracandidatului lui Negoiță. În ultimele postări de pe Facebook l-a criticat dur pe fostul său coleg de partid.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

PSD vrea să facă alianțe cu toate partidele mici, după ce a ratat alianța cu Ponta

Liderii partidului au avut discuții informale în ultimele zile despre politica de alianțe a PSD. Dacă la nivel național, liderilor din teritoriu li s-a transmis să facă alianțe cu cine pot, fiind deschise și negocierile cu Pro Românai, la București PSD se orientează către partidele mici, după refuzul lui Victor Ponta.

Astfel, sunt luate în calcul alianțele cu ALDE, PPUSL, PER și ADER, partide care deja și-au anunțat candidați pentru primăriile de sector, sau pentru Primăria generală. Un acord cu partidele respective ar prespune retragerea tuturor candidaturilor și susținerea candidaților PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult