Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Top Parlamentari care fac afaceri cu statul. Dan Voiculescu este pe primul loc

Top Parlamentari care fac afaceri cu statul. Dan Voiculescu este pe primul loc

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

Liderul PC, Dan Voiculescu, este în fruntea senatorilor care fac afaceri cu statul Pe lista aleşilor care derulează afaceri cu statul mai figurează, potrivit noilor declaraţii de avere şi interese, senatorii PDL, Sorina Placintă, Mircea Andrei, Mihai Stănisoară, ca şi Şerban Mihailescu-UNPR, Dan Sova – PSD sau Gyorgy Frunda şi Verestoy Attilia de la UDMR.


Potrivit declaraţiei de interese, senatorul PC, Dan Voiculescu, a încheiat, prin diferitele firme sau fundaţii pe care le deţine el şi familia sa, mai multe contracte cu statul.

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a primit de la Fondul European Social al Ministerului Muncii, prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”, un contract in valoare de 4.059.098 lei (din care 3.972.916 este finanţare nerambursabilă).

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, unde Dan Voiculescu figureaza ca fondator, a primit un contract în valoare de 9,9 milioane lei de la Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (contract de finanţare din fonduri europene).

Contracte cu instituţii ale statului au derulat şi companiile deţinute acum de fiicele sale, Camelia şi Corina Voiculescu.

Astfel, Grivco SA a încheiat patru contracte cu Transelectrica, fără a indica valoarea acestora, aceiaşi parametrii fiind trecuţi şi în cazul contractelor cu Opcom SA şi Electrica SA.

Grivco SA a primit în 2010 contracte prin negociere directă de la:

– Termoelectrica – 3,3 milioane lei;

– Electrica Muntenia Nord SA -6 milioane lei;

– Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologică pentru Irigaţii Băneasa – 9.338 euro/ an, chirie spaţii administrative şi 21.000 lei /an, servicii de depozitare;

– Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare Băneasa – 250.000 lei /an, prestări servicii de staţie de condiţionat seminţe, siloz şi corolare;

– Romtelecom – utilităţi;

SC Intact Production SRL, o altă companie deţinută de familia Voiculescu, a încheiat cu Romexpo un contract de peste 600.000 euro/an, ce are ca obiect închirierea unei clădiri şi a unui teren.

SC Media Casa Press SRL a încheiat, în 2009 şi 2010, mai multe contracte de publicitate cu instituţii ale statului sau companii unde statul este acţionar majoritar:

– Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret – 7.000 lei;

– Eximbank – 3.000 euro şi 14.280 euro;

– Antibiotice – 10.000 euro;

– Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Zona Metropolitană Oradea – 10.000 euro;

– Oltchim SA – 100.000 euro;

– Tarom – 6.000 euro.

SC Tipografia Intact SA tipăreşte revista Loto-Prono – contract cu Loteria Romana pe durata unui an, în schimbul a 870.000 lei.

Dan Voiculescu a trecut în declaraţia de interese contractele normale de utilităţi ale firmei Grivco (curent, telefoane, apă, canal) sau abonamentul la Oficiul Comerţului, precum şi contracte de arendă încheiate cu Academia Română-Fundaţia Patrimoniu, Consiliul Judeţean Giurgiu şi Consiliul Local Bălăseşti (judeţul Galati).

În cazul SC Antena 1 TV SA, Dan Voiculescu a trecut în declaraţia de interese contractele de utilităţi, dar şi sumele plătite la doua spitale din Galaţi (1.800 euro anual) şi Miercurea Ciuc (1.962 euro anual), reprezentând chirie pentru emiţătoarele televiziunii. În plus, aici apare un contract cu Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (130.000 euro anual).

Dan Voiculescu, figureaza in Top 300 şi este cel mai bogat parlamentar. Are deschise 28 de conturi bancare şi o poliţă de asigurare cu acumulare de capital, valoarea acesteia din urmă fiind de peste o jumătate de milion de euro.

El a acordat 11 imprumuturi unor persoane fizice şi juridice, printre acestea regăsindu-se rude apropiate, precum fiica sa, Camelia Voiculescu (9,4 milioane lei), Elena Voiculescu (2,7 milioane USD), dar şi fostul ministru Sorin Pantiş (950.000 lei si 540.000 USD), actualul preşedinte al Partidului Conservator, Constantin Daniel (295.000 euro), directorul Antenei 3 Mihai Gâdea şi soţia acestuia, Agatha Kundri Gâdea (ambii cu 785.000 lei).

Dan Voiculescu are acţiuni la 7 societăţi listate pe BVB şi la o societate listată la Bursa din Sibiu.

Are în proprietate o casă in Bucureşti, însă nu deţine terenuri, bijuterii sau obiecte de colecţie.

Citeşte mai mult aici.

0 comentariu

Caramache 21-03-2010 - 18:28

Mikul Titulesco n-are rezon deoarece transmisiunea s-a facut de specialistul in transmisiuni si diversiuni Catalin Voicu-aptsolvent al Scol militare de ofiteri activi de transmisiuni de la Sibiu, avocat gradat tablagiu de batut cu Dreptul de la Academia de Politie ofitzir aktiv rekunosskut ca cavaler al Virtutii Melitare de sepepizd klantzanitor din picioare.
P.S. Pai daca Nastase si Mitrea sunt virgini, de nu ar fi unul ca Catalin Voicu virginica ca e loc destul de mironisizde prin adunatura lui Viktoras porkuraras titileskos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult