Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Suspendare: Băsescu nu se teme, rămâne cu familia

Suspendare: Băsescu nu se teme, rămâne cu familia

scris de M.A.
13 afisari

Traian Băsescu zice că nu îi este frică de suspendarea din funcţie, că rămâne cu familia. Şi susţine că nu te poţi juca cu legile României, în funcţie de interesele politice.

Traian Basescu nu se teme de suspendare - ramane cu familia

Suspendare: Băsescu nu se teme, rămâne cu familia (foto: presidency.ro)

Nu te poţi juca cu legile în funcţie de cum îţi dictează interesele politice, dar, dacă lucrurile vor merge pe această direcţie, vă spun ce am zis şi în 2007: bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război. Ce e aia frică de suspendare? Ce pierd? Rămân cu familia întreagă, rămân întreg, nu mă duc la spital„, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă îi este frică de suspendare, în contextul raportului favorabil dat în comisia juridică parlamentară asupra proiectului de lege prin care se propune ca CCR să nu se mai pronunţe pe hotărârile Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că de la instalarea Guvernului Victor Ponta a avut „exact acelaşi comportament” în relaţia cu instituţiile statului pe care l-a avut şi în timpul celorlalte guvernări. „Fără să vreau a fi agresiv, aş da o replică domnului prim-ministru doctor Victor Ponta, care ieri făcea următoarea declaraţie: „Este foarte clar că începând cu 7 mai nu se mai poate ca o singură instituţie şi anume Preşedinţia română să îndeplinească şi funcţiile Guvernului şi pe cele ale Parlamentului”.

„Afirmaţia domnului prim-ministru ar fi legată de faptul că o singură instituţie, preşedinţia s-a ocupat de problematica UE. Sigur, nu-mi place să folosesc cuvinte de genul „minciună”, „dezinformare publică”, pentru că nu e frumos, dar pot să vă spun că de la instalarea Guvernului Ponta am avut exact acelaşi comportament în relaţia cu instituţiile statului român pe care l-am avut şi în timpul celorlalte guverne, fie că s-au numit Emil Boc, Tăriceanu, Ungureanu”, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie transmisă ân direct la Palatul Cotroceni.

Băsescu nu „abdică” de la atribuţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi că urmează să se întâlnească joi cu şeful Guvernului pentru a discuta despre reprezentarea României la Bruxelles. „Am avut o discuţie astăzi cu premierul şi mâine ne vom întâlni şi nu vreau să anticipez rezultatul acestei discuţii”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Întrebat cine va merge la Consiliul European din 28 iunie, Băsescu a spus doar că el nu are de gând să abdice de la atribuţiile sale şi nici să se pună în situaţii ridicole. Preşedintele Traian Băsescu a subliniat că preşedintelui nu-i poate fi partajată reprezentativitatea, făcând referire la declaraţia de marţi a Parlamentului privind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie de către premierul Victor Ponta, punctând totodată că Legislativul nu poate să dea mandat Executivului.

Partajare

„Cel mai ridicol lucru este să crezi că Parlamentul poate să dea mandat Guvernului. Sunt puteri separate în stat. Guvernul poate fi controlat de Parlament, dar nu să primească mandat”, a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Băsescu a adăugat că Parlamentul a făcut o partajare a reprezentativităţii preşedintelui, lucru care nu este posibil.

„În momentul în care în Constituţie scrie că preşedintele reprezintă statul român, în statul român intră şi Guvernul ca o instituţie a statului, intră şi Justiţia şi Parlamentul şi cele 22 de milioane de cetăţeni şi ONG-urile. Statul român este o maşinărie complexă. Preşedintele trebuie să fie capabil să dea orientările în oricare dintre domenii şi pentru asta are expertiză în jurul lui. (…) Preşedintele nu este unul care le ştie pe toate, dar are în spate toate instituţiile care trebuie să-i pregătească un punct de vedere al instituţiilor. (…) Preşedintelui nu poţi să-i partajezi reprezentativitatea”, a spus Traian Băsescu.

6 comentarii

BULA 13-06-2012 - 20:49

Vrea sa spuna ca i se rupe. Isi ia familia si amantele si se duce pe insula pe care a cumparat-o cu ce a scos din vanzarea flotei, unde va trai pana i se va strica o piesa principala, ca la fiecare.

urbos 13-06-2012 - 21:30

Nu trebuie sa ramai animalule nici cu familia ta de scarbe, ca nu-s puscarii mixte.

jan dinu 13-06-2012 - 21:54

Mai ,voi n-ati inteles ca EL ramine cu — FAMIGLIA — ?!…
Cred ca este destul de mareeeeee….acum este rindul celeilalte
„famiglia „….grupa in doua :
Cea americana ..- Scottish Rite …
Europeana ………- Grande Orient …!
JD-USA

desinul 13-06-2012 - 22:51

O sa plange-ti dupa Basescu,o sa va lipseasca zambetul lui………

Nica 14-06-2012 - 13:36

DOMNUL PRESEDINTE TRAIAN BASESCU ATIT IA MAI RAMAS APROAPE DOAR FAMILIA /SI ESTE BINE/ CIND A FOST SUSPENDAT LA-M SUSTINUT MULTI/ A PROMIS MULTE SI NU SA TINUT DE CUVINT CU NIMIC/ NICI MACAR LA INTILNIREA CU CEI CE LAU VOTAT PLINGEA SI SPUNE LA TREI LUNI NE INTILNIM IN PIATA SI A MINTIT/ NU A FACUT NIMIC DECIT A SEMANAT CEARTA SI DISCORDIE/ NE PLACE DE PREMIERU PONTA/IL VOTEZ NU NE PLACE NICI MIE SI LA MULTI DEDOMNU CRIN ANTONESCU/ O SA FIE SCANDAL CA SI DOMNIEI SALE II PLACE SCANDALU/NU STIU CE SA FAC MAM PRAJIT CU VOTURILE DATE DOMNULUI BASESCU SI PDL/LASAL DOMNULE PRESEDINTE PE PREMIERU PONTA SA MEARGA LA CONSILIU EUROPEAN ESTE TINAR DESTEPT SI CU INIMA BUNA/ O SA FACA MAI MULT PREMIERU PONTA DECIT DOMNIA VOASTRA PENTRU POPORU ROMAN/VA SUNE O DOAMNA IN VIRSTA CARE VA VOTAT PE DUMNEAVOASTRA MEREU.

Nica 14-06-2012 - 13:44

PREMIERU PONTA SA MEARGA LA CONSILIU EUROPEI/NOI CEI CARE LAM SUSTINUT PE DOMNU PRESEDINTE BASESCU /NU MAI DORIM SA NE REPREZINTE LA CONSILIU EUROPEI/DORIM PE PREMIERU PONTA ESTE DESTEPT INTELEPT SI PRICEPUT CHIAR DACA ESTE TINAR/ DORIM CA PREMIERU PONTA SA NE REPREZINTE/INTELEGETI NU VA MAI DORIM VA-M SUSTINUT DE CITE ORI ATI PLINS /AM PLINS SI NOI CU DUMNEAVOASTRA/ DAR NU MAI DORIM SA NE REPREZENTATI/ NE SATURAM DE SCANDALURILE SI DE DISCORDIILE CARE LE FACETI/DACA MAI VINE SA VOTAM SUSPENDAREA DUMNEAVOASTRA /NOI CEI CARE VAM SUSTINUT/IN PIATA CONSTITUTIEI/ VOTAM SA PLECATI /SI SA LASATI LINISTE IN TARA CA NEATI IMBOLNAVIT

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult