Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Toni Greblă: Modificarea Constituţiei până la alegeri, imposibilă

Toni Greblă: Modificarea Constituţiei până la alegeri, imposibilă

scris de A.B.
5 afisari

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, consideră că o modificare a Constituţiei nu este realizabilă până la alegeri, deoarece chiar şi în coaliţia aflată la guvernare există disensiuni pe acest subiect.

 toni greblaSenatorul PSD susţine că orice subiect pe tema modificării Constituţiei în acest mandat parlamentar este făcut numai cu scop politicianist, nu are nici cea mai mică şansă de reuşită, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar da demisia începând de mâine.

 „Chiar în sânul coaliţiei la putere există importante disensiuni din acest punct de vedere, astfel încât apare absolut imposibilă modificarea Constituţiei până la alegerile din noiembrie anul acesta. Din păcate pentru preşedinte, din fericire pentru ţară, şi-a epuizat potenţialul de a comunica cu ţara”, a declarat Toni Greblă pentru RRA.

 El este de părere că modificarea Constituţiei este o temă care trebuie dezbătută foarte bine în campania electorală parlamentară din acest an, iar modificarea legii fundamentale ar trebui să fie o prioritate a noilor aleşi în mandatul 2012-2016.

 Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri o scrisoare liderilor opoziţiei în care îşi exprimă disponibilitatea de a demisionaîn cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea sa de reducere a mandatului şefului statului la patru ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale.

1 comentariu

gogu 09-04-2012 - 16:48

Ce vorbeşti măi Nea Furcă!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult