Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tăriceanu anunță nașterea Partidului Reformator Liberal

Tăriceanu anunță nașterea Partidului Reformator Liberal

scris de C.S.
15 afisari

Pe scena politică românească și-a făcut apariția un nou partid! Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, printr-un comunicat de presă, înfiinţarea Partidul Reformator Liberal (PRL), menţionând că „sute de persoane” l-au asigurat de sprijinul lor.

Pe scena politică românească și-a făcut apariția un nou partid.

„Sute de persoane m-au asigurat de sprijinul lor – persoane publice, reprezentanţi ai profesiilor liberale şi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai mediului academic, intelectuali şi oameni simpli care cred şi vor să se implice într-un proiect liberal autentic. Am decis înfiinţarea unui nou partid, Partidul Reformator Liberal, din două considerente. În primul rând, trebuie să-i aducem împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale. Contăm pe sprijinul celor care au convingerea că a venit timpul ca România să aibă pentru prima dată un preşedinte liberal”, susţinte Tăriceanu într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Tăriceanu mai precizează că a luat decizia de a crea comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Reformator Liberal, care va coagula şi va organiza la nivel naţional pe toţi care i se alătură.

„În perioada imediat următoare vom demara inclusiv constituirea grupurilor de iniţiativă locale”, mai afirmă fostul premier.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

15 comentarii

UnUL 27-02-2014 - 18:54

Și-a pregătit forcepsul?

jan dinu 27-02-2014 - 18:56

Aici la — TARIQ CEANU — erau niste postari ……
NU cumva — ZILIERII — sunt shi ei ” orientatzi „…shi dezorientatzi
sterg postarile neconvenabile .?.!
E clar :prea multe — REFORMARI -….de dragu acestui
grecotei – holtei care este un — MARE ORIENTAT — ??!!
JD-USA

UnUL 27-02-2014 - 19:05

Bine, voi relua ce spuneam ieri:
În mod firesc locul liberalilor e într-o alianță de dreapta, nu alături de urmașii comuniștilor, de „partidul roșu”. Și dacă în ultimii ani nu am fost guvernați de o alianță de dreapta ci de anUSuL contra naturii e în primul rând vina lui Tăriceanu, de două ori vinovat:
– Că după ce a ieșit la iveală povestea cu „bilețelul roz” (care era, de fapt galben) în care îi cerea președintelui Băsescu să intervină în justiție în favoarea lui Dinu Patriciu a rupt alianțe DA și s-a aliat în taină (și nu prea) cu PSD-ul.
– Că după alegeri a refuzat să intre la guvernare alături de PDL (punând o condiție inacceptabilă (postul de prim-ministru), lăsînd cale liberă unei alte alianțe contra naturii, PDL-PSD (căci țara trebuia guvernată) care n-a ținut nici măcar un an (nu avea cum!).
Iar acum merge înainte alături de PSD. Să fie vorba doar de „agățarea de ciolanul puterii”, sau e mai mult decât atât, cum presupunea cineva pe forumuri? O fi având fiul adoptiv al turnătorului cu patalama Amedeo Lăzărescu ceva „bube în cap” cu care este acum șantajat („pac la Războiul”!) ca să colaboreze cu neo-comuniștii și să rupă – încă o dată – PNL (Cum scriam, dacă cu multți ani în urmă fusese printre fondatorii efemerului „PNL-aripa tînără”, acum vrea să înființeze ”PNL-aripa bătrînă” – sau „aripa veterani”, sau „aripa roșie”.)
În ce privește candidatura lui la președinție, aș spune doar atât: Da, probabil că ar arăta mai bine în scaunul de președinte decât C ă c ă r ă u : este un „aristocrat”, elegant, cult, cu prestanță, știind limbi străine (în vreme ce Antonescu nu își vorbește corect nici propria limbă, născocind forme de plural ca „serviciuri” și „omide”), dar nu este un caracter, este la fel de fidel față de aliații politici ca și în căsătorie, este prea apropiat de stânga roșie, iar ca prim ministru a dovedit că prea puțin îi pasă de România ci doar de proprii acoliți, aruncând la sfârșit de mandat peste 11 miliarde pe pomeni electorale și lăsând țara, atunci când asupra el s-a abătut criza, cu un deficit de peste 5%, mult mai mult decât permitea UE, așa că era să ne alegem și cu o sancțiune din partea Europei. Și a umflat peste măsură aparatul funcționăresc, împănat cu oamenii lui. Încât Emil Boc s-a trezit în situația de a nu mai avea bani pentru 300 000 de salarii. – Consecința o știm cu toții și am simțit-o pe propria piele.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 19:33

ORISICINE este BINEVENIT in CADRUL FORMATIUNI
Politice care a fost MANDATAT de VOTUL a peste 7 milioane de alegatori , care au
Cerut doar 2 puncte E S E N T I A L E ;
INLATURAREA lui Traian Ba-esecu si a pedeleprozeriei,,
si un guvern fara UDMR !

Tariceanu a D O V D I T ca S T I E sa lupte cu acest C A N C E R a R O MA N I E I ,care intre timp a …metastazat STRUCTURILE S T A T U L UI !

Tariceanu ca P M a avut rezultate de care a BENEFICIAT P O P O R U L
ROMAN sub forma de mariri de salari si pensi !

NU sant adeptul nici unui partid , formatiuni politice ,
DAR sant A D E P T U L unei CONDUCERI in FAVOAREA R O M A N I E I si
a P O P O R U L U I , R OM AN !
D R E P T A T E pina la C A P A T !

ValVerde 27-02-2014 - 19:47

Ce vorbesti tigane ?
Gindesti abstract ?

Ce te faci daca conceptul tau de „conducere in favoarea Romaniei si a poporului roman” nu se aliniaza cu conceptia majoritatii romanilor despre aceeasi tema? Eh …?

Iti iei catzeaua la suturi sau te apuci sa studiezi statistica si probabilitati ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 20:14

Te …incadrezi perfekt , in coordonatele sindromului ,
Creutzfeld -Jacobs, desigur in faza …avansata ;
(Sindromul …vacii nebune);

Vezi galerie foto

Boala vacii nebune este o afectiune neurologica fatala, care distruge treptat creierul si maduva spinarii (sistemul nervos central) la vite.

Boala mai este cunoscuta si sub numele de encefalopatia spongiforma bovina.

Am si o veste buna pt . tine ;
Nedovedind , ca ai detine , coloana, nici maduva nu pare afectata,
Doar …crerasul !
PSS> Azorica transmite urari de bie dpdv . strict de sanatate !
Sukalata si Margaritas-u pina nu o , mierlesti !

ValVerde 27-02-2014 - 20:21

Ba tu iti numesti potaia „Azorica” ? Cu a sau ă ca nu se intelege sexul.
Doar n-oi fi si tu vreun poponaut zoofil !
Latra Azorică cind il iubesti cu pasiune, ca atunci sa stii ca el nu-i dorsalnic. Daca incearca sa te muste, nu e din dragoste. Ia-ti o catea si o imparti cu Azorel

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 23:16

Stai , fa ! Nu te enerva, disputele si flegmoanele incasate si contabilizate hors concurs de celalt dobitock cu staif,vad ca pot produce delirul tau , dragutza Kobe-san!Mai descarca-te hormonal, fa o incizie sub limba !
Te mai ushurezi leakka si tu , si noi!

pathfinder 27-02-2014 - 19:37

Aha!
Deci noua politica a Varanului este molicioasa.
Noua stea cazatoare a lui Gadea si Badea va fi … Tariceanu!!!
Thanks!
Pentru confirmare…

un crestin 27-02-2014 - 21:28

PeReLe – ce mai nume si-a dat asta…

Malaietele.

Acuma nu ca Antonescu ar fi mai bun. Amandoi n-ai incaput de Stolojan care a ridicat partidul din mocirla. Si amandoi dau fugutza la pesede sau usede dupa cum le tuna…
bleah

neacsum 27-02-2014 - 22:59

Tăriceanu a făcut până în prezent impresia unui politician cerebral, calculat, a unui tip cu capul pe umeri, echilibrat dar mai ales pragmatic. Toate astea au căzut ca un castel de nisip sau de cărţi de joc, când într-o singură zi i-a cântat cocoşul de trei ori, ca lui Sf Petru . Mai întâi se căciuleşte în faţa lui Ponta mergând la el cu o intervenţie inutilă,pentru că Ponta nici să fi vrut nu avea ce să facă de vreme ce PNL ieşise de la guvernare, nu putea ţine locurile vacante de dragul lui Tăriceanu, nu îi dădea voie Constituţia. Apoi, dacă aţi fi făcut acest gest înainte de decizia luată de PNL, indiferent cu cât timp, demersul dumnevoastră ar fi avut măcat un rost şi o umbră de decenţă, dar aşa v-aţi făcut de KKO. În al doilea rând îşi dă demisia din PNL susţinând că o face din cauza lui Antonescu. Păi domnule Tăriceanu, dacă dumneavoastră aveaţi dreptate şi Antonescu greşea, dacă marea masă a peneliştilor erau de partea dumneavoastră, trebuia să rămâneţi în partid şi să îl faceţi pe Antonescu să plece el. Dar dumnevoastră aţi fost dezamăgit de partid, nu de Antonescu şi de asta aţi ieşit din partid. Spuneţi vă rog lucrurilor pe nume. În al treilea rând a decis să înfiinţeze un alt partid liberal dovedind că practic nu liberalismul îl interesează, pentru că dacă ar fi un liberal, nu l-ar împărţi ca pe o pâine, pe el îl pasionează candidatura la preşedinţie fie în numele partidului pe care îl înfiinţează, fie “sprijinit” de UDL. Domnule Tăriceanu, cât de rupt de realitate sau împins de orgoliu să fiţi să nu realizaţi că Ponta nu vă va sprijini niciodată să deveniţi preşedinte? Dacă ar fi dorit pe altcineva din afara PSD, acela ar fi fost Antonescu, pentru că era slab şi putea face ce voia cu el. Chiar credeţi că USD-ul sau Ponta v-ar sprijini vreodată candidatura? Dacă a reuşit să vă facă Ponta, înseamnă că a venit timpul să ieşiţi din viaţa politică.

digital 27-02-2014 - 23:16

am mai zis eu că ți-e drag, băsexu, dar nu mai crezut!

UnUL 27-02-2014 - 23:39

„M-ai” cu cratimă, cretinache!

digital 27-02-2014 - 23:46

am uitat-o , în mătta bă!
scuze!

UnUL 27-02-2014 - 23:51

Obsesia mamelor la avortonii de serviciu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult