Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu a promulgat Legea referendumului

Traian Băsescu a promulgat Legea referendumului

scris de A.H.
13 afisari

Președintele Traian Băsescu a promulgat sâmbătă Legea referendumului, informează Administrația Prezidențială.

Traian Băsescu a promulgat Legea referendumului (foto agerpres.ro)

Potrivit sursei citate, șeful statului a semnat sâmbătă decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Pe 5 decembrie, Curtea Constituțională a României a publicat pe site-ul instituției motivarea deciziei din 14 noiembrie prin care a respins ca neîntemeiată obiecția de neconstituționalitate formulată de președintele Băsescu și prin care a constatat că dispozițiile Legii pentru modificarea și completarea Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului sunt constituționale, în raport cu criticile formulate.
În aceeași zi, președintele Traian Băsescu anunța că va promulga Legea referendumului pe 14 decembrie, la ora 23,59, în a zecea zi de la primirea motivării Curții Constituționale.
Pe 14 noiembrie, Curtea Constituțională a respins cu majoritate de voturi sesizarea președintelui Traian Băsescu privind modificările aduse Legii referendumului prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegătorii înscriși pe liste.

Astfel, se aplică soluția dată în iunie de Curte, potrivit căreia reducerea pragului de prezență la 30% este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii.

4 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-12-2013 - 10:01

N a Sh O L , n A s s h o ll , de tooooooooooooot ,

Moment’hu si T I M P U L , alles!

Ehei , ce VREMURI erau , odata la CotroceniABILUL !

La ore , din astea , in MIEZ de NOAPTE

Apareau , consiliere, ministrese , Lume buna , bune de toate !

Acusica , la SFARSIT de SEZOON, Vremelnickul , semneaza ca

Al Capone, …O zi , doua in PLUS !

De Ce ti-a fost FRICA , toooot nu skappy!

Tache 15-12-2013 - 11:19

Swoboda către Ponta:
Demisionezi sau PSD iese din PSE !
Surse credibile au declarat pentru Starea Presei că Hannes Swoboda i-ar fi comunicat lui Victor Ponta următoarele alternative personale de urmat, pe care le are la dispoziţie în acest moment: demisionează din funcţia de prim-ministru sau Partidul Social Democrat va fi exclus din Partidul Socialiştilor Europeni (PSE).
Hannes Swoboda este liderul PSE. Motivul supărării sale extreme este că el şi confraţii săi din PSE s-au pus chezaşi pentru Ponta şi PSD că aceștia vor respecta statul de drept şi valorile europene.
Or, în acest moment Swoboda este în pole position pentru a deveni noul preşedinte al Parlamentului European, dacă după alegerile europarlamentare PSE va deţine majoritatea în PE, acum deţinută de PPE.
Aşadar, miza PSE este uriaşă şi Partidul Socialiştilor Europeni este pe cale să piardă pe mâna lui Ponta din România şi a PSD-ului său cu apucături de sorginte chino-putiniană.
Aceleași surse ne-au declarat că în acest moment Liviu Dragnea stă în block-starturi, pregătindu-se pentru funcţia de prim-ministru ad-interim.
Aşa se explică faţa albă cu pete violacee deţinută de Eugen Nicolicea, debusolarea din PNL, cu Crin Antonescu mai inconsistent ca oricând, ca şi no commentul altor lideri sau miniștri USL.
*****
Comentariul nostru: I-am auzit pe USL-iști și gașca lor înfierându-i pe ambasadorii care au îndrăznit zilele trecute să critice nebuniile din Parlament, ale celor mai penibili parlamentari pe care i-a avut România vreodată! Cum de-și permit acești ambasadori, acești musafiri, să se amestece în bucătăria noastră, în „afacerile noastre interne”?!…
Cu un discurs aparent naționalist, aceste pușlamale politice simt funia că li se apropie de par și zbiară ca înecații în numele demnității naționale pe care, zic ei, au lezat-o ambasadorii!…
Iată că acestor ambasadori venerabili li se alătură și persoane din conducerea UE. Doamne, ajută să nu fie doar un zvon, ci adevărul adevărat!
Stimați domni ambasadori, stimați lideri ai Europei Unite,
exact asta așteptăm de la dumneavoastră de 23 de ani, poate și mai dinainte de 1990: să vă amestecați în treburile noastre interne atunci când vedeți că în fruntea țării au ajuns niște bandiți, escroci și criminali, care au fraudat alegerile, au denaturat legilația și însăși ideea de democrație și de stat de drept, instituind o dictatură a hoției, a mafioților incompetenți și hulpavi, nesătui de banul public, de putere!
Interveniți, oameni buni, în numele valorilor cu care ne-ați momit să vă venim alături în UE și în NATO! Dați acestor valori consistență, puneți în funcțiune solidaritatea întru democrație și legalitate la care ne-ați invitat după 1990!
Regret că o faceți așa de târziu! Sper să rămâneți pe această poziție și să înțelegeți că ce s-a întâmplat recent în Parlament sunt simptomele unui cancer care afectează întreaga clasă politică, nu numai un partid sau două!
Dați-ne o mână de ajutor ca să putem da de pământ cu toți mizerabilii care ne conduc, președinte de Țară, președinți de Camere, președinți de partide parlamentare și toți acoliții lor!
Sistemul politic de tip mafiot pe care această bandă l-a instituit în România după 1990 nu poate fi răsturnat, demontat, distrus, fără ajutorul comunității europene. Ați făcut primii pași în direcția cea bună! Țineți-o tot așa! Felicitări și Recunoștință!
Doamne, ajută!
Ion Coja

CONGO 15-12-2013 - 12:04

nu sunt de accord cu infierari de astea, imi pare rau asta e bulșit de opereta, poporul cu mare si cu mic trebuie sa mearga la Parlament sa se cace, un munte de kkt sa inconjoare cladirea sa nu aiba aia pe unde sa iasa cu mertzanele.

Numai asa de poate „discuta” cu ei in mod politicos

urbos 15-12-2013 - 14:50

Dementa Sa Traian Basescu trebuie declarat in incapacitate mintala de a-si exercita functia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult