Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tariceanu pune tunurile pe Boc si Basescu

Tariceanu pune tunurile pe Boc si Basescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

Calin Popescu Tariceanu si-a asumat marti, in plenul Camerei Deputatilor, rolul de lider al opozitiei, criticand-l dur pe premierul Emil Boc, venit sa prezinte prioritatile legislative. Prin ricoseu, fostul premier liberal l-a atacat si pe seful statului, apreciind ca reforma clasei politice insemna si disparitia imunitatii presedintelui.


Tariceanu i-a reprosat primului ministru “lipsa dramatica de masuri concrete” impotriva crizei si pentru relansarea economiei, caracterizand discursul lui Boc drept “un simplu exercitiu retoric”. “Guvernul nu creează locuri de munca, ci economia, iar o economie in criza nu creeaza niciun loc de munca, din contra, pierde locuri de munca. Ca atare, menirea dumneavoastra ca sef al Executivului era sa veniti astazi cu un program de masuri active pentru stavilirea crizei si, eventual, pentru relansare economică”, i-a spus Tariceanu premierului. Liberalul si-a continuat atacul dur la adresa sefului Executivului, remarcand ca acesta raspunde “uneori naiv”, cu “formule demagogice”. “Reveniti cu picioarele pe pamant”, l-a sfatuit Tariceanu pe Boc.

Sef de stat fara imunitate

Calin Popescu Tariceanu a marsat pe ideea introducerii posibilitatii de ridicare a imunitatii presedintelui Romaniei, in contextul in care, in prezent, seful statului reprezinta, din acest punct de vedere, un caz singular. Liderul liberal a explicat ca, in opinia sa, modernizarea statului inseamna stabilirea rolurilor pe care sa le joace Guvernul, premierul, presedintele in cadrul puterii executive. “Va propun sa reflectati in mod serios ca numirile pe care le face presedintele Romaniei sa faca obiectul unor dezbateri, iar persoanele sa fie audiate în Parlament, in prealabil, de comisiile de specialitate, care sa emita un aviz”, a mai propus fostul sef al Executivului.

 

PSD: Demers neconstitutional

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a continuat atacul inceput de Calin Popescu Tariceanu, avertizandu-l pe premier ca nu este seful statului sa prezinte mesaje politice.

“Ati folosit o procedura care nu este constitutionala si in loc sa ne prezentati un program legislativ, si eram gata sa va salut, desi nu este în procedura parlamentara, ati prezentat un mesaj politic al partidului dumneavoastra”, a insistat Dumitrescu, adaugand: “ prioritatile legislative sunt ale lui Traian Basescu (…), iar prioritatile legislative vis-a-vis de legea pensiilor si raspunderea fiscala sunt ale FMI”.

Amintiri despre Tariceanu

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a incercat sa-l puna la punct pe Tariceanu, amintindu-i ca in mandatul sau de premier a avut o prezenta insignifianta în Parlament. ”Oricum, premierul Emil Boc a venit mai des ca dvs în Parlament, in acest mandat”, i-a spus Toader fostului premier. Tariceanu i-a replicat: “O minima cultura politica ne-ar obliga pe toti sa recunoastem ca raportul dintre Parlament si Executiv se inscrie în cadrul separatiei puterilor în stat”.

In opozitie cu titularul puterii

Emil Boc i-a replicat fostului premier ca intelege rolul opozitiei, sustinand: “Putem sa ne contrazicem pe idei si propuneri care vin de la Guvern, dar cand o propunere vine de la stapanul locului pe care il detineti in Parlament, cu cine suntem in opozitie?”. “Cred ca nu avem dreptul sa fim in opozitie cu titularul puterii si acela care va plateste scaunul dumneavoastra de parlamentar, cel care a votat la referendum pentru diminuarea locurilor de parlamentari in contextul actiunii de modernizare a statului roman”, a conchis primul-ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS