Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Titus Corlățean demisionează din funcția de ministru de Externe

Titus Corlățean demisionează din funcția de ministru de Externe

scris de Z.V.
10 afisari

MAE Titus Corlăţean a anunţat, luni, 10 noiembrie, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru.

titus-corlatean

Titus Corlățean demisionează din funcția de ministru de Externe

„Ca ministru am obligaţia să asigur respectarea legalităţii. L-am informat pe premier că am decis să-mi depun mandatul de minstru al afacerilor externe” a declarat Titus Corlățean  în dimineața zilei de luni, 10 noiembrie. „După cum este cunoscut, MAE a informat în ultimele zile, inclusiv pe parcursul weekendului, în legătură cu măsurile adoptate pentru sprijinirea în cât mai bune condiţii a turului doi al alegerilor prezidenţiale.” a afirmat Corlățean, care a adăugat că „MAE a pus la dipoziţia BEC o echipă de aproximativ 800 de diplomaţi pentru suplimentarea birourilor secţiilor de votare” și a „anunţat creşterea numărului de cabine în secţiile de vot.” Corlățean a precizat că „Instituţia MAE a făcut şi va continua să facă tot ce este necesar şi legal pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate.”

Titus Corlăţean a spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23:58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC în care se preciza că nu există niciun impediment legal pentru organizarea de noi secţii de votare. El a precizat că în hotărârea anterioară a BEC, act cu forţă juridică, nu există precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forţă juridică. El a mai adăugat că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul 2. Potrivit unor surse oficiale, Corlăţean nu şi-a depus încă demisia, dar premierul Victor Ponta a fost informat despre intenţia ministrului de a demisiona.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu și candidata independentă Monica Macovei au cerut, de două ori, demiterea lui Corlăţean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult