Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal si Jobbik îşi croiesc drum în Harghita

Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal si Jobbik îşi croiesc drum în Harghita

scris de D.S.S.
9 afisari

Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal a început, miercuri, în Harghita, sprijinită financiar de Primăria Joseni şi CJ, preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, urmând să susţină o prelegere.

"Voinţa îşi croieşte drum!" - motto-ul Taberei EMI din Harghita. Liderul Jobbik va ţine o prelegere

"Voinţa îşi croieşte drum!" - motto-ul Taberei EMI din Harghita. Liderul Jobbik va ţine o prelegere

Primăria comunei Joseni finanţează, pentru a doua oară consecutiv, Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak – EMI), care se desfăşoară de miercuri şi până duminică şi care are ca mesaj lupta pentru obţinerea autonomiei maghiarilor şi autoguvernării Ardealului.

Primarul localităţii, Gall Szabolcs, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că anul acesta sprijină financiar Tabăra EMI cu suma de 30.000 de lei şi chiar a „făcut lobby” ca aceasta să fie organizată în satul Borzont, din comuna Joseni, întrucât „ea aduce ceva în plus în domeniul turistic”.

„Este în interesul nostru, din punct de vedere turistic, să finanţăm Tabăra EMI. Aici vin mii şi mii de oameni şi este bine pentru comuna noastră. Chiar am făcut lobby destul de mare ca această tabără să vină la noi. Pentru noi este o reclamă mare şi, după cum se ştie, marketingul trebuie plătit cu bani grei. În perspectivă, sunt convins că ne va aduce ceva în plus în domeniul turistic”, a spus Gall Szabolcs.

El a susţinut că anul trecut au vizitat tabăra „între 5.000 de persoane, ajungând chiar şi până la 10.000 de oameni la concertele din fiecare seară”. La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Birtalan Jozsef, a precizat că instituţia sprijină financiar Tabăra EMI cu suma de 7.500 de lei.

Conform preşedintelui Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), Soos Sandor, motto-ul ales pentru cea de-a IX-a ediţie a Taberei EMI este „Voinţa îşi croieşte drum!”.

„Anul acesta vom vorbi cel mai mult în tabără despre autonomie, de aici fiind inspirat şi motto-ul: «Voinţa îşi croieşte drum!». Dacă vrem autonomie, voinţa noatră va găsi drumul ca dorinţa să ni se împlinească”, a spus Soos Sandor.

Tema aleasă petru deschiderea Taberei EMI este „Scandalul drapelului secuiesc” şi va fi abordată de preşedintele Organizaţiei de Tineret MINTA a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toke Ervin, fostul consilier judeţean Arus Zsolt şi primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos.

Joi, este aşteptat în tabăra EMI preşedintele PPMT, Toro T.Tibor, care va vorbi, împreună cu reprezentanţii FIDESZ, Koszegi Zoltan, şi Jobbik, Szavay Istvan, despre alegerile care vor avea loc în Ungaria în 2014 şi despre contribuţia la vot a locuitorilor din Transilvania care au dublă cetăţenie.

Sâmbătă, de la ora 12.00, invitatul special al Taberei EMI, Vona Gabor, preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, va susţine o prelegere pe tema „Europa sau Uniunea?”.

„Voi participa în calitate de lector la Tabara EMI, pentru a şasea oară, ea reprezentând unul dintre cele mai importante evenimente la care vin în fiecare an cu plăcere. Având în vedere că nu demult premierul nostru (Orban Viktor) a ţinut în Ardeal, la Băile Tuşnad, o prelegere unde s-au pronunţat multe, la acestea trebuie să reacţionez şi abia aştept să fiu prezent la sfârşit de săptămână la voi. O să am multe de spus. Puteţi să fiţi siguri”, a scris Vona Gabor pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Vona Gabor, care a fost liderul grupării Garda Maghiară – mişcare naţionalistă radicală scoasă în afara legii printr-o decizie definitivă şi irevocabilă luată de Curtea de Apel de la Budapesta în iulie 2009 – va participa şi la Cupa de Minifotbal organizată la Tabăra EMI, pe care echipa Jobbik a câştigat-o în ultimii doi ani.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, vicepreşedintele PPMT Papp Elod şi preşedintele suspendat al CJ Harghita Borboly Csaba vor participa la dezbaterea „Situaţia politică actuală din Ardeal, (regiuni, restituţie, amendamente constituţionale)”.

Duminică, în ultima zi a taberei, denumită „Ziua Autonomiei”, în care şi-a asumat rolul de co-organizator Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), vor fi abordate subiecte precum deplina libertate pentru maghiarii din Transilvania şi dreptul la autoguvernare, prezentate în cadrul simpozionului „Iniţiative civice pentru autonomie”, la care vor participa Izsak Balazs, preşedintele CNS, Miren Martiarena, membru din Ţara Bascilor în Comitetul Civic al Iniţiativei Europene pentru Protecţia Regiunilor Etnice, Biro Zsolt, preşedintele PCM, şi Zakarias Zsolt, vicepreşedinte al PPMT.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa şi simpatizanţi Jobbik din ţară şi din străinătate, dar si gruparea radicală „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM)”, „liniştea” urmând să fie asigurată de gruparea „Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület”, care se defineşte drept o asociaţie păstrătoare de tradiţii militare.

„Pentru liniştea taberei va fi răspunzătoare gruparea Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület (National Protection Force Heritage And Civil Guard Association)”, se arată pe site-ul Jobbik.

Întrebat despre prezenţa acestei grupări la tabăra EMI, primarul comunei Joseni, Gall Szabolcs, a spus că nu este deranjat de prezenţa unei grupări care vrea să păstreze tradiţiile militare, spunând că ştia că este vorba despre „Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület” şi afirmând că membrii acesteia sunt mai „eficienţi” decât orice altă formaţiune de protecţie şi pază.

„Vin atâţia oameni din străinătate şi e nevoie de pază. Într-adevăr, ei asigură paza pe teritoriul taberei, dar, în ceea ce priveşte modul de gândire al unora când aud că sunt grup paramilitar, e ceva care mi se pare o gândire extremistă. În ceea ce priveşte munca lor, sunt foarte eficienţi, pentru că se simte că este ordine acolo, ceea ce nu ar putea face altă formaţie”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul Gall Szabolcs.

Vicepreşedintele CJ Harghita Birtalan Jozsef a susţinut că nu a auzit despre această grupare.

„Nu am obiceiul să studiez site-ul Jobbik, deci nu am această informaţie şi nici nu cunosc gruparea Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület. De ani, de când sprijinim Tabăra EMI, poziţia noastră a fost că ea este organizată pentru toţi tinerii din Harghita şi nu numai, şi nu suntem noi în măsură să judecăm cine şi unde vrea să participe. Este un eveniment organizat în Harghita, cu participare din ţară şi din străinătate, şi consider că şi această tabără, ca şi celelalte organizate în judeţ, poate să crească notorietatea şi prestigiul judeţului, este un mijloc de promovare”, a spus vicepreşedintele CJ Harghita.

Potrivit preşedintelui EMI, Soos Sandor, în tabără au fost amenajate şase corturi, în afara celui destinat dezbaterilor, în care vor fi organizate programe culturale, prezentări de meşteşuguri, jocuri pentru copii, competiţii de şah şi cărţi de joc. Un cort a fost special amenajat pentru dezbateri pe teme religioase.

În fiecare seară vor avea loc concerte ale unor formaţii cunoscute pentru mesajele naţionaliste pe care le promovează.

Tabăra EMI este organizată de Asociaţia „Tineretul Maghiar Ardelean„, în parteneriat cu Primăria Joseni, CJ Harghita şi CNS.

29 comentarii

jan dinu 08-08-2013 - 07:48

Lasati in pace – Holocaustul – poftiti aici ce este mai important
la ordinea zilei pentru voi .. „Desteapta-te Romane ” ca de cind
se stie …de mult timp Nu s-au trezit prea multi la apel pentru drapel !
JD-USA

misu 08-08-2013 - 13:22

Din ziarele vremii….
DULCE CA MIEREA E GLONTUL PATRIEI…dar nu prea are cine sa apese pe tragaci.
…glonţul fiind o sentinţă politică, a cărei adevărată cauză va fi dată la iveală pe timpul primului mandat al viitorului preşedinte.
Datorita inflației si creșterii pretului la munitie, nu va mai asteptati la focuri de avertisment.

Gisela 08-08-2013 - 20:04

Unul din cele mai dusmanoase si antisemite articole aparuta in presa actuala romaneasca,o jignire adusa poporului evreu ce a supravietuit holocaustului.Va incepe o actiune internationala de condamnare.
Elementele remenescente din Romania se joaca cu focu,astfel Romania va pierde si nu evreii care azi au o alta fata nu a celor umiliti si o tara cu care se poate mandri si lua exemplu.
De tendintele maghiarele nu fute pe nimeni grija,grija evreilor arde in cur inteligenta romana.

https://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/dosare-ultrasecrete-exclusiv-zv/holocaustul-o-afacere-evreiasca-cu-dubla-masura-183736.html/comment-page-1#comments

digital 08-08-2013 - 21:58

hai, gazzello nu mai fi dușmnănoasă așa că mai urmează o tură e holo-dinălla!

ion 08-08-2013 - 20:09

io io apas moca

ion 08-08-2013 - 20:15

pt jobik bistosh mama lor da daca li se permite ia sa facem si noi la fel la ei credeti ca near permite?sa cinte gerula la mitraliera ha ha ha

Gisela 08-08-2013 - 20:01

nul din cele mai dusmanoase si antisemite articole aparuta in presa actuala romaneasca,o jignire adusa poporului evreu ce a supravietuit holocaustului.Va incepe o actiune internationala de condamnare.
Elementele remenescente din Romania se joaca cu focu,astfel Romania va pierde si nu evreii care azi au o alta fata nu a celor umiliti si o tara cu care se poate mandri si lua exemplu.
De tendintele maghiarele nu fute pe nimeni grija,grija evreilor arde in cur inteligenta romana.

https://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/dosare-ultrasecrete-exclusiv-zv/holocaustul-o-afacere-evreiasca-cu-dubla-masura-183736.html/comment-page-1#comments

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 08-08-2013 - 20:23

Stati, stati o leaca si luati putin aer in piept sa nu lesinati. Pai, daca va uitati DOAR la acest text, ati fi vazut ca este „asortat” cu poze „originale” care exprima durerea celor care au suferit. Adica, d-stra faceti o „diferenta” intre text si poze? De ce ar fi recurs d-l Neacsu la acest „artificiu”, sa-si asorteze, sa zicem, parul de pe picioare cu ciorapi de nylor gen plasa? Mai ales ca acest text este un text „muncit”, sau cum ar spune huhuciu, „scremut”, care este fructul unei „elaboroase” cercetari in biblioteca nationala si internationala Google. Dinsul, d-l Neacsu, o fi dat numai peste rafturile cu cartile care se opun holocaustului, care, cresc la numar in fiesce zi. D-ta sa nu te superi pe d-l Neacsu. El nu este antisemit, el este doar un „suporter”, un „fun” al antisemitilor. Disnul e, daca ai fi citit tot textul, un „fin”, „alambicat”, „sofisticat”, „introvertit”, „neconvertit” antisemit. Da, nu cred ca-i vina lui. El doar a aterizat in mijlocul unui uragan cu umbrela si s-a lasat dus de „iz”. Nu trebuie sa treci cu vederea ca d-lui, d-l Neacsu este un justitiar care lupta cu abnegatie si cu pixul impotriva neadevarurilor. Or, unde poti sa scormonesti mai abitir decit excavatorul decit in neandrele Holocausturilor. Pe d-lui il intriga faptul ca, cica ca, voi, evreii, ati pus mina cu japca pe un cuvint : HOLOCAUSTUL, si nu vreti sa ni-l imprumutati si noua sa ne falim si noi cu el. Adica, voi va tatuati pe tot corpul cu acest cuvint, iar noi ? Noi ce sa scriem pe fesele noastre? Pogrom? Ăăăăăăă, … pandemie? Ăăăăăă… linşaj în masă (si in scaune)? Vrem si noi sa-i injuram pe turci, spre egzemplu ca ne-au omorit moldovenii nostri cu Holocaustul. de ce nu putem s-o facem? Pentru ca, daca o spunem in gura mare „se ride” si curcile din Tela Aviv de noi : „Ia uite-te la javvrele astea, vrea si iei holocaust. Baaa, japitelor, aveti voi fata de holocaust, ma, nespalatilor? Pai noi am muncit sute de ani ca sa obtinem „treofeul” asta. Ce-i, de ici de colo? Adica, pe undeva, d-l Neacsu s-a sucarit pe semantica. Vrea si el sa aibe si el mindria holocaustului lui. Vrea si el sa faca din Holocaust un substantiv comun si nu unul „propiu”. Mai ales ca dinsul acum tine doliu national dupa ce a auzit ca razboiul Romano-Turc continua, iar „ca ci”mp de batalie se duce in Tel Aviv, unde o romanca aflata la munca (silnica) a fost omorita, transata si impartita la ghenele din oras, de un ienicer din armata lui Selim III pe care l-ai vazut si tu in serialul cu pricina de-a adus Romania in criza asta economica a lui Boc. Iarta-l si tu oleaca, ca ai sa vezi ca o sa-si revina si o sa scrie de bine de voi, dupa ce a vazut ca l-ati pus pe lista mosad-ului!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2013 - 20:31

Nu , monahule!

Mos Teaca a facut un pas definitoriu,
A pasit singur in LADA de GUNOAIE !
Acusica, inainte de marirea PENSIEI !

jan dinu 08-08-2013 - 21:45

– :))) Ai speriat shi pe -DRAKU – ca d’aia nici NU mai exista !
Daca esti „omul orchestra ” e normal sa-ti pui
toate ” instrumentele ” in functiune dupa sunetul lor …
Lipseste ceva : Aici n-ai apucat sa-l injuri pe – scirbosu – …
..poate i-ai lasat shansa lui Parpanghel care apare
totdeauna cind trebuie ca …substitut …-:)))
JD-USA

digital 08-08-2013 - 21:56

ca ….sub-futut!
corect aicea!

BULA 08-08-2013 - 10:28

Cam miroase a Bosnia. Sa va cumparati vesta anti-glont, daca vreti sa treceti pe acolo.

Nationalistul 1 08-08-2013 - 12:44

Nu se mai poate asa ceva frate, nu este evident ce vor sa faca? Bula ai dreptate curand se va ajunge si la asa ceva. O sa avem o pata neagra curand pe harta daca mai inchidem mult ochii. Nu cred ca este foarte buna idea regionalizarii, pentru ca ei tocmai asta vor, curand vom avea un stat in stat, si cand te gandesti cati au murit pentru ca tara asta sa fie unita.

pathfinder 08-08-2013 - 13:13

Bun.
Sa ne imaginam un stat in stat din asta.

Ce ar trebui facut:
1. limitat statul ala doar la proprietatile celor care vor sa-l creeze (padurile apartin statului roman 😉
2. creata o fasie de protectie de vreo 1km in jurul statului ala nou creat; cine o trece ilegal 🙂 ….
3. create vami la toate iesirile din statul ala si blocat accesul atat din interior cat si din exterior; locuitorii tinuti in tarc (au vrut stat nou, nu au decat sa-si faca aeroport);

Cat timp crezi ca vor rezista tinuti in tarc?

Daca se ajunge pana la ideea de „stat in stat” asta ar trebui sa fie raspunsul…

digital 08-08-2013 - 14:45

ce vorbești mă coadă de topor!
odată statul realizat, ai belit-o cu comunitatea internațională, băi handykapatule!
statul în stat nu trebuie să existe, ai înțeles mă rapandullă?!

pathfinder 08-08-2013 - 14:49

🙂
IGNORE

digital 08-08-2013 - 14:53

hai că așa mai înveți câte ceva, că la cât ești de bou se cutremură șoseaua sub tine!

pathfinder 08-08-2013 - 14:58

degetel, am impresia ca iar te-au refuzat toate uratele din sat. 🙂
Ia-o la mana.

un crestin 09-08-2013 - 06:49

Comunistii le-au dat coridor pana la oniu orszag, Doar nu crezi ca capitalistii se lasa mai prejos.

un crestin 09-08-2013 - 06:58

Anya-Ország

Romeo2110 08-08-2013 - 13:39

Pare sa se experimenteaze tehnici militar-insurectionale, care implica mase de oameni din ce in ce mai mari…
Esenta drepturilor minoritatilor in viziunea ungurilor…

Oamenii politici ce fac ?

MI-5 08-08-2013 - 14:21

se zvoneste ca:
– gruparea paramilitara NOHPE este formata din cetateni unguri din ungaria, membrii ai Jobik, fosti membri ai Garzii Maghiare.
– Sunt dotati cu aparate de emisie-receptie care folosesc transmisiuni cu spectru imprastiat, pentru a nu putea fi interceptati.
– sefii de grupa sunt inarmati.
– ar exista o unitate mobila pentru interceptarea transmisiunilor radio si gsm pe teritoriul taberei pentru a gasi pe cei „infiltrati”.
Asa se zvoneste…

Daca Romania ar avea un serviciu de informatii specializat, am fi siguri daca este doar zvon, sau este adevarat, s-ar putea lua masuri impotriva incalcarii flagrante a legilor romanesti.
Dar cum nu avem…

digital 08-08-2013 - 14:47

Daca Romania ar avea un serviciu de informatii specializat, ……………

păi tocmai că are, dar e folosit într-u ”liniștea cetățenilor”, înțelegi mata?!

Tom Cc 08-08-2013 - 19:13

Romania ,sat fara caini !! Vai de capul nostru .

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 08-08-2013 - 19:59

Exagerezi. In Bucuresti, spre exemplu, la mine in Drumul Taberii in fiecare zi sunt muscati de ciini cel putin 20 de persoane. Cum adica suntem o tara fara ciini, cind in Bucuresti, cel putin, sunt mai multi la numar decit bucurestenii? Unii dintre ei latra si pe forumul asta!

Tom Cc 09-08-2013 - 21:05

Bucurestiul , adica satul cu ministrii sau mica tiganiada nu conteaza !!

Pribeagul 08-08-2013 - 21:31

Este doar o haita de ciini comunitari, supravegheata de seviciile noastre. Li se da voie sa hamaie, si atit.

Ce vor ei, realizarea visului, in conditii normale, nu se poate. In Transilvania sunt cca 4, 6 mil de romani (70.1 %) si cca 1.2 (18.8 %) mil maghiari. Cine si-ar permite, pe plan international, sa-si puna in cap 4.6 mil de romani pt. 1.2 mil unguri. Doar niste nebuni, care din pacate s-au gasit… odata.

Nu merita nici o atentie, la fel ca gaozarul din fruntea tarii, care i-a bagat in seama, i-a tolerat, si le-a dat nas, pentru niste nenorocite de voturi.

Tache 09-08-2013 - 00:07

Sa-i studiem din punct de vedere antropologic pe primii 5 unguri, care apar in imagine. Primul pare sa aiba sange sarbesc, al doilea sange romanesc, al treilea sange german, al patrulea tot sange romanesc, iar al cincilea sange evreiesc. O natiune diversa, din punct de vedere genetic, dar foarte omogena din punct de vedere cultural.

Tache 09-08-2013 - 05:58

Romanii sunt cam terminati, dupa cum arata lucrurile, pentru ca s-a lucrat cu perseverenta 30 de ani, fara o replica serioasa din partea romanilor.

Stire de pe yahoo :

YOUR VANITY PLATE USES DEROGATORY SLANG

„Gypsy,” of course, is an unkind term for the Romani, that much-maligned group European itinerants. Whether you read „SPRT” as „spirit” or „spurt” makes little difference: this one gets snagged in the derogatory filter. So are terms like: „WOPATTAK,” „FU.HABS,” and „GOFKRSLF.”

http://ca.autos.yahoo.com/photos/ontario-vanity-plates-8-reasons-your-request-was-denied-slideshow/#crsl=%252Fphotos%252Fontario-vanity-plates-8-reasons-your-request-was-denied-slideshow%252Fvanity-plates-ontario-says-you-re-not-allowed-to-have-photo-1375809999261.html

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult