Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tismăneanu: Antonescu şi Ponta, marionetele lui Iliescu, Năstase şi Felix

Tismăneanu: Antonescu şi Ponta, marionetele lui Iliescu, Năstase şi Felix

scris de A.B.
6 afisari

Vladimir Tismăneanu spune că decizia înlăturării sale de la şefia IICCMER îl ajută să respire uşurat, anticipând că s-a instaurat un ciclu politic întemeiat pe revanşa agresivă, clientelism deşănţat şi mexicanizare în ritm stahanovist şi promite că va dezvălui ulterior de ce nu a demisionat.

tismaneanu

foto: bibliotecarul.blogspot.com

”Mărturisesc că decizia lui Victor Ponta, premierul guvernului Văcăroiu redux, de a mă elibera din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al IICCMER mă ajută să respir uşurat”, spune Tismăneanu într-o postare pe blogul său personal. De asemenea, el a decshis o listă în care sunt criticaţi, rând pe rând, o serie de personaje de pe scena politică românească. ”Pe Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase, Felix etc îi consider arhitecţii şi beneficiarii unei uzurpări a statului. Pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu îi consider marionete ale celor numiţi mai sus. România se întâlneşte acum cu momentul pontocratic, o tragicomedie în curs de desfăşurare. Aventura pontocraţiei va fi însă extrem de costisitoare pentru ţară. Cât îl priveşte pe bietul filosof pragmatico- marcusian de la Externe, cred că nici el însuşi nu ştie ce caută acolo. Mai sunt câţiva miniştri pe care îi cunosc. Unul chiar mi-a fost student într-o şcoală de vară la Timişoara. A fost ţărănist (aripa Dudu Ionescu), apoi conservator felixiot (lângă Dudu), azi este penelist activ, mâna dreaptă a lui El Crin”, susţine politologul.

Tismăneanu spune că a fost eliberat dintr-o funcţie neremunerată, demiterea sa fiind un semnal cu valoare simbolică. ”Din raţiuni pe care le voi lămuri cu alt prilej, nu am demisionat când miâaş fi dorit. Nu era nicio bucurie să am de-a face, chiar dacă minim şi indirect, cu un guvern cu ştiutele probleme în numirea miniştrilor educaţiei, cu accentele putinofile din declaraţiile ministrului de externe, spre a nu insista asupra atâtor şocante vulnerabilităţi profesionale şi etice, îndeosebi pe linia justiţiei. Restauraţia autoritară este în plină defăşurare, voi avea ocazia să scriu pe larg despre ea”, completează Tismăneanu. Nu intenționez câtuşi de puţn să mă auto-victimizez. Nu este cazul şi, oricum, este o postură care nu mă amuză”, spune în încheiere Tismăneanu.

3 comentarii

Ciu Huhu 25-05-2012 - 16:19

Ma mir ca acest fiu de stalinist criminal ca toti stalinist, slugoi al dictatorului Basescu, mai are nerusinarea, nesimtirea da a mai vorbi!!!!!

izmanski 25-05-2012 - 18:24

obraznicia minoritarului, cu tac-su ingropat pe „aleea ilegalistilor” de la Cimitirul Sf.Vineri (Bucuresti), nu are limite … tipic pentru specia bolsheviko-cominternista de la care a supt la greu ! Apoi, a schimbat ugerul si suge la vaca anti- …

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-05-2012 - 18:36

…Bi-biculle ,fara USTUROI -ati inteles ! -YOUR ADRESS EXACTLY :Ai voie ,doar sa …parvulestiI doar sa nu …necsulesti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult