Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Topul celor mai puternice clipuri electorale

Topul celor mai puternice clipuri electorale

scris de M.A.
24 afisari

Mai sunt putine zile pana la alegeri, iar candidatii la fotoliile de parlamentari sunt in toiul campaniei electorale. Multi si-au realizat spoturi complexe, care circula pe la televiziuni si pe internet si in care isi prezinta esenta mesajului lor electoral.

Topul celor mai puternice clipuri electorale

Topul celor mai puternice clipuri electorale

Mesaj electoral

Dar mesajele acestora seamana foarte mult intre ele, toti se prezinta in cele ma bune ipostaze, spunand lucruri exceptionale despre ei si promitand realizari incredibile, daca vor fi votati. Totusi, dintre toti candidatii, unii au intins nota mult mai mult, prezentand lucruri incredibile in aceste clipuri electorale.

Econtext va prezinta un top al celor mai ‚exagerate’ clipuri electorale, unde se afirma cele mai excentrice si mai ciudate lucruri despre candidati sau unde candidatii se prezinta in culori iesite din comun! In plus, va aratam si care sunt conceptele care apar constant in cele mai multe din aceste clipuri electorale.

Supereroi, eroi, membrii ai comunitatii

In total, am selectat 25 de clipuri electorale, ce apartin unui numar de 25 de candidati. Am analizat mesajul electoral si am ajuns la concluzia ca exista urmatoarele tipuri de candidati: candidati care se prezinta ca fiind niste supereroi (promit, fac sau spun ca sunt capabili de lucruri extraordinare), eroi (promit, fac sau spun ca sunt capabili de lucruri normale), membri ai comunitatii (candidati care vor sa se identifice cu electoratul – sunt de-ai nostri) si combinatii intre eroi si membri ai comunitatii (promit, fac sau sunt capabili de diferite lucruri, dar isi afirma si apartenenta la respectiva comunitate).

Iar o prima concluzie este ca USL a abordat mai mult tema eroului, in timp ce ARD s-a axat mai mult pe ideea de membru al comunitatii.

Putini supereroi

Putini au atacat ‚metoda supereroului’, printre acestia fiind si premierul Victor Ponta si Andreea Paul Vass, care au cel mai puternic mesaj electoral (din aceasta perpectiva). De exemplu, intr-un clip de-al premierului o pensionara afirma ca Ponta l-a scos din boala, ca emana niste energii pozitive „care efectiv au scos-o din boala”.

La randul ei, Andreea Paul Vass spune ca „are o putere de munca iesita din comun, ca pica o data, dar se ridica de doua ori”.

Dar IATA topul candidatilor cu cele mai PUTERNICE mesaje electorale:

top Clipuri electorale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult