Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota Guvernul Cîțu

Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota Guvernul Cîțu

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat miercuri că, în contextul răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, parlamentarii partidului vor vota miercuri pentru învestirea Guvernului Cîţu, plecând de la consideraţia „mai bine un Guvern slab, decât niciunul”, potrivit Agerpres.

„Trebuie adoptate măsuri urgente care se impun. (…) Din vechea dorinţă de a organiza alegeri anticipate a derivat criza politică de faţă. Solicităm şi preşedintelui şi PNL să dea dovadă de responsabilitate şi mâine în Parlament să voteze la vedere Cabinetul Cîţu. (…) Şi colegii mei şi eu vom vota acest Guvern. Vom pleca de la următoarea consideraţie: decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab. Nu am impresia că premierul desemnat este ceea ce trebuie, dar decât să fim în situaţia de a nu avea un Guvern preferăm o soluţie care să creeze premisele necesare pentru a combate în mod eficient criza”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.

El consideră că „trebuie avută în vedere şi decizia CCR care a dat motivarea pe cazul conflictului interinstituţional între Parlament şi preşedinte prin care a stabilit că responsabilitatea şefului statului în desemnarea unui premier trebuie să aibă drept scop nu neînvestirea Guvernului, ci învestirea lui”.

Potrivit lui Tăriceanu, care a citat din motivarea CCR, „preşedintele Iohannis a avut un comportament constituţional neloial, pentru că raportul Comisiei de la Veneţia spune ‘comportamentul constituţional loial constă în desemnarea de către preşedinte a unui candidat la funcţia de premier în vederea realizării finalităţii pentru care a fost construită procedura constituţională a numirii Guvernului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS