Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Swoboda: Ponta ar fi un preşedinte foarte bun al României

Swoboda: Ponta ar fi un preşedinte foarte bun al României

scris de S. P.
6 afisari

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat la RFI România că ieşirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil.

Hannes Swoboda crede că Ponta ar fi un foarte bun preşedinte

(www.euinside.eu)

Swoboda este de părere că decizia anunţată de liberali marţi seară „e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt”, citează Agerpres.  El mai crede că Victor Ponta „ar fi un preşedinte foarte bun al României, dar este şi un prim-ministru bun”, aşa că „are o alegere grea” de făcut privind viitorul său politic. Dar „va şti ce să facă, oricum, sper să joace un rol important în viaţa politică a României”. „Din punctul meu de vedere, nu este un gest foarte responsabil, ţinând cont că vorbim de un Guvern de succes, care a făcut o treabă bună şi care are rezultate economice bune. Nu ştiu ce se ascunde în spatele deciziei, de ce fac asta liberalii, dar oricum, nu cred că ajută foarte mult ţara”, a afirmat Swoboda, intervievat despre ruperea USL şi citat de rfi.ro.

Întrebat dacă liberalii au greşit părăsind Guvernul sau dacă este mai bine că au făcut-o, pentru că au pus capăt unei crize politice ce dura de două săptămâni, liderul socialiştilor din PE a declarat: „E mai bine să ai o decizie, decât niciuna. Totuşi, decizia e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt. De aceea, sunt trist, dar desigur, este decizia lor politică. Eu nu cred că-i va ajuta, pentru că mulţi oameni vor fi uimiţi şi nesatisfăcuţi că partidul care a promis că luptă pentru Guvern şi că este un critic al lui Traian Băsescu brusc îşi schimbă cursul”.

În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, Swoboda a apreciat că ieşirea PNL din Guvern nu-l ajută, dar Guvernul va supravieţui, iar premierul „va avea o poziţie puternică, pentru că acum are posibilitatea reală de a decide cursul Cabinetului său”.

Întrebat dacă premierul Ponta ar trebui să caute o nouă majoritate parlamentară sau mai degrabă să-şi dea demisia, Swoboda a răspuns: „Depinde de el, nu vreau să-i dau sfaturi. Dar cred că el ştie ce e mai bine. El a devenit un prim-ministru puternic şi nu va fi slăbit de decizia liberalilor”.

21 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 08:19

Hannes , …peacilea in Zoon-Politycon nacht Dambowitza la ora actuala ,
Alles-Pulles , Du verstehst!
iar deaqa caricatura asta de acolit a Dumneavoastra , mai vrea sa prinda
Lunga Vara Fierbinte , trebuie sa abandoneze spectacolul desuet de pantomina ,
Cu care se subtitue … A C T U L , GUVERNARI !
Si mai este un amanunt , semnificativ ; Basescu trebuie sa dispara de pe SCENA

asa zisei politici ,miorithice !
Du verstehst! herr Swoboda !

digital 26-02-2014 - 08:57

boul de crin, îi va cere kiorului să desemneze un alt premier!
hahaha!
tocmai ai luato-n bot, băi crine!
tare prost mai ești, dar doar așa vei ajunge președinte de…scară de bloc!

urbos 26-02-2014 - 09:34

Ar fi fost misto, iar Bashina sa refuze, ca apoi sa ceara suspendarea
Kiorului pe motiv de nerespectare a Constitutiei. Dar Bashina l-ar numi tot pe Ponta, la pariu.

digital 26-02-2014 - 13:25

l-ar mai numi, o ..llă!

teo 26-02-2014 - 10:42

Da,cine te-a intrebat,cone ?? N-ai vrea sa-ti vezi de treburile tale si nu ale altora ?

UnUL 26-02-2014 - 11:07

Socialiștii ăștia se susțin între ei și PSE-lui iar conveni o românie total „roșie”

UnUL 26-02-2014 - 11:08

Scuze: Românie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 15:34

Nu te scuza , la cata ura nutresti tu pentru Romania…
Neamtul crede ca peacilea …este Oameni !
Priveste-te in oglinda ;
Sa nu faci un ICTER mecanic , de soc !
Cazatura bhasista cu antecedente la fostul
CAP SECU !
(Ti-ai turnat , parintele si mai ai tupeu sa apari !)

UnUL 26-02-2014 - 15:46

Vezi că ești prost. Reia – COPY-PASTE! – ce spunem deja:
Unii forumiști mă acuză că urăsc poporul român. Nu, nu îl urăsc câtuși de puțin. Nici nu ar fi posibil : e doar şi poporul meu. Îi admir marile calităţi (inteligenţă, spirit practic, etc.) şi îi dispreţuiesc profund încă şi mai marile defecte : lenea, tendinţa spre „învîrteală” şi hoţie, incultura din ce în ce mai accentuată, lipsa de civilizaţie (aruncarea murdăriei unde apucăm, refuzul de a mătura în faţa casei sau chiar în propria casă, etc.), intoleranţa talibanică şi inapetenţa către dialog şi acceptatrea părerilor celuilalt, convingerea că suntem buricul pământului şi că ştim absolut totul, deşi suntem de o credulitate infantilă şi ne lăsăm uşor păcăliţi şi intoxicaţi cu tot felul de calomnii de la diverse televiziuni şi cu scenarii de tot soiul, mitocănia crasă (suntem tot timpul cu P M în gură!), etilismul şi misoginia (care de multe ori merg mână în mână : ne batem nevestele după ce am băut bine!), „ţigănia” (tipică multor locuitori ai acestui pământ, nu numai de etnie rromă!), etc., etc. Și – corolar la toate astea – mania persecuţiei (Europa, America, lumea întreagă ne nedreptăţeşte şi ne persecută – când de fapt vina pentru arătarea cu degetul e doar propriul nostru comportament). E trist că e aşa, dar, din păcate, există mult adevăr în celebra vorbă : „Frumoasă ţară, România, păcat că e locuită.
Dacă privim lucrurile cu luciditate și procedăm la o recunoaștere lucidă a tarelor acestui popor abrutizat de 50 de ani de comunism și care nu și-a revenit încă, situatia e urmatoarea : avem in Romania vreo cateva mii de intelectuali de exceptie care ar face cinste oricarei tari din lume (un procent de minti stralucite net peste media europeana – poate singurul motiv de mandrie!), vreo 2 milioane de oameni care gandesc normal si au si ceva cultura, cam tot atâția pseudo-intelectuali bombastici si cu pretentii (daca o persoana cu facultate trebuie neaparat considerata intelectual, lucru de care ma indoiesc!), vreo 2-3 milioane de oameni fara prea multa scoala dar care mai pastreaza o bruma de bun simt si vreo 10 milioane de cretini, primitivi, mitocani, vulgari si nesimtiti. In plus, unii romani cu un dram de inteligenta isi folosesc mintea ca sa comita infractiuni: Decat sa muncim cinstit mai bine ne ocupam de furturi si escrocherii, incat am speriat intreaga Europa in care am „exportat” infractionalitate. (Sa nu spuneti ca numai tiganii sunt de vina pentru asta! Suntem pe locul I in lume la fraude bancare si clonari de carduri, sau la fraude prin internet – care nu sunt „specialitati” tiganesti!). Suntem pomanagii, așteptam ca cineva (statul, patronul, asistenta sociala, etc.) „să ne dea” ceva, in loc sa punem mana sa câștigam cu sudoarea fruntii. Suntem inculti – din ce in ce mai inculti (pana intr-acolo incat ne vorbim si ne scriem tot mai p r o s t propria limba!) -, primitivi si ușor influentabili la tot soiul de minciuni si de „teorii ale conspiratiei” raspandite de o presa tot mai murdara și mai vanduta unor interese economice sau de partid. Gandim putin sau de loc, vorbim mult si fara rost, suntem convinsi ca le stim pe toate si ca detinem adevarul absolut, votam cu fundul, ne certam intre noi ca chiorii, ne lipseste total acea solidaritate nationala pe care o au alte neamuri (maghiarii, polonezii, evreii, etc.). Suntem intoleranti cu alte popoare, antisemiti sau sovini, talibanici pana la violenta fizica. Suntem de un de un bigotism tâmpo-ortodox – care însă nu ne împiedică să mințim, să furăm și să escrochăm. Da, avem cateva calitati remarcabile, dar ele sunt total inecate intr-un noian de defecte. Sa fiu mandru ca sunt roman? Incerc sa nu fiu rusinat, ceea ce deja e un lucru remarcabil.
UNDE VEZI AICI URĂ FAȚĂ DE ROMÂNIA? E O ȚARĂ MINUNATĂ. POPORUL E PROBLEMA, NU ȚARA. ROMÂNIA

UnUL 26-02-2014 - 15:46

Erată: „REIAU”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 21:45

Dementh ajuns in faza avansata, nu ai capacitatea de a intelege si reactiona la obiectul temei dezbatute, analizate , atinse. !
Si atunci vi cu citate, in majoritate copiate de la alti cu insailari , personale.Textul de alaturi este o dovada in acest sens, scheletul este copiat dupa Sabin Gherman , un alt roman care uraste propriul neam , ca tine de altminteri. .
Esti de toata ,jena !

Tache 26-02-2014 - 23:55

UnULIca, eu sunt inofensiv, doar gandul meu este criminal…. Daca intelectualii bolsevici trotzkisti evrei, gen Plesu, Vianu, Oisteanu, Adamesteanu, Patapievici, Liiceanu etc sunt „intelectuali de exceptie care ar face cinste oricarei tari din lume (un procent de minti stralucite net peste media europeana – poate singurul motiv de mandrie!)”, ca sa te citez pe tine, cum se face ca Romania este cam bolnava, desi acesti intelectuali satanisti tot „civilizeaza” tara de 70 de ani incoace ?

http://www.youtube.com/watch?v=06Kdds6ozSA#aid=P-UmsOsth4s

UnUL 27-02-2014 - 00:22

Tăchiță, de unde ai scos tu că Pleșu, Liiceanu și Gabriela Adameșteanu ar fi evrei? Și ce pot face câțiva intelectuali de elită pierduți într-o masă de inepți? Știi că nimeni nu e profet în țara lui. Și românii au avut intotdeauna obiceiul să-și aprecieze și să-și cinstească oamenii de valoare abia după ce aceștia au răposat.

urbos 27-02-2014 - 00:43

Dar macar jumate tot sint javre ji danesti, o recunosti, mos sclerozat. Hahaha!

Tache 27-02-2014 - 02:01

Cum ce pot sa faca UnULIca ?

Intreaba. Cere. Bate. Indrazneste. Nu te teme. Nu te inspaimanta. Staruie. Navaleste. Fii treaz. Fii intreg la minte”
Nicolae Steinhardt-Jurnalul fericirii

SA LASE POPORUL ROMAN IN PACE !!! Sa nu-l mai injure, sa nu-l mai saboteze, sa nu-i mai bage prostii in cap, sa-si vada de treburile lor, adica -pe scurt- sa fie intelectuali si nu activisti politici bolsevici.

http://ioncoja.ro/textele-altora/unde-i-multa-minte-nu-i-toata-buna/

Tache 27-02-2014 - 02:10

Evrei Doamne si toti evrei : Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Andrei Oişteanu, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Horia-Roman Patapievici, Magda Cârneci, Radu Filipescu, Andrei Cornea, Ion Vianu, Mircea Dumitru, Aurelian Crăiuţu, Vlad Alexandrescu, Victor Bârsan, Vladimir Tismăneanu, Radu Bercea, Ştefan Vianu, Rodica Palade, Dan Perjovschi, Andreea Pora.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/intelectualii-romani-fac-un-apel-de-solidaritate-cu-ucraina-326800.html

Asta fac de 70 de ani…… dupa aceea striga ca le pute tara. De situatia actuala a tarii, acesti intelectuali sunt DIRECT responsabili, pentru ca ordinul a venit de la OCULTA, dar modul de aplicare l-au stabilit ei. Imi aduc aminte de vizita traianbasescului la Liiceanu.

urbos 27-02-2014 - 02:15

Tache, gunoaiele alea de asa zisi intelectuali, si-au pierdut demult credibilitatea. Nu mai reprezinta demult nimic. Imaginea lor este aia de jigodii, de oameni de nimic, de lingai ordinari si sinecuristi. Nu mai se uita in gura lor decat o minoritate, viermii lui Basescu. Au trecut demult anii 90 cand astia aveau un cuvant de spus in societatea romaneasca.

Tache 27-02-2014 - 02:16

Uite un activist politic cominternist !

Gabriel Liiceanu: Idea că trebuie să cobori de la Platon la Ponta e cumplită

http://www.youtube.com/watch?v=D2nbKchLsNo

N.B. Nu-l simpatizez pe Ponta.

Tache 27-02-2014 - 02:30

@ Urbos

Da, sunt respinsi de cetateni, dar influenta lor politica a crescut. Acum un an si jumatate traianbasescul le dadea raportul, despre situatia inchiderii spitalelor, la o terasa din Bucuresti.

Pe traianbasescul nu-l ducea mintea sa provoace atatea stricaciuni. Ei au reformat statul, ei au reformat sistemul de sanatate, ei au reformat invatamantul, caci scoala romaneasca producea doar prosti.

mircea 26-02-2014 - 15:51

cum dracu se face ca Basescu,Antonescu le cere la toti sa demisioneze,dar ei niste nimici nu demisioneaza,cu nu-i duce capu.

UnUL 26-02-2014 - 16:01

„Niște nimici” (???) Asta e bună alături de „succesurile” Ebei, „almanahele” și „testurile” lui Vanghelie, „serviciurile” și „omidele” lui C ă c ă r ă u ”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult