Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Toader Mugur Mihai și Lemnaru Cristian – acuzați de delapidare

Toader Mugur Mihai și Lemnaru Cristian – acuzați de delapidare

scris de A.B.
16 afisari

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a depus astăzi, 1 iunie 2016, o plângere penală împotriva viceprimarului cu atribuții de Primar al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader,  și a Directorului General în cadrul Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, Cristian Lemnaru. Plângerea penală denunță următoarele infracțiuni: delapidare, conflict de interese și trafic de influență.

Toader Mugur Mihai și Lemnaru Cristian – acuzați de delapidare

Toader Mugur Mihai și Lemnaru Cristian – acuzați de delapidare

Dan Cristian Popescu îi acuză pe Mihai Mugur Toader și pe Cristian Lemnaru că „şi-au exercitat influenţa specifică funcţiilor pe care le deţin în vederea determinării salariaţilor ADP Sector 2, pentru ca aceştia să realizeze muncă fizică şi să utilizeze utilajele/echipamentele ce se află în proprietatea ADP Sector 2, pentru şi în folosul personal al acestora.”

ADP_afiseFaptele menționate au avut loc în data de 7 mai a.c., când „numiţii mai sus amintiţi au folosit bunurile pe care le gestionează şi aflate în proprietatea ADP Sector 2 Bucureşti, pentru şi în folosul campaniei electorale a numitului Toader Mugur Mihai. Mai exact, au folosit aceste echipamente/utilaje pentru amplasarea banerelor/posterelor şi a altor materiale electorale, săvârşind astfel infracţiunea de Delapidare infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal”, se menționează în plângerea penală.

IMG-20160531-WA0004„Strategia de campanie electorală a Partidului Social Democrat în Sectorul 2 a inclus spectacole, cadouri pentru copii și pentru părinții acestora, excursii electorale, toate acestea pe banii Primăriei Sectorului 2, adică pe banii noștri, ai cetățenilor din acest sector. Am făcut deja o plângere penală pentru aceste fapte. De curând am aflat însă că Primarul Toader a mers și mai departe: a folosit angajații Primăriei, din cadrul Administrației Publice Sector 2, pentru a amplasa materialele sale electorale, o acțiune ilegală și care sfidează bunul simț și interesele cetățenilor din sector,” a declarat Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

ADP_2Mihai Mugur Toader mai este acuzat și de faptul că a ordonat salariaților ADP Sector 2 să realizeze muncă neremunerată pentru realizarea activităţilor specifice campaniei sale electorale.

Reamintim că Instanța a dispus amendarea penală a Aministrației Domeniului Public Sector 2 pentru infracțiunea de ucidere din culpă în dosarul Ionuț Anghel, copilului ucis de câini în septembrie 2013.

La plângerea penală depusă de către Dan Cristian Popescu sunt anexate, drept dovezi, 22 de planşe foto.

 

Despre Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu are 41 de ani, a absolvit Colegiul Național Sfântul Sava din București, ulterior Facultatea de Matematică și Informatică, continuând astfel tradiția familiei. Tatăl său, Nicolae Popescu este creator de şcoală matematică, membru corespondent al Academiei, iar mama, Elena Liliana Popescu, are o carieră de profesor universitar la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti.

După absolvirea facultății, a beneficiat de o bursă a Congresului SUA și a urmat studii post-universitare în Științe Politice și Relații Internaționale la George Washington University.

În prezent, deține titlul de doctor în economie, obținut în anul 2015. Profesional, a activat în domeniul publicității, consultanței în afaceri, administrației și al investițiilor. Experiența acumulată ca manager a asigurat succesul propriilor afaceri care au generat sute de locuri de muncă.

În plan politic, a fost atras de personalitatea și valorile promovate de Corneliu Coposu, așa că s-a înscris în PNȚCD, unde a fost membru activ timp de 10 ani.

În 2012 a fost ales Deputat în Colegiul Uninominal 8 din București, aceasta fiind și prima sa funcție publică. Cu puternice convingeri liberale, Popescu este membru al PNL și candidatul acestui partid pentru Primăria Sectorului 2.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult