Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tăriceanu: Nu revin asupra deciziei de a părăsi PNL

Tăriceanu: Nu revin asupra deciziei de a părăsi PNL

scris de C.S.
1 afisari

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că nu are cum să revină asupra deciziei de a părăsi PNL, el arătând că nu se mai regăseşte în partid: Văd în PNL un partid care este lipsit de toleranţă, de un lucru care mie mi se pare fundamental şi anume libertatea de gândire şi de expresie politică a fiecăruia dintre noi.

Tăriceanu nu revine în PNL.

„Eu am luat o decizie care pentru mine este foarte grea, o decizie care m-a făcut să-mi calc pe inimă. Nu aş fi vrut niciodată să fac acest lucru. Dar, atâta vreme cât în PNL văd lucrurile deteriorându-se, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, acum când văd în PNL un partid care este lipsit de toleranţă, de un lucru care mie mi se pare fundamental şi anume libertatea de gândire şi de expresie politică a fiecăruia dintre noi, dacă acesta e stilul de comportament de reprimare a tuturor vocilor care îndrăznesc eventual să se ridice, eu nu mă mai regăsesc într-un astfel de partid”, a spus Tăriceanu, la Adevărul live.

El a arătat că senatorul Sorin Ilieșiu a fost exclus din PNL într-o manieră care nu este demnă de un partid democratic sau de un partid liberal.

„PNL a ajuns să fie un partid în care mulţi dintre lideri – poate unii, sigur, au interese – dar sunt zăgăzuiţi în exprimare de temeri, de frici că sunt daţi la o parte din diferite funcţii, că-şi pierd funcţii, că-şi pierd poziţii. Nu se poate aşa ceva”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că a auzit jurnalişti şi analişti spunând că în PNL se practică un stil autoritar de către actualul preşedinte Crin Antonescu, care nu este propriu nici unui partid democratic, nici unui partid liberal.

„Mi-e neplăcut să spun: a existat în ultima perioadă un fel de degradare a comportamentului unora dintre colegi. De aceea, în final, am luat aceată hotărâre asupra căreia este evident că nu am cum să revin”, a spus Tăriceanu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat miercuri din PNL, a anunţat că a luat decizia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal (PRL), prin formarea unui comitet de iniţiativă, menţionând că „sute de persoane” l-au asigurat de sprijinul lor.

3 comentarii

pathfinder 28-02-2014 - 16:10

Daca se razgandste?

MI-5 28-02-2014 - 18:53

Nu l-a rugat nimeni sa se intoarca in pnl.
va face un partid cu un membru – sorin iliesiu… un alt individ plin de el dar prost.

Bojidar 01-03-2014 - 16:46

Dacă Antonescu şi PNL s-au hotărât abia acum să rupă pisica USL, e treaba lor, dar e bine că totuşi şi-au luat inima în dinţi şi pe Victor-Viorel Ponta de urechile-i clăpăuge de gargaragiu şi bişniţar al Pieţei Victoriei, încumetrită cu piaţa susurelor melancolice din căştile lui Maior şi Coldea, pe care cârlanul îi are la mare cinste în sufletul lui. Mizeria absolută a combinaţiilor pesediste nu doar cu partidele satelit, ci şi cu UDMR-ul, mare iubitor de păduri – sacrificate, desigur – şi de cultură ungrofilă cu steaguri secuieşti şi alte bastimente sau vestigii ale dualismului demult îngropat, vor fi ieşit la iveală precum hoiturile înecaţilor la suprafaţa apelor tulburi. Lumea se va fi lămurit pe deplin cine poartă răspunderea pentru mizeria morală în care ne bălăcim, că de aceea materială ne lămuriserăm chiar de la începutul lumii create, din ’90 încoace, de mahărul mahărilor de-atunci, Ion Iliescu -simbolul ciumei roşii. PSD şi Victor-Viorel Ponta să nu uite niciodată ca au mai avut un Vodă, chiar mentorul lui, care a sfârșit prost … PSD premierului Victor Ponta și-a îndeplinit visul, o guvernare formată din prostituaţii perpetui şi lingăi politici. Senatorul Ioan Deneș a anunțat, vineri 28 Feb 2014, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Bistrița-Năsăud, că demisionează din PNL pentru a se înscrie în PSD. „Quod erat demonstrandum”. Ruşii atacă Ucraina iar Ponta atacă România cu UDMR.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult