Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tariceanu il tine in procese de calomnie pe Boc

Tariceanu il tine in procese de calomnie pe Boc

scris de Ziua Veche
48 Afisari

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit cu Emil Boc in fata instantei, intr-un proces de calomnie in legatura cu afacerea Sterling, iar afirmatiile actualului prim-ministru in fata judecatorilor l-au determinat pe liberal sa se gandeasca la un nou proces.

Boc a sustinut in fata instantei ca Tariceanu avea obligatia de a cere si a verifica respectarea cadrului legal in afacerea petroliera, informeaza Mediafax. Din acest motiv, premierul a considerat ca liberalul ar fi “un hot in sens figurativ”. Aceasta declaratie l-a suparat pe liberal, el afirmand la final ca se gandeste la o noua actiune penala.

Tariceanu l-a actionat in instanta pe Boc dupa ce acesta l-a acuzat, in repetate randuri, de subminare a economiei nationale prin incheierea acordului cu firma petroliera Sterling Resources Ltd. Concret, liberalul l-a acuzat pe premier de calomnie in legatura cu aprobarea Actului aditional nr. 11 la contractul de explorare si impartire a productiei pentru doua perimetre din Marea Neagra, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources.

Liberalul este hotarat sa isi apere imaginea in instanta, el dandu-l in judecata si pe Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputatilor, cel care a condus ancheta in cazul Sterling. Tariceanu le cere lui Boc si Iancu cate 100.000 de lei pentru declaratii calomnioase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult