Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tăriceanu a dezvăluit de ce nu îl votează pe Orban

Tăriceanu a dezvăluit de ce nu îl votează pe Orban

scris de Misu Andrei
103 afisari

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi seara că desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a unei persoane independente politic pentru a forma un nou guvern ar fi „cea mai raţională” propunere de premier şi că partidul său nu îl va vota pe Ludovic Orban dacă acesta va fi desemnat din nou.

tariceanu

foto: infobraila.ro

„Acum, preşedintele se află în faţa unei situaţii complicate. A spus astăzi că prima opţiune rămâne totuşi Ludovic Orban. Eu cred că preşedintele ar trebui să procedeze poate diferit. Cred, dar nu sunt consilierul lui. Nu-mi rămâne decât să vă spun că mâine, la consultări, unde vom merge, voi reveni cu aceeaşi temă, adică în astfel de situaţii, când se constată că nici PNL, căruia i-a încredinţat mandatul, nu este capabil să formeze o majoritate şi poate nici de partea cealaltă, de partea PSD, nu se poate forma o majoritate, atunci în mod normal ar trebui să recurgă la propunerea unui premier independent care să formeze un guvern cu misiunea de a gestiona treburile ţării până la alegerile viitoare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la Digi24.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult