Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tensiuni în PRU: Bogdan Diaconu, demis din funcţia de preşedinte

Tensiuni în PRU: Bogdan Diaconu, demis din funcţia de preşedinte

scris de B.C.R
18 afisari

Biroul Permanent al Partidului România Unită a decis, sâmbătă, demiterea lui Bogdan Diaconu de la conducerea partidului invocând ”nereguli financiare grave” şi susţinerea de către Diaconu a OUG 13/2017. În paralel, gruparea din partid care-l susţine pe Diaconu a convocat un Congres extraordinar al partidului pentru data de 25 martie.

Bogdan DiaconuBiroul Permanent Naţional al PRU, întrunit statutar în şedinţa convocată în data de 4 februarie 2017, ora 17.00, a decis demiterea din funcţia de preşedinte al PRU a lui Bogdan Diaconu, conform prevederilor art. 30 din Statutul PRU, în principal pentru motivele explicate în moţiunea «PRU încotro?» şi pentru poziţia de sprijin a OUG 13/2017 promovate de PSD, dar şi pentru nereguli financiare grave, descoperite în ultima săptămână”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, s-a decis ca prim-vicepreşedintele Robert Bugă să îndelinească atribuţiile de preşedinte PRU până la organizarea Congresului.

Tot sâmbătă, a avut o altă şedinţă a conducerii PRU, la care au participat cei care îl susţin pe Bogdan Diaconu. ”Sâmbătă, 4 februarie 2017, la sediul din B-dul Nicolae Bălcescu, nr 17-19, a avut loc şedinţa Biroului Politic Naţional al Partidului România Unită, în cadrul căreia, preşedintele formaţiunii, dl Bogdan Diaconu, a convocat,  pentru  data  de  25 martie 2017, Congresul  Extraordinar al PRU”, a a anunţat Diaconu.

În schimb, cei care au decis demiterea lui Diaconu susţin că şedinţa pe care acesta a convocat-o este nestatutară întrucât au participat doar 9 dintre cei 22 de membri ai conducerii. ”Totodată, hotărârile luate cu această ocazie de grupul din jurul lui Bogdan Diaconu sunt nule de drept, fiind adoptate cu votul unei persoane condamnate penal definitiv, care nu are dreptul să fie nici măcar simplu membru al partidului”, se arată în comunicatul PRU.

Partidul România Unită, al cărui membru este şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, nu a reuşit să depăşească pragul de 5% la alegerile din 11 decembrie, necesar pentru accederea în Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult