Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tariceanu a pierdut pocesul intentat lui Boc

Tariceanu a pierdut pocesul intentat lui Boc

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Judecatoria sector 5 a respins vineri ca neintemeiata plangerea fostului premier liberal Calin Popescu-Tariceanu, care l-a dat in judecata pe actualul prim-ministru Emil Boc acuzandu-l de calomnie si cerandu-i daune de 100.000 lei pentru unele declaratii facute pe marginea afacerii Sterling.

Tariceanu a anuntat deja ca va ataca decizia cu recurs. Tariceanu l-a actionat in instanta pe Boc dupa ce acesta a formulat mai multe declaratii in care l-a acuzat pe fostul premier liberal de subminare a economiei nationale prin incheierea acordului cu Sterling. In apararea sa, fostul sef liberal al Executivului a sustinut: “Nu este responsabilitatea persoanei fizice Calin Popescu-Tariceanu, ci a Agentiei Nationale de Resurse Minerale si, mai departe, a Ministerului Finantelor. Nu este un act de vointa al primului-ministru in adoptarea unui act de Guvern. Legea impunea expres incheierea contractelor de concesiune cu o redeventa impusa de lege, si nu de Guvern. Agentia Nationala de Resurse Minerale nu a facut decat sa puna in acord contractul existent cu legea in vigoare”. Liberalul a raspuns negativ intrebarii adresate de reprezentantul premierului Emil Boc legate de parteneriatul dintre compania Sterling si Rompetrol. “Nu stiam, la momentul Hotararii de Guvern, de acest parteneriat si nu am aflat nici ulterior, pentru ca nu exista informatii care sa ateste această legatura”, a precizat Tariceanu. El nu a negat prietenia sa cu omul de afaceri Dinu Patriciu, dar a sustinut ca nu are nicio legatura cu compania Rompetrol. “Recunosc ca ma aflu in relatii de prietenie cu Dinu Patriciu, dar nu are nicio relevanta din perspectiva afirmatiilor insinuante facute de parat, tinand cont de faptul că Dinu Patriciu l-a susţinut pe contracandidatul meu la congresul de anul trecut”, a conchis fostul lider liberal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult