Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Teodor Baconschi: Populaţia maghiară nu trebuie enclavizată

Teodor Baconschi: Populaţia maghiară nu trebuie enclavizată

scris de M.A.
4 afisari

Populaţia minoritară maghiară din România nu trebuie enclavizată, a declarat joi, la Parlament, ministerul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte al PDL.

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

Întrebat dacă PDL şi-ar pierde electoratul din Transilvania în cazul în care s-ar acceptat propunerea confirmată şi de preşedintele Traian Băsescu ca în afara celor opt judeţe susţinute de democrat-liberali să se formeze o nouă regiune formată din judeţele Harghita şi Covasna, prim-vicepreşedintele PDL a declarat că în opinia sa populaţia minoritară maghiară nu trebuie enclavizată, transmite Agerpres.

„Nu particip direct la aceste discuţii. Cred că nu trebuie enclavizată populaţia minoritară maghiară pentru că e deja mai puţin dezvoltată în regiunea proprie decât alte regiuni ale României tocmai din cauza unui soi de segregaţie factuală. E bine să ne deschidem, să conlucrăm să nu creăm bariere etanşe între diferite comunităţi ci, dimpotrivă, să le atragem pe toate într-un efort naţional de dezvoltare a României. Ca stat eurpoean avem această obligaţie şi acest interes”, a declarat Teodor Baconschi, prezent joi la Parlament la deschiderea simpozionului „Libertatea de conştiinţă şi de credinţă”

Despre posibilitatea ca totuşi să se ajungă la o variantă ca o regiune să fie formată exclusiv din judeţe în care minoritatea este în proporţie consistentă, liderul PDL a spus că în opinia sa „este contrar intereselor comunităţi maghiare din România”.

La întrebarea dacă PDL ar accepta o asemenea variantă, Baconschi a răspuns: „ne dorim să ajungem la o soluţie cât mai bună pentru cetăţeni, pentru echilibrul administrativ”.

2 comentarii

Banatanul 23-06-2011 - 18:26

Traiasca Romania Federala !!! Dle Baconschi.

Aplicati corect Declaratia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Romanii din Transilvania si Banat au fost inselati de catre politica de la Bukale. Romania era firesc si natural sa se fi format ca stat Federal. De aceea este firesc ca astazi Romania sa se aseze pe fagasul ei Natural ca o structura Federala si nu altfel.
Orice altfel de organizare a statului este una in afara bunului simt si al firescului. De aceea statul roman pentru a rezista a fost nevoit sa devina o structura de tip mafiot si impotriva intereselor cetateanului.

Astazi vedem cu interesele statului sunt cu totul altele decit interesele particulare ale cetateanului Roman.

Intabulati intreaga suprafata a tarii in Cadastrul Funciar. Lipsa acestei evidente unitare a tarii arata care sunt interesele meschine ale statului impotriva cetateanului roman.
Eliberarea de titluri de proprietate neintabulate este echivalentul cu o crima impotriva intereselor de familie ale cetateanului roman si transformarea posesorului de titlu in persoana fara de identitate.

urbos 23-06-2011 - 18:28

Bai nea caisa. Care baconski? Sluga infecta a lui Basescu pusa sa fure voturi? Iti place de el gunoiere?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult