Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Surse: PSD a decis să nu voteze prelungirea stării de alertă

Surse: PSD a decis să nu voteze prelungirea stării de alertă

scris de Misu Andrei
84 afisari

Liderii PSD au decis, joi, să nu voteze în Parlament pentru prelungirea stării de alertă care va fi propusă de Guvern. Starea de alertă ar înceta în 15 iunie și pentru prelungirea ei este nevoie de adoptarea unei hotărâri de guvern care trebuie validată de Parlament. Decizia PSD vine în contextul în care, joi, INSP a anunțat o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că PSD dorește să modifice această hotărâre de guvern astfel încât să fie reglementată o stare intermediară care să asigure tranziția către normalitate. „Modificăm tot. Inclusiv titlul”, spun surse participante la discuții.

„Suntem de acord cu o perioadă limitată de timp care să conțină strict măsuri pentru protejarea sănătății oamenilor și nimic mai mult. Autoritățile trebuie să dispună punctual măsuri de siguranță acolo unde sunt probleme”, au explicat sursele citate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult