Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Bǎsescu despre imaginea Romȃniei ȋn plan extern

Traian Bǎsescu despre imaginea Romȃniei ȋn plan extern

scris de Z.V.
13 afisari

Traian Băsescu a afirmat luni, 16 septembrie, că imaginea externă a României este afectată ȋntrucȃt românii „denigrează” instituţiile care „îşi fac treaba” şi că în dezbatere publică şi parlamentară ajung legi neconstituţionale.

Traian Bǎsescu despre imaginea Romȃniei ȋn plan extern

„Aici nu vorbim să facem publicitatea unui produs prost spunând că el e bun, ci de o ţară – România – care are de ce să fie mândră de ea şi totuşi nu reuşeşte. Mi-am pus întrebarea: de ce nu reuşim? Şi răspunsul se află în ceea ce nu facem, probabil. De ce percepţia noastră este mai rea decât realităţile noastre şi poate aici pot găsi mici explicaţii. (…) Un exemplu – Roşia Montană. Ştim că s-a trimis în Parlament o lege neconstituţională, care nu va putea trece de Curtea Constituţională. În baza ei generăm o dezbatere care se va finaliza cu o lege neconstituţională. Cum să avem o imagine bună, când şi străinii ne ştiu Constituţia? Ştiu că finalul acestui joc va fi respingerea de către Curtea Constituţională în principalele ei prevederi”, a spus Traian Băsescu, în cadrul Forumului European al Diplomaţiei Publice. Acesta a explicat că un alt exemplu „de cum ne autodistrugem imaginea” este legat de „propagarea” ideii că Justiţia din România nu ar fi independentă faţă de factorul politic. „Noi ne denigrăm propriile instituţii de dimineaţa până seara şi nu o fac oameni neinstruiţi, ci oameni cu responsabilităţi uriaşe. Vedem cum suntem supăraţi că o instituţie ca DNA sau completele de judecată anchetează, judecă, condamnă şi atunci spunem persoana X este cea care a pus să mi se facă un dosar, când de fapt pur şi simplu instituţii ale statului îşi fac treaba. Dacă noi propagăm asta, cum să ne creadă cei din afară că Justiţia din România este independentă?”, a întrebat retoric preşedintele, potrivti Agerpres.

Traian Băsescu a ţinut să adauge că, în opinia sa, imaginea României în plan extern este mai mai rea în comparaţie cu realităţile. „Cu toată sinceritatea vă spun că am convingerea că România este percepută mai rău decât este ea în realitatea. Realităţile româneşti sunt mai bune decât descrierile pe care le avem în opinia publică din străinătate. România este o ţară cu şanse de creştere economică dacă atragem fonduri europene, are o istorie, este extraordinar de frumoasă, cu oameni care în general sunt civilizaţi şi educaţi, iar despre noi se ştiu în UE lucruri mult mai rele şi mai puţin importante. Sigur, lumea nu poate fi păcălită şi asta este o altă realitate”, a mai spus şeful statului.

10 comentarii

Antibasistul 16-09-2013 - 17:31

Tocmai Basescu a denigrat de multe ori imaginea Romaniei in exterior!
Denigratorul Basescu striga: Denigratorii!!!!!!

UnUL 16-09-2013 - 18:08

Bășinel, iar bați câmpii. Președintele a apărat întotdeauna imaginea României, nu a denigrat-o.

Antibasistul 17-09-2013 - 03:52

Esti nebun, ca toți basistii!

jan dinu 16-09-2013 - 18:18

— HuHu — iar are in GITH – TRABUCU — !
JD-USA

Antibasistul 17-09-2013 - 03:54

Esti securist, la fel ca UnUL si alte gunoaie umane ca voi!

UnUL 17-09-2013 - 16:17

Cum spuneam – trăiască cenzura! – securist a fost tac’tu.

Marius 17-09-2013 - 11:51

Oare cine o fi de vina?!Ghici ghicitoarea mea!

UnUL 17-09-2013 - 12:35

USL-ul, evident! Asta o vede oricine care nu are orbul găinilor!

mircea 17-09-2013 - 14:51

mai ales pretinul tau da instructaj da la baneasa din 1994, Basescu care se uita intr-o parte si merge in alta.Daia din primaria capitaleei se spunea ca el merge pe unde nu se uita si nu se uita pe unde merge ,norocul lui a fost cu componenta comandoului,dar cand nu or sa mai fie??? o sa fie MAFIE.

UnUL 17-09-2013 - 16:18

Băneasa e locul ăla unde ți-ai făcut tu specializarea, Mirciulcă?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult