Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tăriceanu: Soluţia, un guvern de tranziţie

Tăriceanu: Soluţia, un guvern de tranziţie

scris de A.B.
2 afisari

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că cea mai bună soluţie ar fi un guvern de tarnziţie care să nu propună proiecte de legi majore, ci să aibă ca misiune exclusivă organizarea cît mai rapidă a alegerilor. Evident, în cazul în care trece moţiunea USL.

Calin-Popescu-TariceanuFostul premier Călin Popescu Tăriceanu susţine că e nevoie de un guvern de tranziţie, care să organizeze cât mai repede alegerile.

USL poate să îşi dea concursul pentru ca acest proces electoral să se desfăşoare rapid şi legal”, a spus Tăriceanu.

El a subliniat că, deşi cei care vor să treacă la opoziţie sunt mulţi, el nu încurajează acest fenomen. Pe de altă parte, liberalul îi îndeamnă pe cât mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură.

„Dacă sunt parlamentari care, din conştiinţă proprie, din convingere, cred că acest guvern trebuie să plece, să voteze! Nu sunt adeptul ideii că trebuie să oferim funcţii, poziţii celor care acum, în ceasul al 14-lea, vor să plece din barca puterii. Deci, dacă vor s-o facă din convingere, mă bucur. După părerea mea, sunt toate motivele pentru care actualul guvern merită să plece, trebuie să plece”, a declarat Tăriceanu pentru Mediafax.

El nu a ezitat să-l critice pe Ungureanu, apreciind că premierul în funcţie dă dovadă de o aroganţă de neaşteptat.

„Am ascultat declaraţiile domniei sale de acum câteva zile în care spunea: nu am niciun fel de temere în privinţa moţiunii”, reaminteşte Tăriceanu.

În momentul acela, a continuat el, mi-am adus aminte de un lucru de care probabil unii dintre voi vă aduceţi aminte: în decembrie ’89, când începuseră tulburările de la Timişoara, Ceauşescu a plecat în Iran în vizită oficială, atât de sigur era de el.

Aud că domnul Ungureanu pleacă la Varşovia, să se întâlnească cu premierul chinez, în condiţiile în care opoziţia depune o moţiune care, după cum vedeţi, în fiecare zi strânge mai multe voturi. Acuma, cine are urechi să audă!, a completat Tăriceanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult