Acasa Actualitate-InternaPolitica interna T. Băsescu: Opoziţia să „pună jos armele” şi „să ridice mâna” în Parlament pentru adoptarea legilor

T. Băsescu: Opoziţia să „pună jos armele” şi „să ridice mâna” în Parlament pentru adoptarea legilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, joi, senatorilor şi deputaţilor din opoziţie să respecte moratoriul pe care l-a solicitat, să pună „armele jos” şi să vină la Parlament pentru a vota legile dorite de Guvern în sensul respectării acordului internaţional de finanţare, transmite Agerpres.

„Sper ca oamenii politici să găsească resursele de înţelepciune pentru a face cei 3-4 paşi care trebuie făcuţi în aşa fel încât România să-şi îndeplinească angajamentele din interiorul acordului cu cele trei instituţii financiare. Acesta este şi motivul pentru care am propus un moratoriu care se pare că are sensuri diferite. Când propunerea este a unui moratoriu, a unui armistiţiu, se pun armele jos, se fac cele 3-4 obligaţii care nici nu necesită mare efort. Doar trebuie să stai pe scaun şi să ridici mâna în Parlament. Sau s-o laşi în jos, dar să faci ceva”, a spus preşedintele, prezent la un forum pe teme economice.
În context, el a criticat opoziţia pentru condiţiile pe care aceasta le pune pentru respectarea moratoriului cerut de preşedinte. „Se pare că termenul de moratoriu pentru unii înseamnă să punem condiţii, să repunem. Eu am căzut în plasa încercării de a rezolva politic, de a da o soluţie politică partidelor parlamentare plecând de la premisa că toţi blamau”, a explicat Traian Băsescu.
Totodată, el a cerut marilor investitori să vorbească mai des publicului despre economia românească, în condiţiile în care persoane neavenite – în opinia preşedintelui – ar avea intervenţii televizate care ar urmări interese proprii.
Pentru finalizarea cu succes a actualului acord cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, Guvernul a solicitat Parlamentului să adopte, până la finalul anului, legea pensiilor, legea salarizării unitare în sectorul bugetar pentru anul 2011 şi legea bugetului de stat pe anul 2011. Ultimele două proiecte nu au fost încă depuse de Guvern la Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult