Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Taxa pe lăcomie a lui Vâlcov și plafonarea salariilor demnitarilor respinsa de PSD in Senat

Taxa pe lăcomie a lui Vâlcov și plafonarea salariilor demnitarilor respinsa de PSD in Senat

scris de Misu Andrei
101 afisari

Senatorii au respins, luni, OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Ordonanța corectă măsurile prevăzute în OUG 114 și a fost completată cu alte măsuri fiscale printre care înghețarea punctului de amenda la 145 de lei, interzicerea detașărilor la stat și plafonarea salariilor demnitarilor. 

Cu 69 de voturi „pentru”, 44 „împotrivă” şi trei abţineri, senatorii au respins adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Senatul este prima Cameră sesizată cu această lege, deputaţii fiind cei care vor lua decizia definitivă.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat la momentul adoptării OUG 1/2020 că aceasta prevede, între altele, îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.

De asemenea, OUG 1/2020 prevedea eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, precum și obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult