Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tokes Laszlo organizeaza un “Martie al Iubirii” fara romani la Targu Mures

Tokes Laszlo organizeaza un “Martie al Iubirii” fara romani la Targu Mures

scris de Ziua Veche
0 afisari

 In zilele de 19-20 martie, presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tokes Laszlo, va organiza la Targu Mures o serie de actiuni pentru a comemora evenimentele tragice din martie 1990. Potrivit mai multor articole aparute in presa locala, europarlamentarul a declarat ca in acest an, acel “Martie Negru” se va transforma intr-un “Martie al Iubirii” intre romani si maghiari, astfel incat “pata rusinoasa” de pe fata municipiului sa fie curatata.

Aceasta comemorare este insa o initiativa exclusiva a CNMT, fara participarea oficialitatilor romane de rang inalt, dar si fara prezenta liderilor UDMR. Mai mult, alaturi de Tokes Laszlo, unul din principalii organizatori ai evenimentului este Kincses Elod, fost presedinte al UDMR Mures, implicat direct in violentele din martie 1990. In seara de 19 martie va avea loc “Marsul adevarului”, in cadrul caruia mai multi tineri, printre care si simpatizantii Miscarii de Tineret 64 de Comitate din Targu Mures, vor defila cu faclii prin centrul orasului, iar pe 20 martie, Tokes Laszlo a organizat un simpozion la care sunt asteptati sa participe lideri ai bisericilor din Transilvania, dar si din intregul Bazin Carpatic. Potrivit unui comunicat al biroului europarlamentarului, cu aceasta ocazie va fi organizat si un concurs de creatie literara, pentru tinerii de pana la 25 de ani, cu tema “Martie negru al familiei mele – Cum au trait evenimentele din martie 90 parintii, bunicii sau cunostintele mele?” Evenimentele patronate de Laszlo Tokes in lipsa romanilor la Targu Mures pun sub semnul intrebarii lozinca de “Martie al Iubirii”, cu atat mai mult cu cat episcopul maghiar nu a fost implicat in evenimentele din martie 1990.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult