Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tot mai multe ONG cer rediscutarea Legii ANI

Tot mai multe ONG cer rediscutarea Legii ANI

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele ANI Catalin Macovei a anuntat joi, la RFI, citat de NewsIn, ca se alatura demersului organizatiilor non-guvernamentale, care ii solicita lui Traian Basescu sa nu promulge Legea ANI in forma adoptata miercuri de Senat si s-o retrimita Parlamentului, avertizand ca raportul de tara in privinta evolutiei ANI va fi catastrofal. 


“Institutional nu-i pot cere presedintelui Romaniei sa nu promulge aceasta lege, insa ma alatur demersului celor doua organizatii ale societatii civile care au solicitat nepromulgarea legii de organizare si functionare a ANI”, a afirmat Macovei. El a estimat: “Dupa cum bine stiti, in iulie va urma urmatorul raport de tara pe mecanismul de cooperare si verificare. Prima reactie a fost aceea de a devansa misiunea de verificare. Aceasta trebuia sa se deplaseze in Romania in luna iunie, dar expertii au anuntat ca vor veni in tara saptamana viitoare. Eu prevad un raport catastrofal in ceea ce priveste evolutia ANI”.

Macovei a insistat ca “intr-un mod cu totul surprinzator” amendamentele ucigase au venit in primul rand din partea senatorilor Coalitiei de guvernare. “Adica, in primul rand UDMR, dar si PDL, ceea ce pentru mine a fost absolut surprinzator, tinand seama ca era vorba de o initiativa legislativa a Guvernului”. “Singura explicatie pe care mi-o pot da este ca am avut, avem de-a face cu o legiferare in interes personal si imi asum aceasta afirmatie”, a fost concluzia lui Catalin Macovei.

Mai multe organizatiile neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice si Societatea Academica din Romania, i-au solicitat sefului statului retrimiterea la Parlament a Legii ANI. O serie de organizatii de media i-au adresat joi o scrisoare lui Traian Basescu, in care ii cer presedintelui acelasi lucru: sa nu promulge Legea ANI. Scrisoarea este semnata de Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociatia Pro Democratia, Feeedom House, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie si Conventia Organizatiilor de Media.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult