Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Teo isi pune cenusa in cap. Boc o trimite la judecata partidului

Teo isi pune cenusa in cap. Boc o trimite la judecata partidului

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Deputatul PDL Teo Trandafir a declarat explicit miercuri, intr-un comunicat de presa, ca nu are nici cea mai mica intentie de a pleca din randul democrat-liberalilor, si da asigurari ca va fi in continuare “un deputat onest, care isi va chibzui bine votul”. Seful sau de partid premierul Emil Boc si-a exprimat dezamagirea: “Nu cred ca a fost un gest care sa faca onoare PDL. Poate a fost un gest care (…) i-a mai adus un punct de imagine pe termen scurt, dar adevaratele resurse ale PDL se vad la greu pentru ca pentru oricine este usor, intr-un moment dificil, sa faci campanie proprie, uitand ca fara partid nu erai acolo unde ai fost si sa-i intorci spatele. Dar asta tine de decizia personala a fiecaruia, iar grupul si partidul vor trebui sa judece in consecinta”.


Nu as avea nici o retinere in a vota excluderea lui Teo Trandafir din partid”, a declarat pentru HotNews.ro europarlamentarul Cristian Preda, care i-a fost purtator de cuvant in timpul campaniei electorale pentru alegerile din colegiul 19, sectorul 4 din Capitala. Preda a afirmat ca nu regreta sustinerea acordata in campanie si spune ca toate datele de care dispunea PDL atunci aratau ca nu exista o solutie mai buna: „Pe termen scurt, s-a dovedit o victorie, pe termen mediu sigur s-a dovedit o eroare”.

 

Motivatii si explicatii

 

Asa cum am spus inca de la inceput, cand mi-am facut publica optiunea de vot, intentia mea nu a fost aceea de a vota pentru demiterea Guvernului Boc, ci categoric impotriva taierilor de pensii. A fost o decizie personala motivata de o situatie personala. Observ ca votul meu a fost interpretat ca o atitudine de fronda impotriva partidului care m-a sprijinit sa intru in Parlament ca deputat al Colegiului 19 Bucuresti. Eu vad votul meu ca pe o expresie a propriilor convingeri pe care am spus, de la bun inceput, ca nu le voi incalca. Acest lucru nu inseamna nicidecum ca m-am intors impotriva partidului care a avut incredere in mine (…) Raman un om de echipa al PDL, chiar daca  in momentul in care constiinta imi va dicta imi voi exprima si opinia personala. Consider ca dreptul la optiuni individuale, intr-un partid, poate genera progres si ii asigur pe colegii mei ca nu intentionez nicidecum sa ii parasesc, chiar daca anumiti lideri din PDL au facut deja declaratii potrivit carora ar trebui sa imi dau demisia din partid si din Parlament. Pentru a opri posibile speculatii, declar, inca o data, ca nu intentionez sa imi dau demisia din PDL si ca nu am nici un fel de aranjament de culise. Raman in grupul parlamentar al PDL in speranta ca nu se va decide contrar la nivelul conducerii partidului”, a precizat Teo Trandafir in comunicatul de presa.

 

“Le-am tras-o”

 

Colegul de partid al Teodorei Trandafir, deputatul PDL Marius Spanu si-a exprimat si el supararea la Realitatea tv: “Nu ne-a deranjat atat de tare votul. Nu asta a fost determinant, nici imbratisarile, ci gestul pe care l-a facut doamna Trandafir. Gestul e foarte greu sa-l arat in fata camerelor, gestul acela gen ‘le-am tras-o’. A facut un anumit gest, extrem de urat la adresa colegilor care au luptat pentru ea in campania electorala (…) In momentul in care cobori de pe scari, in momentul in care ii arati ostentativ primului ministru bilele, in momentul in care aplauzi grupul PSD si galeria care huiduia, in momentul cand te adresezi Parlamentului cu acest gest absolut obscen din punctul meu de vedere (Spanu a indicat gestul cu mana stransa in pumn, cu varful degetului mare scos printre degetul mijlociu si inelar, n.r.)  – o doamna! – in care tuturor colegilor care te-au primit cu bratele deschise le faci asa ceva… Daniel Oajdea a fost de o mie de ori mai demn: a venit, a votat, a plecat”, a declarat la Realitatea TV deputatul.

Liderul de grup al deputatilor PDL Mircea Toader a afirmat ca Biroul Permanent National al PDL va analiza in sedinta sa de luni fiecare caz in parte al parlamentarilor democrat-liberali care au votat in favoarea motiunii de cenzura initiate de PSD. In favoarea motiunii au votat pedelistii: Mircea Giurgiu, Daniel Oajdea si Teo Trandafir.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS